22 Януари 2021
Днес 111 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Съхранение и продължителност на живота на парфюма

Ароматът на парфюма може да запази свойствата си дълги години, ако се съхранява правилно!

Парфюмът е част от индивидуалността на всеки човек. Хубаво е, когато минете покрай някой да усетите приятен, нежен аромат, нали? В крайна сметка, именно този невидим, но много забележим детайл, ще създаде впечатление у хората и ако сте направили изборът си правилно, то ще е положително.

Като всеки продукт, парфюмът има срок на годност и много често хората си задават въпроса: „Може ли да го използваме и след това?“

Ароматът може да запази свойствата си в продължение на много години, ако се съхранява правилно.

Съветите за това как да съхранявате парфюма си, които ще представим в тази статия, ще помогне да удължите живота му.

Феновете на марковата парфюмерия често са развълнувани и се питат какво да правят с парфюмите си, чийто срок на годност е изтекъл. Не се притеснявайте! Разбира се, определеното време за използване на парфюма е официално посочено на опаковката (което е средно между 3 и 5 години), но това не означава, че след изтичане на срока на годност трябва да изхвърлите любимия си аромат! Не, не го правете!

Във времето парфюмите не губят свойствата си по същия начин като козметичните продукти, поради значителното количество алкохол, който запазва добре съставките им. Виното е добър пример за тази особеност на парфюмерията. Срокът на годност също е посочен на бутилката с вино, но както знаем, виното може да се съхранява дълги години и в същото време става още по-вкусно и по-ценно. Факт е, че виното трябва да се съхранява при правилната температура и влажност, както и на правилното място, а когато вече е бутилирано и доставено на рафтовете на магазините, то трябва да се консумира в рамките на определения период.

Качествените парфюми имат абсолютно същата стойност.

Ароматите, които съществуват повече от 10–20 години, са много по-скъпи от новите. Тъй като всяка година в областта на парфюмерията производствените методи и компоненти се променят, дългогодишният парфюм несъмнено ще бъде изключителен.

Всъщност, не е никак трудно да се разграничат парфюми, които вече не може да се използват: в бутилката се образува забележима лека утайка и се усеща неприятна миризма. Не искате да се пръскате с подобен парфюм, нали?

Нека да Ви споделим как може да запазите любимия си аромат по-дълго време (за тези от Вас, които все още търсят своя аромат, разгледайте 6 съвета как да изберете подходящ парфюм).

Прочетете внимателно нашите съвети и ги следвайте, ако искате да съхраните правилно парфюмите си:

Първо, не бива да излагате бутилката парфюм на пряка слънчева светлина. Днес някои от най-обичаните марки ни изненадват с шикозни дизайни на бутилки, които просто искаме да красят нашия рафт с козметика и ги оставяме на места, където да бъдат видими за всички. Но на професионалните парфюмеристи е строго забранено да правят това, тъй като слънчевите лъчи предизвикват нежелани химични реакции, които унищожават аромата.

Следователно, най-добре е да съхранявате парфюмите си в шкафчета. Изхвърлянето на кутията също не се препоръчва, защото именно тя дава на парфюма още по-голяма защита от слънчева светлина. Това правило е особено важно за парфюмите в прозрачна или светла бутилка, тъй като тъмното стъкло позволява да преминава по-малко светлина.

На второ място, когато съхранявате парфюми, трябва да спазвате златната среда по отношение на температурата. Някои хора съхраняват любимите си аромати в хладилник, но трябва да знаете и да запомните, че ароматите се страхуват както от прекомерна топлина, така и от студ. Също така е важно парфюмът да се съхранява на място, където температурата винаги ще бъде приблизително еднаква (например в спалнята), тъй като резките температурни смени също влияят негативно върху структурата на аромата.

Третото правило важи повече за парфюмите в бутилка без пулверизатор. Важно е парфюмът да бъде защитен от въздух, тъй като насърчава изпарението на алкохол, който запазва аромата. Затова е важно да завъртите или затворите добре капачката.

Четвъртата опасност за парфюма е движението, така че не трябва да носите парфюма в чантата си много често. За да запазите силата на аромата, трябва да го държите на едно основно място, без много да го разнасяте. Ако искате парфюмът ви да е винаги под ръка, тогава има мини бутилки с размер 10–20 мл, предназначени за път, които все по-често се произвеждат от големи парфюмерийни компании.

Последният пети съвет, но не на последно място – не оставяйте аромата в банята дълго време, защото на това място има чести и значителни температурни промени, както и разрушителна висока влажност.

И още един бонус съвет от нас: за да не се разваля парфюмът ви, използвайте го възможно най-често. Нека вие и вашите близки да се насладите на нежен аромат, докосващ сетивата ви.

В края на краищата ароматът е облеклото на душата!

 

 


economynews.bg | 22 Януари 2021

Новият производител Agriform&Parmareggio притежава марките "Грана Падано" и "Пармиджано Реджано". Общият оборот на ...


 

profit.bg | 22 Януари 2021

Това заяви днес говорител на Европейската комисия по повод готовността на Унгария да използва руската ...


 

projectmedia.bg | 22 Януари 2021

Издателство “Колибри” издаде ново издание на сборника Старогръцки легенди и митове от Николай Кун. ...


 

projectmedia.bg | 22 Януари 2021

  Инициативата е предвидена да създаде гората на УниКредит от най-малко 90 000 нови дървета; ...


 

economynews.bg | 22 Януари 2021

По-евтиният газ от Азербайджан е един от факторите за туширане на поскъпването на синьото гориво. "Ниската ...


 

economynews.bg | 22 Януари 2021

Данъчното облекчение ще бъде от полза за всички, които работят от вкъщи, посочи немското издание добави, че ...


 

econ.bg | 22 Януари 2021

Европа трябва да осъзнае, че бъдещето й вече не е изкопаеми горива, заяви президентът на Европейската ...


 

economynews.bg | 22 Януари 2021

Това са АМ "Европа" и газопроводът "Балкански поток", както и стартирането на изграждането на ...


 

economynews.bg | 22 Януари 2021

Ресторантите са отчели общ оборот на стойност 1,580 милиарда евро през третото тримесечие на миналата година, ...


 

econ.bg | 22 Януари 2021

Средната заплата в Македония продължава да расте. Държавната статистическа служба изчисли ръста на ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »