22 Януари 2021
Днес 111 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Започва шестото издание на VIVACOM Регионален грант

 

Кандидатстването с проекти за развитие на местните общности е до 12 януари 2021 г.

Стартира шестото издание на VIVACOM Регионален грант. Въпреки здравната криза и икономическата рецесия, програмата и тази година ще подкрепи финансово и логистично обществено значими каузи на граждански организации с мисъл и грижа за местните общности в малките и големи населени места, както го прави вече шест поредни години. Регионалният грант се осъществява в партньорство с Български център за нестопанско право.

 

На специално онлайн събитие БЦНП представи стъпките, които гражданските организации трябва да предприемат, за да изпълняват по-спокойно и ефективно проектите си в условията на засилени противоепидемични мерки. ПР експерти запознаха участниците с най-важните правила в комуникациите на НПО.

 

„Смело можем да заявим, че този Регионален грант е за отличници. Защото догодина организациите ще работят в доста по-предизвикателна среда, с много неизвестни. Но наред с това, кандидатите ще имат пълната свобода да развихрят въображението си и да предложат идеи и решения, близки до хората, насочени към нуждите на местната общност. Нетърпеливи сме да прочетем новите смели идеи, които ще продължат историята на Регионалния грант“, споделя Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право.

 

В условията на икономическа рецесия и пандемична обстановка, в която живеем, повече от всякога имаме нужда от креативни инициативи за развитие на местните общности. Вярваме в силата на хората, които имат новаторски идеи за решаване на значими проблеми по места. Ето защо с удоволствие подкрепяме проектите, които дават скорост на развитието не само на регионите, но и на цялото общество, особено в моментите на криза“, каза Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации“ във VIVACOM.

 

Фондът в шестото издание е 60 000 лв. Всеки проект може да получи финансиране до 5 000 лева, а продължителността на проекта следва да бъде до 1 година. Програмата дава възможност на участниците да кандидатстват с проекти в разнообразни сфери, които биха подобрили живота на местната общност като образование, култура, екология, спорт, историческо наследство и други.

Няма ограничения нито за броя проекти, които една организация може да подаде, нито за това дали е получила финансова подкрепа от Програмата през предходна година. Важно е инициативите да са насочени към промяна, полезна за местната общност.

 

Проектните предложения се изпращат до 12 януари 2021 г. чрез попълване на електронен формуляр за кандидатстване на www.vivacomfund.bg/regionalgrant/apply. Подкрепените идеи ще бъдат обявени в началото на март 2021 г. Журито, което ще оценява проектите тази година, е в състав: Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации” във VIVACOM, Ива Дойчинова, активист и журналист за граждански каузи, Иван Кънчев, съосновател на Сдружение „Българска история“, Райко Байчев, журналист от онлайн медията Actualno.com, Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право. Проектите трябва да отговарят на 3 ключови критерия:

1) Полза от реализирането на инициативата или решаването на проблем за местната общност;

2) Въвличане на местната общност;

3) Новаторство.

 

Повече информация и условията за кандидатстване в Регионалния грант ще намерите на сайта https://vivacomfund.bg/regionalgrant/

The post Започва шестото издание на VIVACOM Регионален грант appeared first on Новини за компютри, смартфони, технологии и наука.

 

 


kaldata.com | 22 Януари 2021

Само часове след като получиха пълен контрол над Конгреса, демократите от камарата в САЩ започнаха ...


 

kaldata.com | 22 Януари 2021

Samsung обмисля да инвестира над 10 милиарда щатски долара за изграждане на модерна нова фабрика за ...


 

technews.bg | 22 Януари 2021

Случаят със 78-годишен пациент от Израел е безпрецедентен   


pixelmedia.bg | 22 Януари 2021

Издателство “Колибри” издаде ново издание на сборника Старогръцки легенди и митове от Николай Кун. ...


 

kaldata.com | 22 Януари 2021

Mozilla съвсем скоро ще представи нова версия на браузъра Firefox, работещ в средата на Android, с което ще промени ...


 

kaldata.com | 22 Януари 2021

Глобалният климат продължава да се влошава поради използването на изкопаеми горива. Към днешен ден Илън ...


 

kaldata.com | 22 Януари 2021

Въздушните балони на проекта Project Loon, които успешно бяха тествани в Африка, ще трябва да се спуснат от ...


 

technews.bg | 22 Януари 2021

Рисковете се повишиха, заяви Красимир Симонски, зам.-председател на ДАЕУ 


 

digital.bg | 22 Януари 2021

Honor е бранд, който ще продължи самостоятелното си съществуване през новата година. В продължение на години ...


 

digital.bg | 22 Януари 2021

Sony продължават да работят активно, за да актуализират своето портфолио от смартфони с Android. Началото на ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »