27 Октомври 2021
Днес 33 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

"Битката за талантите" за първи път в онлайн формат

"Битката за талантите" за първи път в онлайн форматАдаптацията към извънредните условия безспорно носи позитиви, а събитието, което мнозина очакваха с голям интерес поднесе разнообразна програма изцяло в дигитална среда. 

Двама международни експерти и над 10 специалисти от България презентираха и дискутираха новите стратегии за привличане и задържане на таланти и работа в новата среда през 2020 година. Четвъртото издание на работодателския форум Битката за талантитеa” се проведе изцяло онлайн и привлече разнообразна аудитория.

 

2020 е всичко друго, но не и обичайната година. Преживяхме месеци на сериозни промени, пандемия, промяна в личните и трудовите навици, ограничения, известни дози страх и несигурност, но нека да погледнем оптимистично, все пак годината приключва скоро и се надяваме, че това означава и край на сътресенията.

Има, разбира се, и други поводи за оптимизъмфактът, че сме адаптивни същества и успяваме независимо от това в какви ситуации ни поставя животът.“, сподели Надя Маринова, главен редактор на b2b Media при откриването на форума.

"Битката за талантите" за първи път в онлайн формат

По време на събитието бяха представени резултатите от специално проучване на b2b Media и Neticle на тема: Как работата от вкъщи промени удовлетвореността на служителите в България? Обобщените данни представи Петър Каишев - Регионален мениджър за България и Грузия на Neticle.

Бяха анонсирани и предстоящите Годишни награди за Employer Branding, които също ще се проведат за четвърти път в самото начало на 2021 година.

"Битката за талантите" за първи път в онлайн формат

При откриването на форума участие взеха и двама от основните партньори на събитието - Светлозар Петров, изпълнителен директор на JobTiger и Катя Димитрова, основател и управляващ партньор, Interpartners Communications Group.

Още в първата сесия бяха дискутирани стратегиите за брандинг 2020, а своите виждания представиха Д-р Ваня Бабанин, консултант по управление на брандове и репутация и регионален мениджър за България на Европейската асоциация на комуникационните директори на тема: „Работодателско брандиране отвъд класическото разбиране“, както и Ирина Горялова, Коуч по устойчиво организационно управление за изпълнителни директори и техните екипи, DreamersDo на тема: „Онлайн срещите - (не)очакваният тепих в битката за талантите“.

"Битката за талантите" за първи път в онлайн формат

В своя презентация доц, д-р Александър Христов, Комуникационен експерт, преподавател, управляващ директор на "Параграф 42" подчерта, че "Винаги ще има офлайн" в комуникациите и мотивацията на екипите, дори и по време на пандемия.

По време на събитието се проведе и дискусия относно „Стратегиите на големите работодатели“ с участието на Таня КосеваБошовапредседател на Дамски форум и Асоциацията на собствениците на бизнес сгради и управляващ партньор на Парк Лейн Дивелопмънтс, Светлозар Петров,изпълнителен директор на JobTiger, Катерина Шоповадиректор Човешки ресурси на Лидл България EOOД & КО КД и Ваня Панамска,Директор "Човешки ресурси" на Лукойл България.

За Силата на създаване на конкурентноспособна работодателска марка в динамична среда говори Дан Мейерс, Глобален вицепрезидент "Човешки ресурси" в Acronis в пряко включване от Бостън, докато Дуня Павлович, консултант проучване на талантите в Mercer представи от Лондон своето виждане за това „Как да формираме работната среда, вземайки предвид мнението на служителите“.

"Битката за талантите" за първи път в онлайн формат

В сесията Подбор, комуникации и маркетингговорители бяха Надежда Ванева, Основател и директор комуникации на агенция 3CON, Кремена Станилова, Психотелесен терапевт, която коментира „Пластичността във време на промени“ и Детелина Смилкова, Председател на НUMAN POTENTIAL CLUSTER HPC.

Сред темите на форума бяха:

Кои са новите стратегиите в България в турбулентни времена като 2020 при изграждането на марка, при привличането и задържането на талантие, при управление на бизнес процеси?

2020 донесе много промени на работното място, - ще се запазят ли трайно или да очакваме ново обръщане на тенденциите през следващата година?

Какви нови подходи се прилагат за employer branding? Има ли връзка между работодателската марка и развитието на умения у служителите?

Как да стимулираме мениджмънт, който задържа, вместо да отблъсква талантите?

Мнението на участниците във форума по посочените теми ще бъдат публикувани на сайта: https://www.manifesto.bg

Повече за предстоящите Годишни награди за Employer Branding 2021 може да видите на сайта: https://talents.b2bmedia.bg

 

b2b Media | 14 Октомври 2021
article thumbnail

Тези цифри посочи Кристоф Де Мил, иновационен лидер на ОББ и KBC Груп в България. Той взе участие в ...


 

b2b Media | 14 Октомври 2021
article thumbnail

По време на NEXT DIFI 2021, организиран ежегодно от b2b Media, водещи експерти от света на ...


 

b2b Media | 14 Октомври 2021
article thumbnail

Според Илиев подхождаме към темата с еврото с много повече емоция и по-малко фактология и експертиза, ...


 

Симеон Димитров | 14 Октомври 2021
article thumbnail

Цветомир Досков е консултант Финансови услуги и финтех в Sirma Business Consulting. Той взе участие в панела посветен ...


 

Симеон Димитров | 11 Октомври 2021
article thumbnail

Заместник-министърът на финансите съобщи още, че разработеният от междуведомствена група проект на ...


 

b2b Media | 08 Октомври 2021
article thumbnail

58% от българите не подкрепят въвеждането на еврото като официална валута в страната. Това сочи проучване, ...


 

b2b Media | 05 Октомври 2021
article thumbnail

През 2020 г. индексът на Кофас за социален и политически риск достигна рекордните нива от 51% в световен мащаб и ...


 

b2b Media | 04 Октомври 2021
article thumbnail

На 8 октомври ще се проведе ежегодният финансов форум, организиран от b2b Media, „


 

Симеон Димитров | 27 Септември 2021
article thumbnail

Глобалнaта строителнa производителност се очаква да нарасне с 6,6% през 2021 г. и с 42% до 2030 г., което ще се ...


 

b2b Media | 13 Септември 2021
article thumbnail

Dynamo Software, която е водещ разработчик на облачно базирани системи за управление на инвестиционни процеси, ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »