28 Септември 2021
Днес 3 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Посолство на Белгия в България и проф. Александър Костов представиха книгата „Съединението прави силата. Български носители на белгийски национални ордени през ХХI век“

Посолство на Белгия в България и проф. Александър Костов представиха книгата „Съединението прави силата. Български носители на белгийски национални ордени през ХХI век“Представянето е част от програмата на Дните на Белгия в България
 
На елегантно събитие, организирано от Посолство на Кралство Белгия в България, проф. Александър Костов представи новата си книга „Съединението прави силата. Български носители на белгийски национални ордени през ХХI век“.

Събитието се състоя на 13 юли в уникалната атмосфера на Регионален исторически музей – София и в присъствието на Н.П. Посланик Фредерик Мьорис и неговата съпруга, Н.П Симеон Сакс Кобурготски, гости и приятели на Посолството на Белгия у нас.

Инициативата е част от петнадесетото издание на Дните на Белгия в България – традиционен формат на Посолството и Бизнес клуб „Белгия-България-Люксембург“.

Проф. Александър Костов е увековечил връзката между двете държави в част от своите трудове. Новата му книга дава преглед на историческите отношения между България и Белгия, но е посветена на 24-мата българи, наградени с белгийски национални ордени през 21-и век. Техните лични истории са вдъхновили автора да отрази усилията, мотивацията и амбицията към обща цел, а именно изграждането на единен европейски дом. Много от тях присъстваха на представянето на книгата. Сред тях бе и Н.П. Цар Симеон II, който е получил високо белгийско отличие през 2003 г. в качеството си на министър-председател на България, когато тогавашният крал Алберт II идва на държавно посещение в България.

Икономическите и дипломатическите отношения между Белгия и България са много важни за двете страни. След Освобождението си през 1878 година България се нуждае от подкрепата на европейските държави за своето развитие. Белгия проявява силен интерес към изграждането на образователни, търговски, транспортни, туристически и дипломатически взаимовръзки с младата държава. Неслучайно първата българска конституция – Търновската, използва за образец именно белгийската. Днес двустранните отношения продължават да се развиват на високо ниво. Не само българи са награждавани с белгийски ордени, но и България винаги се е отнасяла с уважение и почит към белгийските граждани в страната.

Книгата „Съединението прави силата. Български носители на белгийски национални ордени през ХХI век“ съдържа наред с биографиите и снимките на отличените българи и обръщения от Н.П. Цар Симеон II и Н.П. посланик Фредерик Мьорис. Издадена е с подкрепата на Белгийското посолство, Белгийското министерство на външните работи и Бизнес клуб „Белгия-България-Люксембург“.

Посолство на Белгия в България и проф. Александър Костов представиха книгата „Съединението прави силата. Български носители на белгийски национални ордени през ХХI век“

 


b2b Media | 27 Септември 2021
article thumbnail

Средствата, събрани на благотворителното събитие, ще бъдат поделени между болницата и стипендии за ...


 

Симеон Димитров | 23 Септември 2021
article thumbnail

MSL Sofia въвежда в услугите си изцяло нова за пазара и индустрията аналитична методология за измерване на PR ...


 

b2b Media | 23 Септември 2021

Тазгодишното, седмо поред, годишно издание на eCommCongress & Expo за онлайн търговци и онлайн ...


 

b2b Media | 22 Септември 2021

Деца и възрастни, образователни и други организации могат да се включат в играта като решат 


 

b2b Media | 20 Септември 2021
article thumbnail

За този период компанията е посрещнала над 23 милиона посетители в своите обекти ...


 

b2b Media | 17 Септември 2021
article thumbnail

Допитване на ХИПОЛЕНД разкрива мечтаните професии ...


 

b2b Media | 17 Септември 2021
article thumbnail

В Деня на независимостта Алекс Раева, Красимира Хаджииванова, Оля Малинова, Гери Турийска и Пам Велидис ще ...


 

b2b Media | 13 Септември 2021
article thumbnail

Събитието ще продължи 24 часа и ще предложи пътешествие до различни домове по света с разнообразни ...


 

b2b Media | 13 Септември 2021
article thumbnail

Талантливата възпитаничка на 22 СЕУ „Георги Раковски”, гр. София, се отличи в конкуренцията на над сто деца ...


 

b2b Media | 13 Септември 2021
article thumbnail

Анита Бедин бе избрана за председател на БДВО за 2022, Елена Спирина и Едуард Цветанов ще са новите членове на ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »