28 Ноември 2021
Днес 5 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Фондация „Америка за България“ дарява близо 2 млн. Щ. Д. за стипендии и дейности за развитие на американския университет

Фондацията предоставя финансова помощ на младежи от семейства, засегнати финансово от пандемията, а също и допълнителни средства за развитие на висшето учебно заведение

Американският университет в България (АУБ) получи дарение от близо 2 млн. щ.д. от Фондация „Америка за България“. 1 млн. щ.д. са отпуснати за стипендии на студенти, чиито семейства са били засегнати финансово по време на пандемията. Благодарение на даренията на Фондация „Америка за България“ до момента 167 български младежи получиха стипендии за учебната 2021/2022 като част от Фонда за подкрепа на АУБ.

„Стипендията ме приближи до плановете ми за кариера и за по-нататъшно развитие и ме окрили. Освен това ме кара да мечтая за момента, в който ще застана от другата страна като дарител. Дълбоко съм убедена, че АУБ ще ми помогне да намеря най-подходящия път към успеха и впоследствие да мога да помогна на други студенти да сбъднат мечтите си“, споделя Елина Калинова, един от студентите, спечелили стипендия от този фонд. „Фондът за подкрепа на АУБ ми даде усещането, че дори в трудни моменти общността е до мен. Това чувство ще пазя завинаги. Дори и след като завърша, съм сигурна, че общността на АУБ ще продължава да е все така сплотена и ще ни подкрепя“, казва и Вяра Танева, която също получи възможност за допълнително финансиране.

Отделно от подкрепата под формата на стипендии за студентите на АУБ, Фондация „Америка за България“ предоставя 300 000 щ.д. за целево развитие на университета през настоящата финансова година. Сумата ще послужи за усъвършенстване на административните и образователни процеси и ще помогне на Настоятелството на АУБ да реализира визията си за развитие на университета. За поредна година Фондация „Америка за България“ показа трайна ангажираност към каузата АУБ, като обяви, че ще предостави до 500 000 щ.д. в допълнение към дарения, постъпили от други спомоществователи. С цел насърчаване подкрепата за АУБ, фондацията ще дарява суми, два пъти по-високи от всяко дарение, направено от нови дарители на АУБ или такива, които не са дарявали от 2019 г. Освен това фондация „Америка за България“ ще дарява суми, равни на всяко дарение, направено от настоятели, възпитаници, служители и приятели на АУБ.

„АУБ е прекрасен пример как американският оптимизъм успешно среща българския потенциал. През годините университетът се превърна в център за високи постижения в образованието в България. Достъпът до добро образование и приложимостта на знанията и уменията са ключови за успешната реализация на студентите и приносa им към положителното развитие на България и света“, споделиха от Фондацията.

„Фондация „Америка за България“ показва дългогодишна ангажираност към АУБ. Щастливи сме, че благодарение на изключително важната подкрепа на Фондацията успяваме да реализираме своите цели и да предоставяме качествено образование от най-високо ниво. Заедно успяваме да помогнем на стотици младежи да следват своите мечти, да учат в България, да се превърнат в успешни професионалисти и носители на позитивна промяна в обществото“, заяви д-р Дейвид Еванс, президент на АУБ.

Фондация „Америка за България“ е основана през 2009 г. в подкрепа на развитието на частния сектор и свързаните с това демократични институции в страната. Тя е най-големият дарител на Американския университет в България. С дарения на обща стойност над 25 милиона щ.д., Фондацията е помогнала на стотици студенти на университета да получат първокласно образование. Построеният през 2012 година студентски център на АУБ „Америка за България“ бе посветен на Фондацията, която осигури 8 000 000 щ. д. за осъществяването на проекта. Модерната и многофункционална сграда бързо се превърна в емблема на университета и предпочитано място за студентите да общуват извън класната стая и да развиват талантите и уменията си.

 


b2b Media | 24 Ноември 2021
article thumbnail

На 26 и 27 ноември ще се проведе осмото издание на „Базар на професиите“. За втора поредна година ...


 

b2b Media | 24 Ноември 2021

Уникалният за България курс предлага нови възможности за кариерно развитие на широк кръг от ...


 

b2b Media | 24 Ноември 2021
article thumbnail

Пластмасовите опаковки имат ключова роля за хигиената, издръжливостта и безопасността на ...


 

b2b Media | 22 Ноември 2021

Третият кръг за кандидатстване по инициативата Европейско градско управление (EU City Facility) в подкрепа ...


 

b2b Media | 18 Ноември 2021
article thumbnail

Голямата награда за отбора-победиел е 10 000 евро ...


 

b2b Media | 18 Ноември 2021

Единственото по рода си събитие в страната среща младите хора с благотворителните идеи и каузи ...


 

b2b Media | 17 Ноември 2021
article thumbnail

Когато 11 на сто от хората страдат от лечимо заболяване, но не се обръщат към лекар заради срамежливост или ...


 

b2b Media | 17 Ноември 2021
article thumbnail

Децата представиха собствен прочит на посланието „Не си сам на пътя“ ...


 

b2b Media | 15 Ноември 2021
article thumbnail

БАПРА отбеляза 20-годишнинта си с виртуален форум за бъдещето на комуникационния бизнес ...


 

b2b Media | 12 Ноември 2021
article thumbnail

Иновативни устройства помагат на хората да следят стойностите на глюкозата непрекъснато, без да е ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »