Днес 120 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Европейският инвестиционен фонд и Телерик Академия подписаха споразумение, с което повече хора в България да се обучават в сферата на ИТ

Европейския инвестиционен фонд и Телерик Академия - водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация, подписаха споразумение за гаранционно портфолио от до 2.5 млн. евро в подкрепа на курсистите, които развиват своите ИТ умения. Споразумението обхваща портфолио от разсрочени обучителни такси.

Гарантът е подкрепен от пилотния гаранционен механизъм за умения и образование на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) към Европейската комисия. Откакто се отдели като самостоятелна организация преди четири години, Телерик Академия не спира да се развива и разраства и споразумението е следваща ключова част от този процес.

С помощта на споразумението и дългогодишното партньорство с Алианц Банк България, Телерик Академия ще продължи да предлага на курсистите си възможност за разсрочено заплащане на таксата за обучение за избраната програма. Това, заедно с достъпността на онлайн обученията, които предлага, отваря нови възможности за надграждане и развитие на уменията пред курсисти от цяла България.

В допълнение към техническите умения, курсистите в Телерик Академия преминават през soft skills обучения, получават постоянна подкрепа и менторство, както по време на програмата, така и след завършване, за да стартират успешна ИТ.

Това е първо споразумение за България по пилотния гаранционен механизъм за умения и образование на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ)

● В допълнение на вече съществуващото партньорството на Телерик Академия с Алианц Банк България, споразумението ще позволи на Академията да продължи да предоставя разсрочено изплащане на обучителните такси и на по-добри условия

● Все повече хора в България ще могат да се обучават в сферата на ИТ

Роджър Хавенит, заместник изпълнителен директор на ЕИФ, заяви: „ИТ уменията са ключови за успешната кариерна реализация, особено днес, когато работим от домовете си. Затова сме щастливи да обявим първото споразумение за гарант в България по пилотния гаранционен механизъм за умения и образование на ЕФСИ. Споразумението ще е в помощ на курсистите по пътя към тяхната кариерна реализация и ще насърчи растежа на местната ИТ екосистема. Радваме се, че можем да продължим да подкрепяме българската икономика в тези предизвикателни времена“.

Лиляна Павлова, вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), коментира: „Пандемията COVID-19 ускори дигиталната трансформация на обществото. Ето защо за мен е истинско удоволствие да обявя първото споразумение в България по пилотната инициатива за умения и образование на ЕФСИ. Споразумението ще даде по-лесен достъп до ИТ обучения на над 1100 курсисти, които да увеличат възможностите си за кариерно развитие в бъдеще. Партньорството има важна роля за икономическото и социално израстване на обществото ни, което демонстрира отдадеността на Групата на Европейската инвестиционна банка в подкрепа на просперитета на цяла България“.
 
Съобщение за медиите
Мария Габриел, еврокомисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж, каза: „Днес дигиталните технологии и компютърните умения не са пожелателни, а от съществена важност. Кризата COVID-19 ускори дигиталната трансформация, но и изведен на преден план нуждата от по-задълбочена кооперация между различни сектори и индустрии. Затова съм изключително радостна да обява първото споразумение в България по пилотната за умения и образование на ЕФСИ, което ще подпомогне курсистите в страната в обучението и кариерното им развитие. Това е важна инициаива, която ще допринесе визията ни за възстановяване на Европа и дигиталната ѝ и зелена трансформация да се превърнат в реалност“.

Александра Мечкова, главен изпълнителен директор на Телерик Академия, сподели: „Щастливи сме, че имаме възможност да работим заедно с ЕИФ, с които споделяме обща мисия - да предоставим на повече хора по-добри кариерни възможности и да подкрепим разрастването на местната икономика и в частност ИТ сектора. За нас, като първата организация в региона, успешно преминала строгия процес на оценка на ЕИФ, за да стане част от пилотната инициатива за умения и образование на ЕФСИ, това е огромно доказателство за бурното ни развитие през последните четири години от отделянете ни в самостоятелна компания“.

 


economynews.bg | 26 Юли 2021

Според изчислениято ще има леко намаляване на заложения дефицит с 0,3 %", обясни финансовият министър. ...


 

economynews.bg | 26 Юли 2021

Румъния щe произведе 9,5 милиoнa тoнa или c 300 000 тoнa пoвeчe oт пъpвoнaчaлнo oчaĸвaната реколта от пшеница. Toвa e c 58% нaд ...


 

economynews.bg | 26 Юли 2021

Китайските власти отмениха таксите и другите санкции за раждане на трето дете. Според решението на ...


 

economynews.bg | 26 Юли 2021

Най-търсеното обзавеждане за спалня струваше 800-850 лева, което е с 30% повече в сравнение с периода януари-юни ...


 

projectmedia.bg | 26 Юли 2021

Крос триатлонът „Лъвско сърце Утопия“ отбеляза висок интерес и впечатляващи резултати Първото издание на ...


 

econ.bg | 26 Юли 2021

Работодатели и синдикати подкрепиха предвиденото от 1 октомври увеличение на пенсиите. На свое извънредно ...


 

profit.bg | 26 Юли 2021

Здравното министерство прекратява договора за строеж на Национална детска болница с консорциума, който ...


 

economynews.bg | 26 Юли 2021

От 1 март 2022 г. зоните за паркиране ще обхванат всички квартали на града, а в бъдеще виенчани ще трябва да ...


 

economynews.bg | 26 Юли 2021

Чрез ЦАИС ЕОП автоматизирано се прекратява възможността за подаване или манипулиране на оферти след ...


 

econ.bg | 26 Юли 2021

Леко понижение в цената на земеделската земя е отчетено през изминалата година в Търговищка област, ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »