21 Януари 2022
Днес 32 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Осмото издание на „Базар на професиите“ ще представи 30 професии с бъдеще от 15 водещи компании

Осмото издание на „Базар на професиите“ ще представи 30 професии с бъдеще от 15 водещи компанииНа 26 и 27 ноември ще се проведе осмото издание на „Базар на професиите“. За втора поредна година емблематичното събитие за кариерно ориентиране, организирано от Българска мрежа на глобалния договор на ООН, ще се проведе онлайн – на територията, в която младежите се чувстват най-комфортно. 15 са компаниите, които приеха предизвикателството да представят увлекателно ключови за тях и бъдещето професии.

Събитието ще затвърди позицията си на най-голямото изложение за кариерно ориентиране и ще даде възможност на деца и младежи между 10 и 18 години, техните родители и учители от цялата страна да се запознаят с широка палитра от професии и перспективи за реализация. „Базар на професиите" ще включва срещи с експерти, гостуващи в студио, калейдоскоп от видео разходки в компаниите участници и дискусионни панели за бъдещето на професиите с участието на утвърдени специалисти. Интервютата и дискусиите ще бъдат водени от младите журналисти от TeenStation.

Сред палтирата от професии в програмата е предвидена и своеобразна „родителска среща“. Тя ще бъде посветена на „Кариерна подкрепа на ученици - как и кога да помагаме без да пречим?" с участието на Гергана Раковска от Фондация на бизнеса за образованието.

Все по-значимите за всяка сфера от икономиката и живота ни професии от света на информационите технологии. Професиите специалист по киберсигурност, бизнес интелиджънс, облачен инженер и разработчик на видеоигри ще бъдат представени в дискусия между експерти. Програмисти, които се занимават с виртуална реалност и роботика, ще сравнят своите професионални знания и умения, очертавайки път за всеки, който иска да се посвети на професията.

Сред най-очакваните срещи е тази с професията комуникатор на наука, както и калейдоскопа от професии в сферата на минната индустрия и енергетиката – специалист по енергийна ефективност и инженер автоматизация.

Младежите ще се запознаят с професионалистите, които изследват и се грижат за земята – геолог и еколог, ще разберат и защо ролята на енергийния мениджър е ключова за функционирането на всеки магазин. Нужните на всеки експерти, които се грижат за снабдяването със стоки – специалисти по маркетинг, продажби, стоково снабдяване и аквизитьор, ще заемат полагащото им се централно място със специален панел.

В панел „От хората за хората“ е предвидена среща с онези важни специалисти, чиито професии са от първостепенно значение за живота ни, но не винаги са в светлината на прожекторите. Фармацевт, учител и специалист по доброволчество и дарителство ще споделят предизвикателствата и удовлетворението от работата си. Младежите ще надникнат зад създаването на новини и ще могат да зададат въпросите си към журналисти. Творческите професии като актьор, писател и косплейър също имат място в „Базар на професиите”.

За първи път в рамките на събитието ще се проведе и разговор за предприемачеството. В панелната дискусия „Бъдещето принадлежи на предприемчивите“ Огнян Траянов, председател на Българската мрежа ще представи какво е да си предприемач. Заедно с други успешни професионалисти ще разкрият има ли формула успеха, съществува ли серийното предприемачество и какви са задължителните и минимални условия, за да поемеш по пътя на това предизвикателство.

Тази година в „Базар на професиите” участват компаниите Асарел-Медет, ДЗИ, Инвестор Медия Груп, Лидл, Кауфланд, Минно-геоложки университет, ОББ, Овергаз, Пощенска банка, Солвей Соди АД, Софийски Университет, ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3, ТехноЛогика, Транспрес, Фесто производство.

Цялата програма по дни, часове и формати можете да намерите на сайта на Българската мрежа, а Базара можете да следите в профилите ни в социалните мрежи - FB и YouTube.

 


b2b Media | 18 Януари 2022
article thumbnail

Фармацевтите са най-достъпните специалисти, от които хората често търсят съвет как да се справят със ...


 

b2b Media | 13 Януари 2022
article thumbnail

Десислава Стоянова поема допълнителна роля на главен оперативен директор на компанията, Благовеста Костова ...


 

b2b Media | 12 Януари 2022
article thumbnail

94 регистрации от личности, компании и институции бяха направени до крайния срок за участие в ...


 

b2b Media | 10 Януари 2022
article thumbnail

Със старта на 2022 год. БАКБ представи новия си корпоративен сайт www.bacb.bg. Изцяло променената визия е резултат ...


 

b2b Media | 10 Януари 2022
article thumbnail

Със своите над 20 години опит в маркетинга в областта на сигурността Калахан ще се съсредоточи върху ...


 

b2b Media | 06 Януари 2022
article thumbnail

Д-р Иван Делчев е интернист, специалист вътрешни болести и общопрактикуващ лекар в 17 ДКЦ в София. Завършил ...


 

b2b Media | 22 Декември 2021
article thumbnail

Престижните отличия се раздават за 12-а поредна година от Бизнес клуб „Белгия – България – Люксембург“ в ...


 

b2b Media | 21 Декември 2021

Пластмасите са по-устойчиви от алтернативните материали, когато се вземат предвид оценките на жизнения ...


 

b2b Media | 21 Декември 2021
article thumbnail

Конкурсът очаква първата кандидатура в категорията „Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика“ ...


 

b2b Media | 21 Декември 2021
article thumbnail

През последните години една от главните теми на разговор в световен мащаб са климатичните проблеми и ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »