21 Октомври 2018
Днес 89 новини

SOFIX:

608.18

BGBX40:

119.24

BGREIT:

117.15

BGTR30:

507.44

CGIX:

160.49
CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Ани Павлова и Теодора Александрова от Враца са големите победители в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

1472914Талантливите ученички ще посетят Брюксел по покана на евродепутата Ева Майдел - патрон на конкурса

Ани Павлова, ученичка в 11 клас на ППМГ "Акад. Иван Ценов" и Теодора Александрова, дванадесетокласник от ПЕГ "Йоан Екзарх" във Враца са победители в тазгодишното издание на "Работилница за репортери", стана ясно на финала на церемонията по награждаването на призьорите в ученическия конкурс-обучение за млади журналисти. Тя се проведе в НЧ "Никола Йонков Вапцаров 1899" в Годеч, като домакин на проявата бе СУ "Проф. д-р Асен Златаров" в града, възпитаник,на което е миналогодишният победител в конкурса - Симеон Симеонов.

Двете момичета се пребориха за първото място в остра конкуренция от над 80 ученици от горните класове в средните училища в Божурище, Враца, Годеч, Драгоман, Своге и Сливница. Те ще пътуват в Брюксел по покана на патрона на проявата, евродепутата Ева Майдел. Освен това ще прекарат един ден с топ-журналиста от bTV Кристина Баксанова, която бе част от професионалното жури на "Работилница за репортери 2018 - Родова памет".

Ани Павлова ще усвоява тънкостите на журналистическата професия при Мариета Фидосиева, главен продуцент в БНТ 2, която за втора поредна година е част от журито на конкурса. На свой ред, Теодора ще бъде стажант в новините на националната телевия Bulgaria ON AIR. Двете момичета, заедно с всички финалисти и посланици на общини от конкурса ще посетят и Нова телевизия, по покана на журналиста и водещ на новините на сутрешния блок на NOVA - Марина Цекова.

Веднага след тях, на "стъбличката на победителите", се нареди Йоана-Виктория Лозанова, ученичка в 11 клас на СУ "Летец Христо Топракчиев" - Божурище. Тя получи много специален подарък от един от партньорите на Работилницата - автошкола  Василеви - шофьорски курс за категория B. Тя е и един от учениците, които една година преди завършването на средното си образование вече са приети за студенти по журналистика - възможност, предоставана от катедра "Медии и обществени комуникации" на УНСС.

Втори подгласник в конкурса е Цветан Симеонов от СУ "Проф. д-р Асен Златаров" в Годеч, който ще бъде стажант на радио и телевизионната водеща Евелина Павлова в нейния проект за създаване на ученическо радио Teen Station. Цветан получи и специална награда от Ролпласт - електронна книга.

Осмокласничката Ванеса Милева от СУ "Велизар Пеев", град Своге, е третият подгласник в надпреварата, като тя също получава като специална награда електронна книга от Ролпласт.

За втора поредна година бяха определени и посланици на общините, които получават и специална парична награда от кметовете на съответните общини и се ангажриат като млади посланици да популяризират културно-историческите забележителности на своята община и добрите примери и практики в нея.

Божурище - Бианка Маринова, 11 клас и Габриела Янкова, 10 клас от СУ "Летец Христо Топракчиев"

Враца - Владимира Христова, 11 клас, СУ „Христо Ботев“ и Румяна Георгиева 11 клас, СУ „Христо Ботев“

Годеч - Габриел Георгиев, 9 клас от СУ "Проф. д-р Асен Златаров"

Драгоман - Александра Александрова, 10 клас от СУ "Христо Ботев"

Мездра - Жаклин Петрова, 11 клас от ППМГ "Акад. Иван Ценов", град Враца

Своге - Нелина Михайлова, 11 от ПГ "Велизар Пеев"

Сливница – Нелина Владимирова, 9 клас СУ "Св.Св. Кирил и Методий"

Всички участници и призьори получиха много подаръци и награди от партньорите на проявата, като най-сладката от тях е за първите петима - посещение в шоколадовата фабрика Монделийз в град Своге.

360 Creative ще организира workshop по работа с 360-градусова камера, заснемане и монтиране на видео материали с тази технология за всички участници от Работилницата, които желаят да се включат в него.

 

14 от учениците бяха наградени и със специален плакет от Министерството на образованието и науката. Това са:

Йоанна-Виктория Лозанова, Бианка Маринова и Габриела Янкова от Божурище

Теодора Александрова, Ани Павлова, Владимира Христова, Румяна Георгиева от Враца

Цветан Симеонов от Годеч

Александра Александрова от Драгоман

Антония Дикова, Ванеса Милева  и Нелина Михайлова от Своге

Симон Акрабов от Сливница

Ето и имената на всички, които получиха стажове и специални награди:

Посещение в Брюксел - Ани Павлова, СУ "Христо Ботев" и Теодора Александрова, ПЕГ "Йоан Екзарх" Враца

Шофьорски курс от автошкола Василеви - Йоана-Виктория Лозанова от СУ "Летец Христо Топракчиев Божурище"

Електронна книга от Ролпласт - Антония Дикова и Ванеса Милева от ПГ "Велизар Пеев" - Своге, Беатрис Георгиева и Цветан Симеонов от СУ "Проф д-р Асен Златаров" - Годеч, Владимира Христова от СУ „Христо Ботев“ -  Враца и Петя Георгиева от СУ "Летец Христо Топракчиев" - Божурище.

Раници от Samsonite - Димитър Иванов от СУ "Проф. д-р Асен Златаров" - Годеч, Елина Бойчева от СУ "Летец Христо Топракчиев" - Божурище, Симон Акрабов от СУ „Св. Св. Кирил И Методий“ –Сливница.

Един ден с Кристина Баксанова в bTV - Ани Павлова Ани Павлова, СУ "Христо Ботев" и Теодора Александрова, ПЕГ "Йоан Екзарх" Враца.

Стаж в Bulgaria ON AIR - Теодора Александрова от ПЕГ "Йоан Екзарх" - Враца, Микаела Спасова от СУ "Летец Христо Топракчиев" - Божурище, Ирена Евстатиева от СУ "Проф. д-р Асен Златаров" - Годеч.

Стаж в Teen Station - Цветан Симеонов от СУ "Проф. д-р Асен Златаров" - Годеч и Силвия Илиева от  СУ "Васил Кънчов" - Враца.

Платен стаж в платформата за споделяне на добри новини Volontime - Бианка Маринова от СУ "Летец Христо Топракчиев" – Божурище.

Прием в избрана специалност в катедра "Медии и обществени комуникации" на УНСС - Даяна Благоева и Румяна Георгиева от СУ "Христо Ботев" - Враца, Йоана-Виктория Лозанова от СУ "Летец Христо Топракчиев" - Божурище, Жаклин Петрова от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца.

Всички финалисти и посланици на общини ще посетят Нова Телевизия по покана на Марина Цекова, член на журито и Телевизия Европа по покана на Неда Василева, ментор на проекта. 

Участниците в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет" получиха подаръци от Ева Майдел, Ситроен, Монделийз, Volontime.

Благодарение на Ани Павлова и Теодора Александрова, Враца получи домакинството на церемонията по награждаване на победителите в "Работилница за репортери 2019".

Ученическият конкурс-обучение за млади журналисти е проект на регионалния новинарски портал EspressoNews.bg, който се провежда за трета поредна година и предизвиква творческия талант на учениците в горните класове. Тазгодишното му изадние бе под надслов "Родова памет". Професионалното жури, което оцени работата на участниците и класира победителите бе в състав: Кристина Баксанова от bTV, Марина Цекова от Нова телевизия, Мариета Фидосиева от БНТ, Доника Ризова от Bulgaria ON AIR, доц. д-р Стела Ангова от УНСС, Евелина Павлова от радио „105.6 НОВИНИТЕ СЕГА“. Ментор бе Неда Василева от ТВ Европа.

В рамките на конкурса, учениците получиха шест журналистически задачи, като трябваше да решат всяка една от тях в рамките на една седмица. Журналистическите жанрове, в които работиха бяха - репортаж, портрет, есе, интервю, изследване и видео репортаж.

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви, 360 Creative Bulgaria, УНСС, Volontime, Rollplast, Samsonite, Автомотор корпорация АД, ПГ "Велизар Пеев" град Своге, Монделийз България.

 


prnewinfo | 18 Октомври 2018

mkt360.eu I 17.10.2018 Творческият екип на агенцията спечели за трети пореден път и образователната кампания на ...


 

b2b Media | 16 Октомври 2018
article thumbnail

Класацията има за цел да привлече общественото внимание към позитивната промяна в българското ...


 

b2b Media | 13 Октомври 2018

Действащи журналисти от всички медии и студенти по журналистика от 3-и и 4-и курс ще могат да се включат в ...


 

b2b Media | 12 Октомври 2018
article thumbnail

Българската асоциация на рекламодателите (БАР) обяви резултатите от петото издание на конкурса ...


 

b2b Media | 10 Октомври 2018
article thumbnail

Потребителите на картата са вече над 63 000, а повече от 700 са партньорските спортни обекти в ...


 

b2b Media | 10 Октомври 2018
article thumbnail

16 истории за деца, написани от непрофесионални автори, станаха част от детската книжка „Нови приказки за ...


 

b2b Media | 08 Октомври 2018

Деловият форум под мотото „Подайръка на храната. Бизнесът среща хранителното банкиране“, който беше ...


 

b2b Media | 05 Октомври 2018
article thumbnail

За заместник-председател бе избрана Камелия Димитрова, която ще бъде следващият председател на Асоциацията ...


 

b2b Media | 04 Октомври 2018

На 10 октомври от 9:30 часа в иновативното и вдъхновяващо столично пространство „Генератор” Българската ...


 

b2b Media | 03 Октомври 2018
article thumbnail

Младият програмист Виден Даскалов е създателят на първата у нас единна информационна система за ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
Cloudy
10°C
Пловдив
Partly Cloudy
16°C
Бургас
Mist
15°C
Варна
Mist
15°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски