17 Януари 2018
Днес 88 новини

SOFIX:

716.54

BGBX40:

138.35

BGREIT:

116.95

BGTR30:

575.91

CGIX:

188
CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Наслаждавайте се на шоуто: BBC срещу Кунева

Наслаждавайте се на шоуто: BBC срещу КуневаМеглена Кунева даде интервю за предаването Hardtalk на BBC. И настъпи британска мина.

Така с две думи можем да обобщим близо трийсетминутния разпит на Кунева, проведен от журналиста Стивън Сакър, който не просто беше изключително подготвен за разговора, но и не се притесняваше да зададе своите въпроси и да реагира подобаващо, когато отговорът не го удоволетвори, написа Алексадър Николов. А Радина Ралчева анализира този журналистически шедьовър така:

По нощите слушах интервюто на Кунева с BBC. Ще се опитам да направя няколко заключения, без да претендирам за изчерпателност.

- Журналистът беше поне 6 пъти по-подготвен за този разговор от Кунева.

- Истинските журналисти не са сервилни. Те не задават удобни въпроси, не се подмазват, не се интересуват от това какво пише на визитката ти, а от това което вършиш. Имат респект и ангажимент към истината. Към фактите. Само толкова. И ако това означава да те атакуват, ще те атакуват. Възпитано, разбира се.

- Пред истинска медия не минават общи приказки. Не минава плъзгане по повърхността и наивни обяснения. Не минава и измъкване по български модел, мрънкане и замазване.

- Журналистът знаеше за процесите в страната ни много повече не просто от гражданите на България, а дори от хората, които пряко уж участват в тези процеси.

- ВВС, разбирай Англия, разбирай ЕС, нямат абсолютно никакви илюзии какви ги вършим и колко струваме. Като на рентген сме им ясни.

- Нашите политици си въобразяват, че лъжат някого и са много хитри. Защото са си създали фалшива среда в не-държавата. Всъщност, обаче, успяват да излъжат само себе си. Но за сметка на това много добре ни излагат навсякъде, където отидат. Просто нямам съмнение в това.

- Ако бях на мястото на старите държави в ЕС и аз щях да смятам, че тук живеят малоумни варвари. С всички изключения, които потвърждават правилото.

- Имиджовите и репутационни щети, които ни нанасят "политиците" ни ще ни преследват десетилетия. И то в добрия случай, в който провеждаме организирана, компетентна, постоянна, професионална и съзнателна политика за преодоляването на тези щети. Каквато ние не провеждаме...

Ами, това е. Наслаждавайте се на шоуто.

b2b Media | 13 Октомври 2016
article thumbnail

Супермен и Супергърл се събраха. Най-накрая. Тази седмица беше пуснат клип от новия сезон на сериала, в който ...


 

b2b Media | 10 Март 2016
article thumbnail

Меглена Кунева даде интервю за предаването Hardtalk на BBC. И настъпи британска мина.

Така с две думи можем ...


 

b2b Media | 10 Март 2016
article thumbnail

Под надслов “Вот без хомот” ще бъде първият протест след приетото на пъво четене задължителното гласуване, ...


 

technews.bg | 04 Февруари 2016
article thumbnail

1,3 милиона души ще си купят тази година VR устройства
...


 
Начало

Времето

София
Fair
5°C
Пловдив
Fog
-2°C
Бургас
Mist
2°C
Варна
Fair
2°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски