Днес 16 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

iCard интегрира услугата Google Pay™️

 

Картодържателите на Visa, издадена от iCard, могат да плащат с картите си чрез Google Pay за сертифицирани устройства с Android.

 

От днес плащането чрез Google Pay е достъпно за всички притежатели на карти Visa, издадени от iCard. iCard Visa, iCard Visa Infinite, iCard Metal и виртуалните карти iCard Visa вече могат да бъдат добавени в Google Pay. Добавянето на всяка от тях става за секунди: чрез натискане на един бутон в дигиталния портфейл iCard или директно чрез меню “Google Pay”, достъпно в настройките на устройството с Android. Плащането с Google Pay също е бързо и лесно. За да плати безконтактно, потребителят само трябва да отключи телефона си и да го задържи близо до ПОС терминала, докато на екрана се появи знак за успешно извършено плащане.

Услугата Google Pay на iCard използва технологията за токенизиране на Visa. Тя заменя чувствителната информация за платежната карта, като 16-цифрения код, датата на валидност и кода за сигурност, с уникален цифров идентификатор – “token”/„токен“, който се използва за обработка на плащания без разкриване на действителните данни на картата.

От края на 2020 г. насам Google Pay се радва на нарастващ интерес на европейските пазари. Сега чрез картите Visa, издадени от iCard, функционалността става достъпна за още повече хора в Европа – за всички потребители на дигиталния портфейл от над 30 държави, повече от 1 млн. души.

Google Pay е удобен и безопасен начин за плащане на милиони места по света – както в уебсайтове и мобилни приложения, така и във физически магазини. Този метод помага на клиентите да организират на едно място всичко необходимо за извършването на плащания и защитава данните им чрез многопластова сигурност.

Картодържателите на карти Visa от iCard вече могат да се възползват от всички свои привилегии и отстъпки не само при директно плащане с физическите си карти, но и при плащане с тези карти посредством Google Pay. Всяка покупка с която и да е карта Visa, издадена от iCard, им носи отстъпки до -35% в над 300 обекта в България по програмата iCard Welcome, а с iCard Metal клиентите на дружеството получават и до 1% кешбек за всяко плащане с картата в търговската мрежа или онлайн.

„Сега, когато общността от потребители на iCard надхвърли 1 млн. души в Европа, за нас е още по-важно да отговорим на доверието и високите очаквания на клиентите си и да им предоставим най-модерните и безопасни методи на плащане в условия на пандемия. Google Pay е един от тези методи. Ще продължим да гарантираме достъп до последните иновации във финтех индустрията и да поддържаме най-високите стандарти за сигурност“, коментира Явор Петров, изпълнителен директор на iCard.

„За потребителите в България безконтактните и в частност мобилните разплащания са все по-предпочитан начин за пазаруване. Освен удобството и по-доброто потребителско преживяване, които технологиите предоставят, в условията на пандемия този тип разплащания са и необходимост. Услугата Google Pay, която iCard въвежда, е не само иновативна за пазара, но и отговаря на съвременните нужди на българските потребители за сигурни, удобни и бързи мобилни разплащания благодарение на технологията Visa Token. Поздравяваме екипа на iCard за това, че предоставя по-голям избор при разплащания“, каза Севдалина Василева, генерален мениджър на Visa за България, Гърция и Кипър.

Прогнозите сочат растяща тенденция към дигитализация на плащанията. Хората все по-често търсят начини да плащат бързо, лесно и сигурно – като Google Pay. iCard цели да отговори на тези нужди и да направи дигиталните разплащания достъпни за все по-широк кръг от потребители. Предвижда се провеждане на информационна кампания за популяризиране на Google Pay като удобен и безопасен метод на плащане, който има редица предимства.

The post iCard интегрира услугата Google Pay™️ appeared first on Новини за компютри, смартфони, технологии и наука.

 

 


digital.bg | 14 Юни 2021

Операционната система вече се разпространява до съвместимите устройства. Компанията дори се похвали, че ...


 

digital.bg | 14 Юни 2021

Водещите производители на смартфони се надпреварват да осигуряват по-атрактивни методи за зареждане на ...


 

digital.bg | 14 Юни 2021

Samsung реализираха премиерата на Galaxy S21 серията през януари. Флагманите бяха представени с няколко седмици ...


 

technews.bg | 13 Юни 2021

Продажбите на иновативното устройство започват този месец   


digital.bg | 13 Юни 2021

Естествената реакция на всеки човек, който претърпява нарaняване като порязване или ожулване на кожата е да ...


 

digital.bg | 13 Юни 2021

Eкзопланетите са феномен, който позволява на учените да разберат много повече за процесите довели до ...


 

digital.bg | 13 Юни 2021

Мобилната операционна система на Apple винаги е имала репутацията на интуитивен и сигурен софтуер. Това е ...


 

digital.bg | 13 Юни 2021

Сигурността на личните данни е винаги актуален проблем, когато става въпрос за активността на потребителите ...


 

technews.bg | 13 Юни 2021

Градове от различни страни и континенти ще се свързват без междинни възли   


technews.bg | 13 Юни 2021

Историческият полет на совалката New Shepard е насрочен за 20 юли   

Още Технологии:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »