29 Ноември 2020
Днес 8 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Българската софтуерна компания Сирма внедри отдалечено ключови системи във водеща банка на Бахамите

Проектът позиционира дружеството като пионер при внедряването от дистанция на комплексен банков софтуер в условията на пандемия

 

Отдалеченият модел на работа навлезе във все повече области на живота през последните месеци, а вече имаме пример и за реализиране от дистанция на комплексен проект за внедряване на банкова информационна система. Той е осъществен от екипа на Сирма Бизнес Консултинг, част от българската софтуерна компания Сирма и включва дистанционно имплементиране на основни банкови системи във водеща банка в Карибския басейн.

 

Проектът е новаторски в световен мащаб и на практика е първата напълно отдалечена миграция на основна банкова система от такъв мащаб. По този начин той проправя пътя за други банки и технологични компании, доказвайки ефективността на този подход и възможностите на отдалеченото внедряване. В перспектива този нов модел на работа може в голяма степен да замени традиционното внедряване на място. В резултат банковият сектор ще се окаже много по-подготвен за непредвидени ситуации и ще разполага с ефективен метод за развитие на своите информационни системи дори в усложнена обстановка, свързана с епидемии, климатични бедствия или конфликти. Не на последно място този дистанционен подход спестява транспортни разходи и намалява въглеродния отпечатък на подобни внедрявания.

 

Проектът

 

включва модернизация на основната банкова система и други информационни системи на Банката на Бахамите. Това е една от водещите финансови институции в Карибския регион, която предлага услуги на осем отделни острова. Тя има дългогодишна история на иновации и по традиция е пионер сред местните финансови организации при внедряването на нови технологии и подходи. Нормално този тип обновяване на банкови системи се извършва на място при клиента и за предпочитане – през по-слабо натоварени периоди.

 

Проектът е планиран и изпълнението му тече от няколко месеца, когато глобалното разпространение на COVID-19 и свързаните с него ограничения за пътувания променят плановете за мигриране на критичните информационни системи на място. Това налага намиране на нов начин за осъществяване на модернизацията. Екипът има дългогодишен опит от банкови проекти на пет континента, което му позволява да реагира бързо на новите условия, създавайки на практика нов модел за внедряване на банкови системи от дистанция. Така прокарва пътя към бъдещето на индустрията, свързан с реализацията на мащабни проекти от разстояние.

 

„Пандемичната ситуация наложи да мислим извън традиционните стереотипи и да изледваме неконвенционални възможности. Проектът беше предизикателен по отношение както на технологията, така и на ограниченията. Трябваше да направим цялостен технологичен ъпгрейд, миграция на данните и информационните системи, добавяйки нов набор от инструменти и обогатени функции. Всичко това трябваше да се извърши отдалечено, а не както беше планирано на място. Таймингът, взаимодействието и стиковането до най-малките детайли беше от ключово значение. И ние го реализирахме. Двата екипа приключиха това комплексно внедряване на Oracle FlexCube 12.4 в срок, спазвайки най-високите стандарти за качество на нашата работа“ – споделя Велко Тодоров, ръководител на проекта и управляващ директор на Сирма Бизнес Консултинг.

Повече за проекта, може да прочете тук. – https://sirma.com/stories/remote-core-banking-system-upgrade-in-times-of-pandemic.html

The post Българската софтуерна компания Сирма внедри отдалечено ключови системи във водеща банка на Бахамите appeared first on Новини за компютри, смартфони, технологии и наука.

 

 


digital.bg | 29 Ноември 2020

Samsung реализираха премиерата на Quick Share функцията преди няколко месеца като смарт метод за споделяне на ...


 

kaldata.com | 29 Ноември 2020
article thumbnail

Eкип от изследователи показа, че специален вид частица може да съществува около двойка черни дупки, както ...


 

kaldata.com | 29 Ноември 2020

Вицепрезидентът на Еврокомисията Марош Шефчович направи много амбициозно изявление по време на онлайн ...


 

kaldata.com | 29 Ноември 2020

Калифорнийската стартираща компания Ubiq Security, разработваща API платформа за защита на данните, успешно ...


 

kaldata.com | 29 Ноември 2020

Пионерът на рисковия бизнес Тим Дрейпър даде прогноза за развитието на технологиите с изкуствен интелект и ...


 

kaldata.com | 29 Ноември 2020

Миналата година в електромобилите на Tesla бе въведен новия режим Sentry Mode, който стана част от системата за ...


 

kaldata.com | 29 Ноември 2020

Apple защити главния си служител по сигурността, след като беше обвинен в подкуп, за който се твърди, че е ...


 

kaldata.com | 29 Ноември 2020

Изследователи по сигурността от Белгия са измислили начин да проникнат в Tesla Model X, като презапишат фърмуера ...


 

kaldata.com | 29 Ноември 2020

Едва ли има някой от вас, който да не е разбрал за мистериозния метален монолит в пустинята на Юта, който ...


 

kaldata.com | 29 Ноември 2020

Тъй като изкуственият интелект става все по-мощен, той може да даде на артистите инструменти за създаване на ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »