09 Март 2021
Днес 4 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Български студенти създадоха инструмент за подбор на кадри чрез игри

 

Системата измерва поведенческите характеристики на хората, докато те играят онлайн игри

 

Български студенти създадоха иновативен инструмент за подбор на кадри. Той се нарича Pleggi и основното му предимство е, че измерва поведенческите характеристики на хората, докато те играят онлайн игри. В перспектива това може напълно да промени начина, по който се търсят и наемат хора на работа. Изключително любопитен факт е, че платформата възниква като студентски проект и впоследвие се превръща в реално предприемаческо начинание. Тя се класира на финала на ежегодното състезания на JА България и печели приза “Най-добра студентска компания в България за 2018 година“.

 

В основата на проекта е набор от кратки онлайн игри, които измерват когнитивни и поведенчески характеристики като оперативна ефективност, адаптивност, мултитаскинг, внимание към детайлите, импулсивност и други. Всичко това тренира по един доста любопитен начин кандидатите за дадена длъжност. От друга страна, инструментът дава възможност на работодателите и специалистите по човешки ресурси много по-лесно да преценяват какви хора седят „срещу“ тях, кои са силните им страни и кои са техните слабости.

 

Оценъчният процес преминава под формата на осем игри. Реално, кандидатът за работа ще може много обективно да оцени своите качества чрез игровизираните експерименти. Това е доста полезна възможност за търсещите работа хора, защото им показва къде се представят най-добре и над какво би трябвало да поработят още.

 

Друг позитив на иновативния инструмент е, че чрез него кандидатите могат ясно да посочат какво точно очакват от компанията. Нейните ръководители също имат възможността да заявят конкретно своите очаквания към новия си колега. Именно добрата комуникация се оказва ключът при успешния избор на служител.

 

„Наемането на нови хора е много отговорна и понякога сложна задача, тъй като в нея могат да се намесят редица субективни фактори. Никога не знаем колко добре би вършил работата си един човек, докато не го видим „в действие. С Pleggi ние се опитваме да решим този проблем, използвайки силата на игровизацията“ – коментират създаделите на стартъпа.

The post Български студенти създадоха инструмент за подбор на кадри чрез игри appeared first on Новини за компютри, смартфони, технологии и наука.

 

 


kaldata.com | 08 Март 2021

Центъра за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC) е една от организациите, която се старае ...


 

kaldata.com | 08 Март 2021

Tesla пусна своя социална платформа, която се казва Engage Tesla. Тя ще замени много популярните форуми на Tesla. Там ...


 

kaldata.com | 08 Март 2021

Codecool, едно от най-добрите училища по програмиране и център за IT таланти в региона на ЦИЕ, планира разширяване ...


 

kaldata.com | 08 Март 2021

Специалистите на шведския холдинг UBS Group разглобиха електрическия хечбек Volkswagen ID.3 и стигнаха до извода, че ...


 

technews.bg | 08 Март 2021

Умната джаджа е подходяща и за любители, и за професионалисти   


technews.bg | 08 Март 2021

Топ мениджъри на AMD ще представят новите чипове на дигитално събитие   


technews.bg | 08 Март 2021

Норвежката Settle Group ще оперира у нас чрез местно дружество   


technews.bg | 08 Март 2021

Пилотният проект се реализира с приложение на стартъп   


technews.bg | 08 Март 2021

Те също така са стриктни и изпълнителни, сочат наблюденията   


digital.bg | 08 Март 2021

Дискусиите между геймърите дали забавлението с игри е по-подходящо от конзолите или компютрите е доста ...


 

Още Технологии:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »