19 Февруари 2018
Днес 5 новини

SOFIX:

692.02

BGBX40:

133.95

BGREIT:

115.71

BGTR30:

556.15

CGIX:

180.4
CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Бъдещето на световната икономика зависи пряко от инвестицията в човешкия капитал

Инвестицията в човешкия капитал – това е основният фактор, който ще определи бъдещето на страните по света. Това заяви в понеделник в Дубай президентът на Световната банка Джим Йон Ким, който изнесе реч в рамките на 6-та Световна правителствена среща на върха в Дубай, посветена на въпросите за ефективното държавно управление и внедряването на съвременните технологии в различни аспекти от живота.

По думите на Джим Йон Ким „всички страни по света ще трябва да са готови за истинска конкуренция в икономиката на бъдещето“.

„До 2050 година близо 150 млн. души ще напуснат пазара на труда, а други 450 млн. ще влязат в него. Това означава, че ще се породи недостиг от близо 300 млн. работни места, които ще трябва да бъдат създадени“, предупреди Джим Йонг Ким. Той изтъкна още, че най-вероятно развитието на иновациите ще създаде много нови и различни професии от тези, които познаваме сега. Затова и в бъдеще „инвестицията в образователната система“ трябва да се превърне в приоритет на световните правителства.

„Понастоящем около 250 милиона деца по света са неграмотни и още толкова нямат завършено училищно образование“, алармира президентът на Световната банка и призова за промяна.

Той продължи, че при подготовката на студентите най-важната задача ще бъде „да се уверим, че ще им бъде дадена възможността да се научат как да разрешават проблеми, как да развиват аналитичното си мислене и как да използват уменията си, така че да допринесат за икономиката на бъдещето“.

„Много страни, които постигнаха голям напредък, започнаха да инвестират в своите граждани от най-ранната им възраст. Инвестициите в човешкия капитал – това е изключително важен процес и именно той ще определи бъдещето на света“, заяви още ръководителят на организацията.

В тази връзка Джим Йонг Ким отбеляза големите постижения на ОАЕ, наричайки ръководителите на страната „лидери, чиито възгледи променят света“.

„Една от причините, поради които аз съм тук, е, че ОАЕ е пример за страна, инвестираща в човешкия капитал. А инвестицията в хората – Това е най-важната инвестиция, която може да се направи“, заключи той.

В престижното мероприятие в Дубай взеха участие повече от 4000 делегати от общо 140 страни, включително и ръководителите на международната организация и представителите на водещите научно-технически структури и технологични корпорации в света. Целта на представителния форум е да обсъди идеите и технологиите, които променят света и оформят бъдещето. В допълнение, на срещата на високо равнище правителствата „споделят опита си от въвеждането на съвременните технологии и методите за добро управление в публичния и частния сектор“.

Форумът е и платформа за представянето на „смели иновативни проекти, предназначени да направят пробив и да променят представите за възможно „.

В програмата му са включени и други теми, като начините за постигане на благополучие и справедливост в обществото на XXI век, климатичните промени, перспективите за изследването на други планети, ролята на биотехнологиите в медицината в най-близко бъдеще, и редица други.

Материалът Бъдещето на световната икономика зависи пряко от инвестицията в човешкия капитал е публикуван за пръв път на EkipNews.com - Новини и коментари.

 

 


ekipnews.com | 19 Февруари 2018

Канадският хип хоп изпълнител, актьор и продуцент Дрейк раздаде почти милион долара в новия си клип God’s ...


 

ekipnews.com | 19 Февруари 2018

Луда гонка между 36-годишна българка, шофираща мощен Jaguar XF и италиански карабинери, се превърна в главна ...


 

ekipnews.com | 19 Февруари 2018
article thumbnail

Специален сертификат, в който се отбелязва датата на производство на автомобила, ще дава на своите клиенти ...


 

econ.bg | 19 Февруари 2018

Комисията за финансов надзор обяви на база предварителни данни, че към края на миналата година в пенсионните ...


 

econ.bg | 19 Февруари 2018

Длъжниците на Националнага агенция за приходите, които са декларирали валиден електронен адрес, ще ...


 

econ.bg | 19 Февруари 2018

Текущата и капиталова сметка е отрицателна и възлиза на 310.6 млн. евро при дефицит от 248.5 млн. евро за декември ...


 

econ.bg | 19 Февруари 2018

Строителството на газопровода "Турски поток" вече достигна 884 километра по дъното на Черно море. Това е 48% ...


 

econ.bg | 19 Февруари 2018

Търсенето на имоти в САЩ отново регистрира рекорди. За първи път парцел без къща бе продаден за 5.4 милиона ...


 

econ.bg | 19 Февруари 2018

В рамките на последните 48 часа на търговия, водещата криптовалута поскъпва за втори път малко над ...


 

econ.bg | 19 Февруари 2018

Няколко водещи китайски мобилни приложения превземат глобалния пазар, печелейки милиарди потребители зад ...


 
Начало

Времето

София
Partly Cloudy
1°C
Пловдив
Light Drizzle
2°C
Бургас
Cloudy
3°C
Варна
Cloudy
2°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски