29 Октомври 2020
Днес 0 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Начало на инициативата #beatEwaste поставя Българската мрежа на Глобалния договор на ООН

Начало на инициативата #beatEwaste поставя Българската мрежа на Глобалния договор на ООНМежду 15 септември и 15 октомври служители на присъединилите се компании участват в първата акция по събиране на непотребни електрически или електронни уреди в офиса

Намаляване замърсяването на околната среда е сред централните теми през последните години както в глобален, така и в национален мащаб. Високите нива на потребление на електроуреди и устройва, в съчетание с ниските нива на рециклиране причиняват сериозна вреда на природата. Статистиката сочи, че годишно в света се изхвърлят повече от 50 милиона тона техника, а само 12,5% се рециклира правилно. Този проблем стана причина през 2020 г. Българската мрежа на Глобалния договор на ООН да постави акцент върху отговорното рециклиране на електронни отпадъци като част от колективната програма „Отговорният избор“. С инициативата #beatEwaste Мрежата цели да реализира вътрешна кампания за служителите на отговорните компании за интелигентно рециклиране на e-отпадъци.

Партньори на инициативата са „Екологика“ (национален лидер в рециклиране на електрическо и електронно оборудване) и БАИТ (Българска асоциация по информационни технологии). Сред компаниите, които вече провеждат своите акции по правилно събиране на е-отпадъци се нареждат „Cetin България“, „Нестле България“ АД, „Овергаз“, „Софарма“, „Теленор България“ ЕАД, „ТехноЛогика“ ЕАД“, ,,Филип Морис България” ЕООД, „Фесто Производство“ ЕООД, „Хаос Груп“ и „Юнимастърс Лоджистикс“. Техните служители ще могат да се освободят от непотребни уреди в офисите на своите работодатели без струпване на хора. Изхвърлени, извозени и преработени по правилния начин, малките електроуреди ще бъдат съживени или материалите, от които са направени, ще влязат в повторна употреба на друго производство.

В края на кампанията #beatEwaste партньорите от „Екологика“ ще извозят и обработят отпадъка, а с генерираната от това стойност ще бъде подкрепена обща екологична кауза. Инициативата все още е отворена за включване на други компании – както членове на Мрежата, така и външни организации, и университети.

Можете да заявите участие на secretariat@unglobalcompact.bg. От Мрежата ще се свържем с Вас с детайли за провеждането на инициативата.

Информация за мащабите на проблема със замърсянето, може да откриете на сайта на „Екологика“, а на този линк – да се запознаете с кръговия икономически модел, в интервю с Даниел Костов – основател на водещата българска  организация за извозване и рециклиране на техника.

Ако сме Ви заинтригували, все още може да се включите с Вашата компания. Вижте как: тук

За Българската мрежа на Глобалния договор на ООН

БМГД е сдружение на компании и неправителствени организации, която функционира като част от глобалната мрежа. Тя е официално обявена на 6 май 2011 г. от Н. Пр. Бан Ки-Мун, генерален секретар на ООН.

БМГД обединява отговорните компании и организации, които следват 10те принципа на ООН и работят за постигане на устойчиво развитие на бизнеса и обществото чрез колективни проекти с обществена значимост.

За #beatEwaste и „Отговорният избор“ I описание на инициативата I boilerplate

#beatEwaste е инициатива за събиране и отговорно рециклиране на електронни отпадъци на Българската Мрежа на Глобалния Договор на ООН в партньорство с Екологика и БАИТ. Тя предвижда лесен, интересен и удобен механизъм за ангажиране на служителите и улесняването им за отговорно предаване на стари и неработещи електронни и електрически устройства за рециклиране. Инициативата е част от дългогодишния проект „Отговорният избор“, който цели да покаже на потребителите, че със своите постъпки и покупки те имат силата да променят производствени практики, да управляват „модата”, налагана от рекламодателите, и да възпитават култура на анти-консумеризъм у себе си и младите хора.

Между 15 септември и 15 октомври 2020 се предвиждат акции по събиране на е-отпадъци в компаниите без струпване на хора и без рискове за тях. Партньорите от „Екологика“ ще извозят и обработят отпадъка, а генерираната от това стойност ще ни позволи да подкрепим споделена  екологична кауза. Инициативата е отворена за както за членове на Мрежата, така и за външни компании, университети и организации.

 


b2b Media | 28 Октомври 2020

Оптималната хидратация на човешкия организъм е най-ефикасната стратегия за постигане на цялостно ...


 

b2b Media | 22 Октомври 2020

The Future of Insurance Europe is the industry’s most senior strategic conference, uniting top decision makers from across the insurance ecosystem. ...


 

b2b Media | 22 Октомври 2020
article thumbnail

Един от клиентите ще спечели ваучер за пазаруване на стойност 1000 лв. ...


 

b2b Media | 21 Октомври 2020

Активният начин на живот, в който стресът се редува и с физическо натоварване, поставя остро проблема за ...


 

b2b Media | 21 Октомври 2020
article thumbnail

Събраните средства от продадените картини ще окриляват млади таланти в преследването на мечтите им ...


 

b2b Media | 21 Октомври 2020
article thumbnail

До края на годината клиентите ще имат възможност сами да маркират и плащат покупките си в още четири обекта ...


 

b2b Media | 20 Октомври 2020
article thumbnail

Собственици и мениджъри на бизнес сгради са готови да инвестират в подобрение на общинската транспортна ...


 

b2b Media | 20 Октомври 2020
article thumbnail

Брандът се нарича ABOUT YOU и предлага над 100 хиляди артикула

Днес европейският онлайн магазин ABOUT YOU отвори ...


 

b2b Media | 19 Октомври 2020
article thumbnail

Най-популярният футболен симулатор и тази година ще зарадва своите фенове. FIFA ...


 

b2b Media | 16 Октомври 2020
article thumbnail

Още 20+ компании се включват в Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг
 
Тазгодишното, 11-о поред, ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски