Днес 4 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Доброслав Димитров е преизбран за председател на УС на БАСКОМ

Съхраняване на настоящия данъчен модел в страната, фокусиране върху дигиталната трансформация на българската икономика в унисон с Плана за възстановяване на Европейската комисия „Следващо поколение ЕС“ и създаване на благоприятни условия за развитие на българските високотехнологични компании са сред основните приоритети на новия Управителен съвет на Българската асоциация на софтуерните компании /БАСКОМ/. Той бе избран на редовно Общо събрание на организацията, която съществува от 2001 година и работи активно за професионалното израстване и бизнес развитие на софтуерните компании, за обучението и последващата квалификация на таланти за индустрията, за утвърждаването на България като качествена софтуерна дестинация и за насърчаване на иновациите и предприемачеството.

За втори мандат като председател на БАСКОМ бе преизбран Доброслав Димитров, съосновател на Империя Онлайн.

Бистра Папазова от Кобилдър Интернешънъл, Виктор Билянски от Скейл Фокус и Станислав Овчаров от Мусала Софт са новите членове на Управителния съвет. Преизбрани за членове на борда бяха също и Филип Мутафис от Дайнамик Солюшънс, Красимир Стоянов от Орак – Инженеринг, Крум Хаджигеоргиев от Мелън и Димитър Гюлев от Антиподес. Георги Захариев от Динамо Софтуер, който също бе част от предишния състав на Управителния съвет, не се кандидатира за нов мандат, но остава ангажиран с един от основните проекти на БАСКОМ – Годишен доклад за състоянието на софтуерния сектор в България (BASSCOM Barometer). Изпълнителен директор на организацията е Мая Маринова.

С цел приемственост към новия Управителен съвет на БАСКОМ бе сформиран Консултативен съвет, който включва всички бивши председатели на организацията, като те остават активно ангажирани с нейните цели и каузи. Към настоящия момент това са Георги Брашнаров от Немечек, Стамен Кочков от ЛИДЛ Диджитъл и Георги Шарков, който ръководи Европейския софтуерен институт – Център Източна Европа и Лабораторията по киберсигурност в София Тех Парк.

Новото ръководство на БАСКОМ ще продължи да отстоява всички публично изразени позиции на организацията, включително тази против избирателното намаляване на ДДС като социална мярка и все по-настоятелните искания за цялостна ревизия на данъчния модел без задълбочен анализ и никаква оценка на въздействието от подобен ход.

БАСКОМ настоява да не се увеличават преките, косвените данъци и максималния осигурителен доход за работещите и прозрачни бизнеси, да се приоритизира дигиталната трансформация на икономиката и да се преосмисли политиката по намаляване на държавния прием и увеличаване на семестриалните такси през академичната 2020/2021 г. за студенти в специалности, свързани с информатика, информационни технологии, компютърни науки и софтуерно инженерство.

The post Доброслав Димитров е преизбран за председател на УС на БАСКОМ appeared first on Новини за компютри, смартфони, технологии и наука.

 

 


pixelmedia.bg | 03 Юли 2020

  Залагайки на SaaS технологиите, Мария Найденова развива онлайн цветарница, която впоследствие се ...


 

pixelmedia.bg | 03 Юли 2020

    В наши дни, когато компаниите генерират все повече данни от множество различни източници, ...


 

pixelmedia.bg | 03 Юли 2020

  Теленор България определи Спас Велинов за своя нов главен директор „Технологии“, който поема поста от ...


 

technews.bg | 03 Юли 2020

Хората са съгласни, че е опасно да се взират в екрана докато ходят   


kaldata.com | 03 Юли 2020

Във Великобритания бе проведена най-голямата в историята на британските правоохранителни органи операция ...


 

technews.bg | 03 Юли 2020

Приложението за кратки видеа ще престане да работи от 10 юли   


technews.bg | 03 Юли 2020

Тайванците вероятно ще произвеждат новите чипове за Mac   


kaldata.com | 03 Юли 2020

Facebook стартира нова кампания, която цели да помогне на хората да забелязват по-лесно фалшивите новини онлайн ...


 

technews.bg | 03 Юли 2020

Пазарната капитализация на Tesla превиши трайно $200 млрд.   


technews.bg | 03 Юли 2020

Спас Велинов поема поста от Владимир Радойчич, който оглави CETIN България   

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски