Днес 6 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Acronis Cyber Foundation отваря първата си компютърна класна стая в Танзания

Acronis Cyber Foundation отваря първата си компютърна класна стая в ТанзанияAcronis предоставя компютърни класове на повече от 300 ученици в Terrat Secondary School
 
Acronis Cyber Foundation наскоро завърши изграждането на компютърна класна стая в Terrat Secondary School, на около 80 км от град Аруша, Танзания. Тази нова класна стая ще даде възможност за провеждане на часове по компютърна грамотност и SТЕМ науки за ученици в региона, отбелязвайки началото на Фаза 2 на инициативата на Acronis Cyber Foundation, която дава възможност на децата от по-малките общности да изградят умения, които ще им дадат предимство в съвременния свят.

Acronis Cyber Foundation първо отвори училище в Луунгънг, Танзания през октомври 2018 -отдалечено село с около 3000 жители. Преди пристигането на фондацията в селото имаше само малка постройка, която първоначално е била построено за деца в предучилищна възраст, а по-късно започва да служи и на децата от трети клас. Пренаселеността дори накара някои ученици да учат на открито. За много деца в Луунгънг новото училище на Acronis Cyber Foundation даде възможност за достъп до образование.

С инициативата за училищата Acronis Cyber Foundation има за цел да разработи компютърни класни стаи във всяко училище, което изгражда. Но тъй като в Луунгънг няма електричество, фондацията търси алтернативно решение - селото Tеррат, на 35 км, се счита за подходящо за изграждане на компютърна класна стая, която може да се обслужва и населението на Луунгънг. Учениците, които завършват обучението си в Луунгънг, могат да бъдат изпратени в средните училища в близките села, включително Teррат, да продължат образованието си. Средното училище в Террат се гордее с капацитет от 325 деца и инфраструктура, която може по-добре да поддържа компютърни класове.

С подкрепата на местната общност, изграждането на новата класна стая започна през декември 2020. След построяването на цялата структура, Държавната енергийна агенция на Танзания TANESCO помогна за свързване на училището с държавната мрежа. Стените бяха почистени и  боядисани, бяха поставени нови маси и столове и бяха инсталирани 15 настолни компютъра.

Подобно на много села в Танзания, в Террат все още няма достъп до интернет. И все пак, тези компютри ще помогнат на учениците да получат солидна основа в областта на STEM науките, да придобият основни изчислителни умения и да се научат да използват най-често срещаните приложения. Имайки предвид бързото развитие на киберзаплахите в световен план, училището ще има достъп до първокласна киберзащита с безплатни премиум лицензи за Acronis True Image 2021. По-късно тази година, Acronis ще дари допълнителни образователни ресурси, свързани с компютърна грамотност и киберсигурност.

“Тази класна стая е сбъдната мечта,” каза Julius R. Maplan, Директор в училището. “Очакваме много промени за учениците, администрацията, и дори обществото, което ни заобикаля, защото очакваме да научим много нови неща с помощта на компютрите.”

Acronis Cyber Foundation е завършила строителството на 11 училища, като още две са в ход и пет са планирани за близкото бъдеще. Фондацията продължава да търси партньори за сътрудничество по бъдещи проекти.

Заинтересованите страни се насърчават да се свържат с foundation@acronis.org за повече информация.

 


b2b Media | 16 Юни 2021
article thumbnail

На 17 юни стартира последният етап на класацията ...


 

b2b Media | 16 Юни 2021
article thumbnail

Сюжетът разглежда в дълбочина чувствата и мислите на герои от популярни класически приказки ...


 

b2b Media | 15 Юни 2021

Обновеният обект на веригата ще изненада с модерен облик, богат асортимент и специални промоции ...


 

b2b Media | 14 Юни 2021
article thumbnail

Компанията бе отличена с първо място в категорията „Маркетинг, свързан с кауза“ за подкрепа ...


 

b2b Media | 14 Юни 2021
article thumbnail

„Електронната търговия изживя огромен ръст, и той се ускорява, от развитието на ...


 

b2b Media | 10 Юни 2021
article thumbnail

Ново мотивиращо видео ще насърчава българите в чужбина да упражнят правото си на вот
  ...


 

b2b Media | 10 Юни 2021
article thumbnail

Доклад на европейската асоциация за опазване на пчелите BeeОdiversity показва, че за цялата 2020 г. и първото ...


 

д-р Славейко Джамбазов, Йоанна Вутова, НТА ООД (www.hta.bg) | 09 Юни 2021
article thumbnail

Докато в световен мащаб разпространението на COVID-19 настъпваше, в кампуса на Американския университет в ...


 

b2b Media | 09 Юни 2021
article thumbnail

Българската компания ЛОТ-КОНСУЛТ е акредитирана за предоставяне на ...


 

b2b Media | 08 Юни 2021

Обектът ще отвори отново врати в края на юли с премиум дизайн и модерни удобства за ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »