17 Януари 2022
Днес 56 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Работа и почивка: 3 начина да спасим едното от другото

 

Съветите на Ани Владимирова и Career Show

Постигането на баланс между работата и личния живот е проблем, с който всеки рано или късно се сблъсква по пътя към кариерната си реализация. Наблюдения на платформата за работа Career Show, които на 15 декември организират събитието BALANCE, показват, че без значение дали започваме първа работа, или поемаме в нова професионална насока – често амбицията от новото начинание взема превес над времето ни за почивка. След равносметка разбираме, че е налице е дисбаланс, който пречи и на професионалния, и на личния ни живот. Това неминуемо води до чувство на неудовлетвореност и загуба на посоката.

 

За да открием формулата на хармоничния баланс, е необходимо да идентифицираме причината на своето неудовлетворение. Според психолога и лектор в Career Show Ани Владимирова, невъзможността ни да балансираме може да се крие в историческите обстоятелства, в които се е формирала нашата личност. Поставяме акцент върху погледа на Ани Владимирова за две поколения личности и проблемите, с които те се сблъскват при търсенето баланс.

 

Нека погледнем хората между 30-45, които израстват в социален и образователен вакуум. Баланс при тях се постига най-трудно, тъй като очакванията са при тях успехът вече да е постигнат, а в същото време пазарът изисква от тях адаптация. Вторият поглед е над Поколението Z, хората между 20-30 години, които макар с изключително информационно развитие, са в постоянно търсене на себе си.

 

Как обаче да се справим с дисбаланса и чувството на неудовлетвореност? Попитахме Ани Владимирова за нейната рецепта за постигане на баланс и ето какво каза тя:

 

  1. Определете водещите цели в работата и водещите ценности в личния живот

Важно е ясно да дефинираме основните си професионални цели и тяхното отношение към личните ни ценности. Компромисите с нашите убеждения и морални двигатели в името на задоволяването на професионалната амбиция могат сериозно да разстроят вътрешния ни баланс. Имайте ясна представа какво искате да постигнете и се уверете, че по пътя няма да пожертвате важни аспекти от личния си живот.

 

  1. Определете ресурсите и хората, на които можете да се опрете във всяка от двете сфери

Дисбаланс се появява, когато нямаме достатъчно ресурс да се справим с определен проблем. Дали в работен, или личен план, понякога просто имаме нужда от помощ. Не се страхувайте да поискате такава. В повечето случаи ще я получите.

 

  1. Фиксирайте почивки в работния ден и делегирайте отговорности в работата по време на почивка

Различни проучвания сочат, че за 8-часов работен ден служителите са реално продуктивни за период от 3 до 4 часа. Почивката е важна за възстановяване на работната ефективност. Фиксирайте почивки по време на работния ден и ги спазвайте. Дайте си време за рестарт на продуктивността и креативността.

 

Повече практически насоки за постигане на хармоничен баланс между работата и личния живот ще научите на 15 декември по време на целодневното онлайн събитие BALANCE by Career Show. BALANCE цели да върне фокуса върху качествената почивка и пълноценното използване на свободното време.

 

В събитието ще се включат авторитетни психолози и експерти в областта на личностното развитие, които ще споделят своите практически съвети за постигането на здравословен баланс между работата и личния живот. Сред специалните гости на събитието са Philipp Nowak (съосновател на Mindful Life), Ани Владимирова (психолог), Антонина Кардашева (експерт по емоционална интелигентност), Лили Георгиева (консултант по кариерна промяна и личен брандинг) и др.

 

Участието в събитието е безплатно след задължителна регистрация на: https://careershow.bg/register/

The post Работа и почивка: 3 начина да спасим едното от другото appeared first on Новини за компютри, смартфони, технологии и наука.

 

 


technews.bg | 17 Януари 2022

Уведомява потребителите на базата на интелигентни алгоритми   


technews.bg | 17 Януари 2022

Пазарът на защита от изтичане на данни ще расте с 21% годишно   


technews.bg | 17 Януари 2022

Днес ИТ директорът трябва да бъде „активист” в изграждането на взаимоотношенията между хората и ...


 

kaldata.com | 17 Януари 2022

Екипът на световния рали шампионат M-Sport Ford показа за първи път новия състезателен електрифициран автомобил ...


 

technews.bg | 17 Януари 2022

В него е се обсъжда мястото му сред най-значимите изобретатели   


pixelmedia.bg | 17 Януари 2022

Използването на новата функционалност на приложението е безплатно до 15.03.2022 Дигиталният портфейл 


 

technews.bg | 17 Януари 2022

Новите регулации на властта обхващат широк спектър от бизнеси   


technews.bg | 17 Януари 2022

Печалбата от тъмната дейност се оценява на 358 млн. долара   


kaldata.com | 17 Януари 2022

Звукозаписните компании Sony Entertainment, Warner Music Group и Universal Music заведоха В Германия дело срещу доставчика Uberspace, ...


 

technews.bg | 17 Януари 2022

Най-продаваните продукти на най-достъпните цени от Keysfan   

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »