Днес 114 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

A Data Pro е финалист за престижните технологични награди SIIA CODiE

 

Технологичната компания A Data Pro беше избрана за финалист в категорията „Най-добро решение за обработка на съдържание с помощта на изкуствен интелект“ за престижните награди SIIA CODiE. Тя е единствената българска компания стигнала до финала в оспорваната категория със своето технологично решение „Измерване на потребителския интерес към различни теми“ (Topic Engagement Service).

Наградите CODiE се връчват за 36-та поредна година от Асоциацията на софтуерната и информационната индустрии (SIIA) – основна бизнес асоциация на софтуерната, образователната, медийната и дигиталната индустрии.

Категорията „Най-добро решение за обработка на съдържание с помощта на изкуствен интелект“ отличава продуктите, които си служат с изкуствен интелект, алгоритми за машинно и дълбочинно обучение, за да предложат по-интелигентни, автоматизирани и мащабни решения.

„Да сме сред финалистите точно в тази категория е огромно признание за екипа ни. Правилният анализ на данните в инфодемията, в която живеем, е ключът към намирането на добри бизнес решения за развитието както на отделните компании, така и на икономиките на отделните държави. С нашето иновативно решение даваме нов подход в използването на данните за медийното потребление. То поставя фокус върху измерването на интеракциите с текущи новинарски теми в комбинация с анализ на нагласите на потребителите в социалните мрежи. По този начин се получава информация за цялостния онлайн медиен пейзаж и се разбират реакциите към него.“, коментира Илия Кръстев, изпълнителен директор на A Data Pro.

 

Българският принос

Иновативната услуга на A Data Pro показва кои са най-предпочитаните за деня теми от множество източници според интеракциите на читателите с тях. По този начин клиентите могат бързо да решат дали да инвестират допълнително време и ресурси в определена тема. Събирането на информацията е разпределено по групи със сходни теми, описани с ключови думи. Има и коментари, споделяния и реакции във Facebook, като по този начин ангажираността може лесно да се отнесе към дадена тема. Моделирането на теми е базирано на статистически подход и е езиково-агностично.

A Data Pro предлага мощен инструмент, който може да бъде използван от редакторските екипи, за да решат за кои теми да отделят повече ресурси, да измерят въздействието и реакциите в почти реално време и, в съчетание с анализ на настроенията, дори да изследват общественото мнение.

PR агенциите могат да се възползват от този тип информация за подобряване на комуникационните си стратегии. Те могат да проследят подробно ангажираността към специфични статии, компании или лидери на мнение. Набиращите популярност теми ще се улавят от самото начало и по този начин ще се подпомогнат компаниите да планират комуникациите и ресурсите си.

The post A Data Pro е финалист за престижните технологични награди SIIA CODiE appeared first on Новини за компютри, смартфони, технологии и наука.

 

 


technews.bg | 16 Юни 2021

Новината е потвърдена официално от говорител на компанията   


kaldata.com | 16 Юни 2021

В първото излъчвано на живо студио Huawei TechTalk, компанията обяви ексклузивни оферти за 3 продукта, които важат ...


 

pixelmedia.bg | 16 Юни 2021

Делът на новите регистрации на .eu и .ею домейни се е увеличил с 6% през 2020 г., спрямо предходната година. Това ...


 

pixelmedia.bg | 16 Юни 2021

Когато през 2004 г. 24-годишният футболист Миклош Ферер загина на терена след внезапен сърдечен арест и тази ...


 

kaldata.com | 16 Юни 2021

Правосъдието може и да забавя, но не забравя. През 2013 ви разказахме за предприемач на френския клон на ...


 

digital.bg | 16 Юни 2021

Ексклузивните оферти важат от 16 часа на 16 юни до 16 часа на 17 юни.   


digital.bg | 16 Юни 2021

Най-новото поколение ThinkPad P1, P15 и P17, съчетани с професионален дисплей и докинг станция, предоставят на ...


 

technews.bg | 16 Юни 2021

Правителството и местната власт преговарят с шест компании   


pixelmedia.bg | 16 Юни 2021

  От 01.06.2021 г. на територията на Техническия университет – София, между учебен корпус 1 (Ректорат) и учебен ...


 

pixelmedia.bg | 16 Юни 2021

  Ново начало на галерия „Оборище 5“ с подкрепата на ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »