09 Декември 2021
Днес 21 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

 

Продуктивността на работното място е основен показател за ефективност на служителите. Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличават в неговия край. Това неминуемо води до извънредна работа и повишени нива на стрес и тревожност. По този начин се създава снежна топка от фрустрация, демотивация и още по-голям спад в продуктивността. На 28 октомври ще се проведе онлайн събитие PRODUCTIVITY by Career Show, на което признати кариерни ментори и бизнес консултанти ще навлязат в детайли за успешните методи за повишаване на продуктивността.

 

Най-важното, което трябва да знаем за постигане на висока продуктивност, е откъде да започнем. Вижте петте съвета за повишаване продуктивността на работа и избягване на излишния стрес на водещата кариерна общност Career Show:

 

  1. Планирайте и организирайте времето си предварително.

Добре е да имате ясна представа какво ви очаква през деня. Планирайте деня си предварително като започнете с най-наложащите и трудоемки задачи. Уверете се, че сте свършили спешното, преди да започнете работа по второстепенни задължения. В течение на работния ден е лесно да се разсеем със задачи, които не са приоритетни, защото колега или шефът ни е помолил за това. Така фокусът ни се измества от основните цели, които сме си поставили за деня. Приоритизирайте правилно. С времето ще се научите кой ангажимент колко време ви отнема и така ще можете да бъдете гъвкави в графика си. Предварително планираните ангажименти, включително и лични, ви позволяват не само да спестите време, но и да се чувствате удовлетворени в края на деня.

 

  1. Правете по 10 минути почивка на всеки час работа.

Повече от час почивки в течение на работния ден? Това е толкова много загубено време! Всъщност, различни проучвания сочат, че за 8-часов работен ден служителите са реално продуктивни за период от 3 до 4 часа. Какво се случва през останалото време? Дискусии, оперативки, време, прекарано в социалните мрежи… Не се чувствайте гузно, че си почивате. Кратките почивки увеличават концентрацията, креативността и паметта и подобряват умението ни да вземаме правилни и балансирани решения.

 

  1. Не вършете по няколко неща едновременно.

“Ability to multitask” е може би задължителна точка в раздела за меки умения на всяка автобиография. Мултитаскингът обаче е нож с две остриета. Той може да бъде висш пилотаж, но също така може да срине работния ви ден изоснови. Необходимостта от мултитаскинг е наложена от съвременния бизнес свят, но както знаем еволюцията е предизвикана от обстоятелствата се движи със закъснение. С други думи, човешкият мозък не е настроен да работи добре при мултитаскинг, какъвто го познаваме в работни условия. Проучвания на ефективността при мултитаскинг се правят от десетилетия насам и сочат, че продуктивността при често сменяне на задачите може да падне с до 40%. Организирайте деня си така, че максимално рядко да ви се налага да работите по няколко задачи едновременно.

 

  1. Отделете време всяка седмица за пълно възстановяване и релакс.

Качествената почивка е от първостепенно значение за качествената работа. Оберете плодовете на труда си. Не инвестирайте личното си време в работа. Ангажираността на съзнанието в работния процес дори в дните за почивка крие висок риск от “прегаряне”, демотивация и дори депресия. Отделете 1 ден в седмицата, който да посветите на всичко, което харесвате и ви кара да сте щастливи, извън работата.

 

  1. Не забравяйте да се хидратирате и храните пълноценно.

Не, сандвичът, солетите и кафето на бюрото ви не са пълноценна храна. Дехидратацията и липсата на пълноценни хранителни вещества, от които тялото ни се нуждае, за да функционира добре, водят до умора, главоболие, раздразнителност и т.нар. “мозъчна мъгла”. Колкото и да сте заети, не забравяйте да пиете вода и отделите време за пълноценно хранене през деня.

 

Още полезни съвети и практически насоки за повишаване на продуктивността на работа и избягване на излишния стрес и “прегаряне” ще чуете на PRODUCTIVITY by Career Show. Събитието ще се проведе онлайн на 28 октомври, а участието е безплатно след задължителна регистрация на: careershow.bg/register

 

 

The post 5 съвета за висока продуктивност от Career Show appeared first on Новини за компютри, смартфони, технологии и наука.

 

 


pixelmedia.bg | 09 Декември 2021

Естественият ход на човешката история и цивилизационните етапи, през които преминаваме заедно като ...


 

pixelmedia.bg | 09 Декември 2021
article thumbnail

Последните телефони на Nokia използват предимно чипсети Qualcomm и MediaTek, като от време на време се появява и някой ...


 

pixelmedia.bg | 09 Декември 2021
article thumbnail

OPPO рекламира първия си сгъваем телефон с изображение на профила му. То разкрива нещо, което изглежда като ...


 

kaldata.com | 09 Декември 2021

Тази новина наистина няма как да бъде подмината заради неизбежните асоциации, които човек може да си ...


 

kaldata.com | 09 Декември 2021

Вие кажете няма ли нещо сбъркано тук. Вече през три-четири години Microsoft представя новата си и супер ...


 

kaldata.com | 09 Декември 2021

„Роскомнадзор“, държавният руски орган, грижещ се за безопасността на местните интернет ...


 

kaldata.com | 08 Декември 2021

Астрономи наблюдаваха една от най-малките планети, откривани някога извън Слънчевата система. Планетата, ...


 

technews.bg | 08 Декември 2021

Паниката около новия вариант на Covid засега доминира над реалните данни 


 

technews.bg | 08 Декември 2021

Лъжата щеше да бъде разкрита за по-малко от 4 години   


technews.bg | 08 Декември 2021

Облачното решение позволява изграждане на сайтове по шаблон   

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »