29 Октомври 2020
Днес 4 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Дружествата на KBC Груп в България ще намалят въглеродния си отпечатък до 0 през 2050 г.

Дружествата на KBC Груп в България ще намалят въглеродния си отпечатък до 0 през 2050 г.От 2015 до 2019 г. въглеродните емисии на ОББ и ДЗИ са намалели с 55%.

Времето, прекарано от служителите им в доброволчество през 2019 г., се равнява на близо една астрономическа година или 87 000 лв.
KBC Груп в България представи резултатите и амбициозните си плановете в сферата на корпоративната социална отговорност. Основният стремеж на компаниите от групата – ОББ, ДЗИ, ОББ Интерлийз и дъщерните дружества на ОББ, е насочен към подпомагане на обществото в няколко основни сфери – околна среда, здраве, предприемачество и финансова грамотност.

Околна среда

Дружествата на KBC Груп в България ще намалят въглеродния си отпечатък до 0 през 2050 г.

Една от най-значимите зелени инициативи на групата „Екип Синьо преминава на зелено“ обхвана всички основни пазари на белгийската група, а всеки включил се служител получи дърво за засаждане в своята държава. Общо 3290 човека – 82% от служителите на българските компании от групата – участваха в над 50 еко инициативи в страната и „спечелиха“ 3290 дръвчета. В края на 2019 г. KBC Груп в България засади цели 10 нови горички в 10 региона на страната, сред които възстановяване на изгорялата гора в с. Ловец до Велики Преслав с 1250 дръвчета от видовете цер и космат гръб и на опожареното землище на с. Дренково до Благоевград с 300 черни бора, залесяване на емблематичните паркове „Лаута“ в Пловдив с 360 липи и „Бедечка“ в Стара Загора с 300 броя липа, бреза и кедър. В Бургас беше облагородена Морската градина, а в София 50 японски вишни разцъфнаха за първи път тази пролет в Южния парк на ОББ Алея и ДЗИ Алея.

В засаждането на дръвчетата и почистването на над 4 тона отпадъци българските служители са прекарали общо 8215 часа или близо една астрономическа година, чиято равностойност като доброволчески труд се равнява на 87 000 лв.

За да ограничи пряко и косвено въздействие върху глобалното затопляне, KBC Груп стартира програма за намаляване на собствения ни отпечатък върху околната среда. Основната цел на групата е въглеродният отпечатък достигане до 0 CO2 емисии през 2050 г.

В унисон с усилията на КВС Груп за намаляване на негативното въздействие върху природата 2 електрически автомобила обслужват нужните на компаниите в София. За 9 месеца техният общ пробег е 9 608 км., което се равнява на намаление на въглеродния отпечатък с общо 1318 кг СО2 или 13.72 кг СО2 за всеки изминати 100 км.

Като част от ангажимента на KBC Груп за увеличаване на зелената електроенергия и намаляване на въглеродните емисии, в центъра за обслужване на клиенти на ДЗИ в столичния квартал Орландовци работи и фотоволтаична централа. Тя произвежда 34 мWh годишно, което представлява близо 20% от общото потребление на втората по големина централа на ДЗИ, а спестената електроенергия е достатъчна за задоволяване на нуждите на едно средностатистическо домакинство за над 10 години. Благодарение на соларните панели, разположени на покрива на сградата на ДЗИ, въглеродният отпечатък на компанията ще бъде намален с 18 тона СО2 годишно. Останалите енергийни нужди на административната сграда в кв. Орландовци и на ОББ Милениум център се захранват със закупуването на 100% зелена електроенергия, произведена от възобновяеми източници.

В България през 2015 г. общите въглеродни емисии са 16 880 тона CO2. През 2019 г., благодарение на горепосочените инициативи и проекти, вече се наблюдава силно намаляване на въглеродните емисии с 55% спрямо 2015 г. Следващите стъпки към голямата цел са -71% през 2030 г.; -85% през 2040 г. и -100% през 2050 г.

Здраве

Дружествата на KBC Груп в България ще намалят въглеродния си отпечатък до 0 през 2050 г.

Темата за безопасността на хората и превенцията на трагични инциденти е от първостепенно значение за KBC Груп. В дългосрочен план ДЗИ насочва своите усилия в разработването на продукти, които са в полза на обществото и се грижат за здравето и добруването на българите. Сред най-значимите проекти в тази област е приложението Е-SOS, съвместна разработка на ДЗИ, VIVACOM и Сирма Груп Холдинг, създадено с основната цел да помага при спасяването на човешки животи чрез бърза връзка с екипите на 112 и контактите в телефона чрез бутона SOS, както и функцията „спешно здравно досие“, включваща информация за кръвна група, алергии, приемани медикаменти и друга полезна информация. Приложението бе представено от българският бегач и планински ориентировач Кирил Николов – Дизела при опита му за нов рекорд в екстремното планинско бягане е 240 км. за 48 часа, по маршрута Е4.

Предприемачество


Дружествата на KBC Груп в България ще намалят въглеродния си отпечатък до 0 през 2050 г.

Компаниите от групата на KBC подкрепят предприемачеството и създаването на работни места и допринасят за устойчив икономически растеж чрез инвестиции в нови бизнеси, в иновации и технологии.
През 2019 г. ОББ и JA България проведоха ОББ Challenge YOU – практическа програма за предприемаческа инициатива на стартиращи студенти. В рамките на 3 месеца български студенти сформираха екипи, за да разработят идеи за стартиращ бизнес. 23 регистрирани проекта в 10 различни области, свързани с технологичните иновации, премериха сили. Големият победител бе BeVine – умен помощник в отглеждането на лозя. Продуктът е предназначен за винопроизводители и агрономи, които искат да повишат качеството на виното си, като им предоставят актуална информация за състоянието на насажденията им.

Програма ABLE Activator, подкрепена от ОББ, даде възможност на други 30 активни млади хора (студенти и млади специалисти до 35-годишна възраст) да развият предприемаческите и лидерските си умения. Лектори от ОББ бяха включени в програмата, за да наблегнат на финансовите иновации. 30 души сформираха 5 екипа и представиха своите проекти. Отборът победител беше “Farmer’s Pride“. Проектът предлага слънчеви дехидратори за храна –решение, което позволява на малките ферми да увеличат печалбата си, като използват дехидратори, удължаващи живота на вече събраните плодове, зеленчуци или билки.

Дарителство и доброволчество


Дружествата на KBC Груп в България ще намалят въглеродния си отпечатък до 0 през 2050 г.

През 2019 г. служителите на ОББ и ДЗИ са събрали и дарили общо 91 540 лв., като 1359 души (или половината от служителите на ОББ) участват с редовно дарителство от работното място.

Избухването на пандемията от COVID-19 очерта следващата значима кауза за KBC Груп в България – подкрепа за обществото в справянето с последствията. Служителите само за няколко дни събраха 33 000 лева, а заедно с Mastercard® ОББ добави средства и дариха общо 200 000 лв. на ВМА в София за модернизирането на специализираната ѝ лаборатория. Още 120 000 лв. бяха дарени на 8 болници в страната за борбата с пандемията. Средствата бяха събрани от две инициативи, проведени съвместно от ОББ и Mastercard®, и бяха разпределени между болнични заведения, ангажирани в лечението на коронавирус в Благоевград, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Видин, Русе и Варна.

ДЗИ застрахова безплатно медицинските служители и друг персонал, работещи в медицински заведения, където се извършва лечение на коронавирус в София. Общият брой на застрахованите медици е 1 116 човека, а към днешна дата изплатените обезщетения са 31 в размер на 40 000 лева.

„Ние в КВС Груп имаме за цел да бъдем еталон на пазара не само с бизнес резултати, развиване на иновации и отношение към клиентите, но и с грижата ни към обществото. Сред водещите ни ангажименти са намаляване на негативното въздействие върху околната среда, подкрепа за бизнеса и предприемаческия дух, грижа за здравето на хората и финансова грамотност. За да ги изпълним, всяка година реализираме десетки инициативи в сферата на корпоративната социална отговорност.”, сподели Петър Андронов, кънтри мениджър на KBC Груп в България и главен изпълнителен директор на ОББ.

 


b2b Media | 28 Октомври 2020

Оптималната хидратация на човешкия организъм е най-ефикасната стратегия за постигане на цялостно ...


 

b2b Media | 22 Октомври 2020

The Future of Insurance Europe is the industry’s most senior strategic conference, uniting top decision makers from across the insurance ecosystem. ...


 

b2b Media | 22 Октомври 2020
article thumbnail

Един от клиентите ще спечели ваучер за пазаруване на стойност 1000 лв. ...


 

b2b Media | 21 Октомври 2020

Активният начин на живот, в който стресът се редува и с физическо натоварване, поставя остро проблема за ...


 

b2b Media | 21 Октомври 2020
article thumbnail

Събраните средства от продадените картини ще окриляват млади таланти в преследването на мечтите им ...


 

b2b Media | 21 Октомври 2020
article thumbnail

До края на годината клиентите ще имат възможност сами да маркират и плащат покупките си в още четири обекта ...


 

b2b Media | 20 Октомври 2020
article thumbnail

Собственици и мениджъри на бизнес сгради са готови да инвестират в подобрение на общинската транспортна ...


 

b2b Media | 20 Октомври 2020
article thumbnail

Брандът се нарича ABOUT YOU и предлага над 100 хиляди артикула

Днес европейският онлайн магазин ABOUT YOU отвори ...


 

b2b Media | 19 Октомври 2020
article thumbnail

Най-популярният футболен симулатор и тази година ще зарадва своите фенове. FIFA ...


 

b2b Media | 16 Октомври 2020
article thumbnail

Още 20+ компании се включват в Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг
 
Тазгодишното, 11-о поред, ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски