29 Октомври 2020
Днес 0 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Доброволци от Пощенска банка обновиха екопътека на Витоша

Доброволци от Пощенска банка обновиха екопътека на ВитошаПроектът „Зелени истории на открито“ е част от устойчивата екологична политика на финансовата институция и се реализира за втора поредна година

Доброволци от Пощенска банка реновираха кът за отдих и обновиха горската екопътека в местност Златните мостове заедно с екипа на Природен парк „Витоша“ във второто издание на инициативата „Зелени истории на открито“. В събитието тази година се включи и основателят на първия ресторант с нулев отпадък в България Блажка Димитрова, която вдъхнови участниците да бъдат по-зелени и отговорни с множество практични съвети и с разказ на историята, която стои зад нейния необикновен ресторант с кауза.
Екипът на Пощенска банка почисти района, освежи детските люлки в него и продължи с облагородяването на екопътеката, като направи достъпен стръмен участък със стъпала, сглоби и лакира дървен парапет за по-голяма сигурност при преминаване, постави нова маса „витошки тип“ и обособи кът за почивка. За най-малките посетители на планината доброволците от банката инсталираха интерактивно образователно табло. Стъпалата на пътеката, които служителите на финансовата институция изградиха, указват кои животни можем да срещнем в Природен парк „Витоша“, а интерактивното образователно табло показва на децата къде живеят те. Специално за най-малките участници в инициативата екипът на Природен парк „Витоша“ организира уъркшоп, за да се запознаят с растенията – част от екосистемата в планината, и да направят цветни нестандартни картички-картини с еко материали. След успешно свършената работа детската площадка на голямата поляна в местност Златните мостове се превърна в още по-привлекателно място за игри и забавления сред живата природа.

Проектът „Зелени истории на открито“ е част от устойчивата екологична политика на Пощенска банка. Инициативата, която се реализира за втора поредна година, показва как заедно, с обединени усилия, можем да променяме средата, която обитаваме. Основна цел на участниците е да провокират по креативен и забавен начин интереса на обществото към активен начин на живот и отговорно поведение към природните ресурси и да мотивират възможно най-много хора да полагат осъзнати действия за опазване на околната среда.  

Второто издание на проекта „Зелени истории на открито“ е с фокус върху животинските видове и техните местообитания и е продължение на започнатото през 2019 г., когато доброволците на Пощенска банка поставиха образователни табели, които разказват интересните истории за характерните растителни видове в района, сглобиха и лакираха дървено мостче, инсталираха пейки за пикник „витошки тип“, почистиха района и боядисаха детските люлки в него. Когато сканират QR кодовете на образователните табели, посетителите на парк „Витоша“ могат да научат повече за спецификите на дърветата и за дългосрочните цели на инициативата „Зелени истории на открито“ в специално създадена секция на интернет страницата на Пощенска банка.

„Екипният дух е силата, която притежаваме, и сме щастливи, че заедно служителите всяка година се включват с ентусиазъм в нашите инициативи за намаляване на вредния отпечатък върху околната среда, в доброволчески кампании по засаждане на дървета и почистване на площи, в грижа за животни, в информационни кампании, които насърчават активния начин на живот. Тези дейности са се превърнали в лични каузи за много от тях, а в инициативите често се включват и техните деца, приятели и семейства. Радваме се, че можем да реализираме отново проекта „Зелени истории на открито“, като го превърнем в устойчива инициатива, и да допринесем с действията си за облагородяване и опазване на околната среда. С проекта, който стартирахме през 2019 г., не просто си поставихме за цел да преобразим една горска пътека в местност Златните мостове и да я направим по-атрактивна за посетителите и гостите на планината, а поехме дългосрочен ангажимент за създаването и поддържането на една по-добра среда“, коментират от Пощенска банка.

Повече за втората част на инициативата „Зелени истории на открито“ и снимки от събитието можете да видите тук.

Доброволци от Пощенска банка обновиха екопътека на Витоша

 


b2b Media | 28 Октомври 2020

Оптималната хидратация на човешкия организъм е най-ефикасната стратегия за постигане на цялостно ...


 

b2b Media | 22 Октомври 2020

The Future of Insurance Europe is the industry’s most senior strategic conference, uniting top decision makers from across the insurance ecosystem. ...


 

b2b Media | 22 Октомври 2020
article thumbnail

Един от клиентите ще спечели ваучер за пазаруване на стойност 1000 лв. ...


 

b2b Media | 21 Октомври 2020

Активният начин на живот, в който стресът се редува и с физическо натоварване, поставя остро проблема за ...


 

b2b Media | 21 Октомври 2020
article thumbnail

Събраните средства от продадените картини ще окриляват млади таланти в преследването на мечтите им ...


 

b2b Media | 21 Октомври 2020
article thumbnail

До края на годината клиентите ще имат възможност сами да маркират и плащат покупките си в още четири обекта ...


 

b2b Media | 20 Октомври 2020
article thumbnail

Собственици и мениджъри на бизнес сгради са готови да инвестират в подобрение на общинската транспортна ...


 

b2b Media | 20 Октомври 2020
article thumbnail

Брандът се нарича ABOUT YOU и предлага над 100 хиляди артикула

Днес европейският онлайн магазин ABOUT YOU отвори ...


 

b2b Media | 19 Октомври 2020
article thumbnail

Най-популярният футболен симулатор и тази година ще зарадва своите фенове. FIFA ...


 

b2b Media | 16 Октомври 2020
article thumbnail

Още 20+ компании се включват в Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг
 
Тазгодишното, 11-о поред, ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски