19 Февруари 2018
Днес 5 новини

SOFIX:

692.02

BGBX40:

133.95

BGREIT:

115.71

BGTR30:

556.15

CGIX:

180.4
CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Ново място в София: Cactus Lab

Любимите градски герои от Cactus Lab отварят нова лаборатория, която събира шоурум, събития и ателиета под един покрив

Идеята на пространството е да среща градския човек с растенията по различни начини. Да се превърне в зелена точка на дълбоко вдишване в центъра на града и да покаже, че растенията могат да променят и облагородяват ежедневието ни. За проектирането на пространството е отговорна Биляна, която е ландшафтният архитект зад проекта, а двете с Нуша оптимизират мястото, така че сега то прилича по-скоро на добре курирана галерия за растения. Запознават се съвсем случайно, а в момента работят в страхотен синхрон и заразяват с положителната си енергия и хъс.

Cactus Lab няма да бъде магазин, поне не в традиционния смисъл на такъв, а по-скоро тип шоурум, който може да се посети с предварителна уговорка, така че клиентът да може да получи необходимата доза лично отношение и внимание. Всъщност основната дейност на бранда е интериорно озеленяване на затворени градски пространства, затова новото място се насочва по-персонално към градския човек като краен клиент. В новата градска джунгла не просто отиваш да си купиш растение, а получаваш цялостно преживяване – да научиш повече за отделни видове, да си насадиш растение сам и да си го занесеш вкъщи. Възможност да се потопиш в различна атмосфера, да се изключиш от ежедневието и да се абстрахираш от проблемите.

На горния етаж е обособен уютен кът с диванче, обградено от зеленина, а бялата стена се превръща в екран за инициативата “Botanical кино за двама”. Събитие специално за теб, на което можеш да се насладиш с любим човек. Заедно с NoBlink!, които се занимават със създаване и разпространение на късометражно българско кино, ще организират малки маратони, на които можеш да се насладиш с любим човек.

Познавайки екипа на Cactus Lab, сме сигурни, че събития няма да липсват и често ще можем да посещаваме зеления им оазис. На 20 февруари ни очаква “Botanical базар”, посветен на кактуса Еuphorbia. На 7 март, тематично преди Международния ден на жената, откриват събитието “Plant Lady” със селекция от български илюстратори с различен стил и техника, представящи растенията през собствената си призма. Бъдещите им по-амбициозни проекти пък включват антистресова стая с растения, както и “Botanical тур” в колаборация с Театър на сетивния лабиринт (Sofia Sensory Journey), с който планират сетивно преживяване в ботаническата градина. Едновременно с това продължават да развиват досегашните серии за представяне на дизайн обекти, свързани с растенията, както и традиционните ателиета, в които можеш да се научиш как да правиш терариуми и да отглеждаш щастливи кактуси. За най-малките също е помислено и ще бъдат разработени и специални дейности за деца.

Cactus Lab се намира на бул. Христо и Евлоги Георгиеви 74 и е отворен по време на събития и ателиета, както и с предварителна уговорка.

 

 


e-vestnik.bg | 19 Февруари 2018

 


 

dnevnik.bg | 19 Февруари 2018
article thumbnail


В коментар за "Нойе Цюрихер Цайтунг" българският политолог Иван Кръстев твърди, че миграцията ...


 

projectmedia.bg | 19 Февруари 2018

През последното десетилетие българите са пътували най-активно през 2008 г. и  2017 г., сочи анализ, осъществен с ...


 

dnevnik.bg | 19 Февруари 2018
article thumbnail


Реалност ли е корупцията в България? Или просто "усещане" и "вестникарско внушение"? Две ...


 

projectmedia.bg | 19 Февруари 2018

Държавен фонд „Земеделие“ приключи административните проверки на приетите 1742 заявления по мерки А, Б, В, Г ...


 

projectmedia.bg | 19 Февруари 2018

„През последните 5 години се наблюдава увеличение на дела на рециклираните отпадъци. За 2016 г. са рециклирани ...


 

e-vestnik.bg | 19 Февруари 2018

   


projectmedia.bg | 19 Февруари 2018

Регионалните прединвестиционни проучвания се разработват по график. Вече са представени идейните проекти ...


 

e-vestnik.bg | 19 Февруари 2018

   


e-vestnik.bg | 19 Февруари 2018

 


 
Начало

Времето

София
Partly Cloudy
1°C
Пловдив
Light Drizzle
2°C
Бургас
Cloudy
3°C
Варна
Cloudy
2°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски