09 Декември 2021
Днес 12 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Акронис България отваря нов офис и продължава да се разраства

Акронис България отваря нов офис и продължава да се разрастваAcronis, глобалният лидер в кибер защитата, днес анонсира официалното отваряне на новия си офис в иновативната и модерна бизнес сграда NV Tower.То е знак за нов етап от бързото развитие на компанията въпреки всички трудности, свързани с пандемията.Непрекъснато нарастващия брой служители в българското дружество е основна причина за тази промяна. Новият офис ще даде възможност за изграждане на оперативен център за кибер защита в София, както и за подобряване на инфраструктурата, използвана от всичкиекипи по развойна дейност. Също така ще осигури значително по-добри условия на труд за всички служители на компанията с по-голям фокус върху тяхното здраве и безопасност.

“Акронис е една от компаниите, която сме сертифицирали в последните години и изцяло изпълняват една моя дефиниция за лидерството, което е равно на инвестиции плюс иновации. Изключително щастлив съм, че имаме такова присъствие на сцената на високотехнологичните компании като Акронис, ” каза Стамен Янев, изпълнителен директор, Българска агенция за инвестиции.

Как започна всичко?

През юли 2018 Acronis разшири развойната си дейност в Европа със стратегическото придобиване на българската софтуерна компания “Т-Софт”. То беше резултат от успешното партньорство между двете компании, стартирало още през далечната 2012. През 2018 основният екип на Акронис България е само 20 души. През годините започва да расте бързо и днес офисът в България е най-големия развоен център на компанията с около 500 служители в R&D, продажби, маркетинг, поддръжка, дизайн и други. Значителна част от продуктите на Acronis се разработват тук, предoставяйки цялостна защита срещу всякакъв тип заплахи.

“Продължаваме да растем и да търсим най-добрите таланти. Acronis се ангажира да разрастне екипа си до повече от 1000 души през следващите две години. Компанията предлага разнообразни кариерни възможности в областта на разработката на софтуер, продажби, техническа поддръжка, управление на центрове за данни, маркетинг и други,” каза Пламен Тошев, управляващ директор, Акронис България.

Пълен списък с актуалните отворени позиции можете да намерите тук .

Постижения и принос към локалната ИТ среда

В началото на месец септември тази година Акронис България беше призната за най-динамичната ИТ компания в България за периода 2018-2020 с ръст от 241.7% от водещата бизнес медия Капитал. През 2019 компанията получи сертификат за инвестиция клас “А” от Министерство на икономиката за инвестиция в размер на 1.2 милиона лева и също така беше наградена от Българска агенция за инвестиции в категорията “Инвестиция в иновативен бизнес”.

Acronis привлича висококвалифицирани ИТ специалисти от различни страни и ги релокира, за да подобри нивото на ИТ сектора в България. През януари 2019 компанията организира “Cyber Protection Developers Conference” с домакин Софийски университет“Св.св. Климент Охридски” с лектори от цял свят и присъствие на международни медии. Конференцията събра на едно място повече от 450 ИТ специалисти и студенти и се проведе с любезната подкрепа на Министерство на образованието и Столична община.Екипът на Acronis в България се опитва да допринася за местната среда, като обучаваиндивидуални потребители, държавни институции и малък и среден бизнес за съществуващите кибер заплахи и как да защитят данните си от тях. През последните двегодини, особено с началото на пандемията от COVID-19 и отдалечената работа, броят на кибератаките значително се е увеличил. През първата половина на 2021 четири от петорганизации са претърпели изтичане на данни, породено от уязвимости в тяхнатаекосистема и взаимодействието й с трети страни.


“Забележителна е огромната трансформация, която София бележи като град на иновациите. В ера на множество кибер предизвикателства засилването на присъствието на световен лидер като Акронис е ключово и показателно за развитието на местната среда. Община София с направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ усилено работи по изграждането на все по-добри условия за инвестиции в града в областтана дигиталните услуги и продукти. Екипът ми и аз сме особено мотивирани, когатоусилията ни могат да носят добавена стойност за прогресиращи компании като Акронис, допринасят за развитието на стратегическите им цели и повишават оценката и позицията на София като топ дестинация за развитие на иновации и технологии на световната карта. Ползи от което има цялата общественост,” каза Генчо Керезов, заместник кмет по дигитализация, Столична община.

За да обслужва по-добре своите клиенти, партньори и доставчици на услуги, Acronis пусна нов център за данни в София в партньорство с A1, водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. С глобалната си мрежа от центрове за данни Acronis отговоря на огромен обем данни, предоставяйки най-добрите решения за киберзащита на доставчиците на услуги и техните клиенти.

 


b2b Media | 06 Декември 2021
article thumbnail

Значителен спад се наблюдава и в нарушените авторски права и нерегламентираното използване на различни IP ...


 

b2b Media | 06 Декември 2021
article thumbnail

Министърът на правосъдието поздрави призьорите от Националните награди за правосъдие ...


 

b2b Media | 02 Декември 2021

По показателя „Престиж“ е лидер в 4 от 5 професионални направления ...


 

b2b Media | 02 Декември 2021
article thumbnail

Деветият Бал на юристите, част от който са и Националните правосъдни награди, тази година ще се проведе на 3 ...


 

b2b Media | 30 Ноември 2021
article thumbnail

Първата кандидатура за участие бе подадена само час след обявяване старта на конкурса ...


 

b2b Media | 30 Ноември 2021
article thumbnail

Кендал пренася своите фенове в детската си мечта – да живее в ранчо за коне ...


 

b2b Media | 29 Ноември 2021
article thumbnail

Кралят и кралицата на Белгия бяха специални гости за годишнината на завода и марката ...


 

b2b Media | 25 Ноември 2021
article thumbnail

Банка ДСК, Регионален фонд за градско развитие и Община Велико Търново сключиха два договора за финансиране ...


 

b2b Media | 24 Ноември 2021
article thumbnail

На 26 и 27 ноември ще се проведе осмото издание на „Базар на професиите“. За втора поредна година ...


 

b2b Media | 24 Ноември 2021

Уникалният за България курс предлага нови възможности за кариерно развитие на широк кръг от ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »