26 Април 2017
Днес 360 новини

SOFIX:

650.75

BGBX40:

128.38

BGREIT:

108.03

BGTR30:

513.28

CGIX:

168.99
CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Лидерите в бизнеса с престижни отличия от VIP Business Awards 2017

1350568Общините Пловдив, Мирково и индустриалният водач „Тракия икономическа зона“ с Бизнес Оскари

Лидерите в българската икономика бяха отличени на престижна церемония в хотел Рамада Пловдив Тримонциум снощи.
"Предстоят избори - искаме България да запази своя европейски път и да се борим за бъдещето на нашите деца и внуци", тези думи на призьора в категория Малка община в подкрепа на бизнеса 2017 - кмета на Мирково г-жа Цветанка Йотина бяха дълго аплодирани от препълнената зала Амбасадор.

Церемонията VIP Business Awards 2017, организирана от VIP COMMUNICATION, обедини значимите постижения в икономиката ни за трета поредна година. Официален домакин на събитието бе лидерът в индустриалното ни развитие - община Пловдив.

За втори път Община Пловдив получи наградата „Голяма община с най-голям принос в развитието на бизнеса“ заради усилията си в създаване на реални условия за развитие на регионалната икономика. Наградата беше връчена на Стефан Стоянов, заместник-кмет „Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” от Добрина Проданова, председател на Търговско-промишлена камара - Пловдив. На събитието, на което бяха отличени най-значимите и успешни постижения в бизнеса, присъстваха едни от най-големите представители на компании от Тракия икономическа зона.

"Тази награда е за Пловдив и за бизнеса в Пловдив. Още в първия мандат на кмета инж. Иван Тотев общинската администрация започна да работи активно за привличане на инвестиции в работата си с бизнеса“, обърна се към гостите г-н Стоянов.

Заместник-кметът припомни, че Община Пловдив и специализираното й звено за Бизнес развитие работят приоритетно с настоящите и бъдещите инвеститори в Тракия Икономическа зона, която се превърна в най-мащабния по рода си проект в България. Инвестициите в Тракия Икономическа зона през последните 20 години вече надвишават рекордните 1,3 милиарда евро, а над 15 000 работни места са открити в малко над 120 компании. Само производството допринася за 52% от цялото БВП на региона.

„Всеки месец посрещаме нови компании в региона. За първи път безработицата в Пловдив от десетилетия е на рекордно ниски нива, което е едно голямо предизвикателство. Продължаваме да инвестираме и обръщаме основен фокус на образованието и квалификацията на кадри. Целта ни е Пловдив ще продължава да се налага като индустриален и високотехнологичен център“, посочи още Стефан Стоянов.

Рекордните инвестиции в „Тракия икономическа зона“ донесоха заслужена награда на най-голямата индустриална част в страната ни. "Инвестициите в „Тракия икономическа зона“ достигнаха 1.5 милиарда евро", каза в словото си на сцената инж. Пламен Панчев. Съоснователят на най-мащабната българска индустриална зона и председател на „Клъстер Тракия икономическа зона“ коментира причините Пловдив да се превърне в крупен индустриален център. „Тракия икономическа зона представлява обединение на 6 индустриални зони, девет общини и два клъстера, създаде над 30 хиляди работни места, като тази година се навършиха 20 години от отварянето на първия завод тук“, допълни той. И посочи, че този успех е постигнат благодарение на публично-частното партньорство - обединяването на общините, държавата и бизнеса за предоставяне на отлична среда за инвеститорите.
Именно на обединяването екипът на „Тракия икономическа зона“ разчита и при решаването на проблема с кадрите. „Ние забелязахме този проблем още преди 4-5 години, организирано работим заедно с местната и държавна власт и постигнахме реални успехи. Ние съединяваме професионалните училища с една или повече фирми и нашите млади хора успяват да разберат навреме, че имат една много добра възможност за реализация в България. Това е, което ни отличава, това е, с което подобряваме средата, в която се развиваме“, обясни инж. Панчев. Той взе статуетката Бизнес Оскар 2017 за „Тракия икономическа зона“ за „Иновативен подход във връзката бизнес – образование“. Призът бе връчен от Владимир Петров, заместник-областен управител на област Пловдив.

Един от лидерите в българската индустрия - КЦМ 2000 Груп също получи заслужено отличие по време на церемонията - в категория „Проспериращ бизнес и икономически растеж“. Менда Стоянова, бивш председател на парламентарната бюджетна комисия преди да връчи наградата подчерта: „Пловдив е индустриалната столица не само на България, но и на Балканите. Това е благодарение на всички присъстващи тук. „Тракия икономическа зона“ привлече над 140 компании и осигури 30 000 работни места, но ще добавя, че в промишлеността в региона са заети над 70 000. Това е бъдещето, това е сигурното, устойчиво развитие на региона“.

Управляващите съдружници на VIP COMMUNICATION - Патриция Кирилова и Дончо Георгиев, обявиха втората част от инициативата на ПР-агенцията - благотворителната кампания за социално слабите отличници на България под надслов: ИСКАМ ДА ОСТАНА ДА УЧА И ДА РАБОТЯ В БЪЛГАРИЯ! Партньорът на кампанията - Наталия Футекова и ERP Academy, която поднесе приза в категория Цялостнен принос в развитието на бизнеса на фирма ОСКАР-ЕЛ, също подкрепи връзката на бизнеса с образованието, като подчерта, че се подготвя съвместна инициатива с Технитечския университет в Пловдив за изготвяне на специалности, необходими на бизнеса в региона.

Лидерите в родното производство и с постижения на международния пазар като БЕЛЛА България, Рефан, МАКС Европа, както и един от най-мащабните инвеститори у нас - Кепитъл Холдинг Груп АДСИЦ, също получиха заслужени отличия.

Един от водачите в корпоративната сигурност - ДАИКС ООД, си тръгна с Бизнес Оскар. Фирмата осъществява дейност на територията на цялата страна и е водеща охранителна компания в Пловдивска и Пазарджишка област.

Освен почетни статуетки и грамоти, гостите получиха луксозни подаръци от козметичния лидер Рефан и от парфюмерийна верига Ди енд Пи. Спонсори на събитието бяха лидерите в хранителната индустрия - Деликатес Житница и фирмата за енергийни обследвания и одити Енеркон ЕООД.

Гостите извиха празнично хоро с песните на фолклорната звезда Поли Паскова, както и с танцьорите от ансамбъл Антик. Звездата от телевизионния формат "Пееш или лъжеш" Начо Паскал, който бе и водещ на събитието заедно с журналистката и ПР Патриция Кирилова, закри церемонията с латино-хитове.

Ето и призьорите в съответните категории:

Голяма община с най-голям принос в развитието на бизнеса 2017 - ПЛОВДИВ

Малка община в подкрепа на бизнеса 2017 - МИРКОВО

Иновации във връзката бизнес и образование 2017 - Тракия Икономическа Зона

Проспериращ бизнес и икономически растеж 2017 - КЦМ 2000 Груп

Корпоративна и социална отговорност 2017 - БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ АД

Устойчиво развитие на бизнеса 2017 - МАКС ЕВРОПА

Инвестиции в бизнеса 2017 - КЕПИТЪЛ ХОЛДИНГ ГРУП АДСИЦ

Инвестиции и иновации в развитието на бизнеса 2017 – РЕФАН БЪЛГАРИЯ

Корпоративна сигурност 2017 - ДАИКС ООД

Цялостен принос в развитието на бизнеса 2017 - ОСКАР-ЕЛ ЕООД

 


b2b Media | 21 Април 2017
article thumbnail

Вина от цял свят, които са на пазара у нас, могат да бъдат опитани на Discover.Vino World

На 12 и 13 май 2017 (петък и ...


 

prnewinfo | 20 Април 2017

Комуникационна агенция PRoWay I 20.04.2017 Преживейте свежото кулинарно разнообразие с най-добрите ресторанти в ...


 

b2b Media | 20 Април 2017
article thumbnail

Водещата българска сладкарска верига е хит в Румъния, планира навлизане в Австрия и Унгария

След ...


 

b2b Media | 12 Април 2017
article thumbnail

Имената на победителите ще станат ясни на официална церемония на 27 април в зала Рейнбоу ...


 

b2b Media | 11 Април 2017
article thumbnail

Светът на виното е не просто разнообразен и интересен, а практически необятен! Един човешки живот не стига, ...


 

b2b Media | 10 Април 2017
article thumbnail

В четвъртък (6-ти април) международната верига магазини за обувки DEICHMANN отвори своя 21-ви магазин в страната, ...


 

b2b Media | 10 Април 2017
article thumbnail

Световноизвестното италианско трио IL VOLO (Полетът) ще пее у нас на 30 юни в зала 1 на НДК заедно със симфоничен ...


 

b2b Media | 04 Април 2017
article thumbnail

За втори пореден път екипът на Dibla доказа, че наистина „Дизайнът е повече от хората“. Организаторите от ...


 

prnewinfo | 04 Април 2017

Ardency Consulting I 4.04.2017 Глобалният технологичен лидер се доверява на Ardency Consulting за маркетинга си в четири държави ...


 

b2b Media | 28 Март 2017
article thumbnail

78 души са номинирани за отличие по Програма „Най-изявените млади личности


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
Fair
23°C
Пловдив
Fair
23°C
Бургас
Fair
13°C
Варна
Fair
12°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски