18 Април 2019
Днес 212 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Седмица на Емоционалната интелигентност ще се проведе в София през април

Седмица на Емоционалната интелигентност ще се проведе в София през априлМеждународна конференция и сертификационни обучения са част от събитията организирани от Фондацията за развитие на Емоционалната интелигентност в България

Седмица на Емоционалната интелигентност ще се проведе в София през април

От 15-ти до 18-ти април София ще е домакин на първата седмица по Емоционална интелигентност. Организатор е Фондация за развитие на Емоционалната интелигентност, основана от Д-р Антонина Кардашева. Управляващ директор на консултантска компания Smart Strategies Ltd, д-р Кардашева е национален координатор за България към Международното общество по Емоционална интелигентност, Ню Йорк, Сащ (ISEI). Хоноруван преподавател е в НБУ.

Седмицата на Емоционалната интелигентност се провежда с подкрепата и специалното участие на проф. Константин Петридес, основател на Лондонската психометрична лаборатория и Професор по психология и психометрия в University College London (UCL) и д-р Джон Пелитери, президент на Международното общество по Емоционална интелигентност, Ню Йорк, САЩ и доцент в Queens College, City University of New York.

 „Най-добрият стандарт за управление на емоциите в бизнес среда е да можеш да разбираш емоциите на хората, с които работиш, да управляваш предизвикателствата в конфликтна ситуация или конкурентна среда, да осъзнаваш какъв да е твоят емоционален отговор или реакция на събитията около теб. – споделя д-р Кардашева. – 

Фирмите и компаниите са място, където мениджъри и служители прекарват по-голямата част от времето си. При тези формални групи се изграждат междуличностни отношения, влиза се в конфликти, вземат се решения, работи се под стрес. Способността да се справяме с проблемни личности, зависи до голяма степен от умението да управляваме собственото си емоционално състояние и да сме достатъчно уравновесени, да сме наясно както с вътрешните си чувства, така и с личните си мотиви и приоритети. 

Емоционалната интелигентност на мениджъра му помага да управлява различията на служителите, техните различни емоционални нагласи, като намира подхода да ги мотивираш, за да постигнат по-високи резултати, независимо, че имат съпротиви от това.

В същото време той трябва да е способен да оценява мнението на другите, за да почувства и предвиди как евентуално биха реагирали служителите на направените от него предложения. Понятието „Емоционална интелигентност“ целенасочено е използвано от Пейн през 80-те години, който пръв обосновава необходимостта от изследване на Емоционалната интелигентност и изяснява значимостта на личностните черти за контрола над емоциите и овладяването на емоционалните процеси: „.... хората могат да контролират емоциите си чрез личностните си характеристики …“.

 Емоционалната интелигентност е субективната осъзнатост за начина, по който хората възприемат, оценяват и управляват емоциите си и умението да разграничават различните видове емоции, да използват емоционалната информация, за да управляват мисленето и поведението си.

За мен е голяма чест да популяризирам това знание, да допринеса за неговото развитие и, ако е възможно, да обединя знанието на теоретици, практици, консултанти, мениджъри, които работят в тази област. Така се роди и идеята да се учреди Фондация за развитие на Емоционалната интелигентност в България, чиято първа дейност ще е Седмица на Емоционалната интелигентност през април. Тя ще започне с конференцията „Емоционална интелигентност – смарт стратегия за успех“.“

 В програмата на Конференцията са предвидени няколко основни презентации от световноизвестни експерти в областта на Емоционалната интелигентност и дискусионни сесии, които ще осигурят по-целенасочени и задълбочени знания по различни области на изследванията и приложението на Емоционалната интелигентност. 

В дните от 16.04 до 18.04. 2019 г. ще се проведе сертификационно професионално обучение на две нива по Емоционална интелигентност с водещ д-р Джон Пелитери, президент на Международното общество по Емоционална интелигентност, Ню Йорк, САЩ.

Програмата на обучението ще предостави на участниците експертно знание по емпирично-базирани резултати за Емоционална интелигентност, ефективни стратегии и умения в прилагането й във всички сфери на социалния живот. 

Събитията в седмицата на Емоционалната интелигентност са насочени към бизнес лидери и мениджъри, мениджъри „Човешки ресурси“, управленски консултанти, преподаватели и студенти от академичната област, рекрутъри и специалисти по подбор, консултанти и коучове.

 


b2b Media | 17 Април 2019

Симулацията тази година е разширена и се провежда в Американския университет

За втора поредна година ...


 

b2b Media | 17 Април 2019

Едно от златните момичета на България – Ренета Камберова – ще раздаде медалите ...


 

b2b Media | 17 Април 2019
article thumbnail

МarkeThinX CONF 2019 обедини водещи компании, институции и организации в иноваивен форматЗа по-малко от месец The ...


 

b2b Media | 15 Април 2019
article thumbnail

Като активна крипто столица, София, България ще бъде домакин на второто издание на


 

b2b Media | 12 Април 2019
article thumbnail

Голям медиен и професионален интерес регистрира „Emotional Intelligence – Smart strategy for success“ - част от Седмицата на ...


 

b2b Media | 11 Април 2019
article thumbnail

Все повече компании отделят немалко време, за да подобряват представянето си като работодател пред ...


 

b2b Media | 11 Април 2019
article thumbnail

Стотиците отличили се през годината студенти се събраха на тържествена вечер ...


 

b2b Media | 09 Април 2019
article thumbnail

„Новата гора на София“ е мащабна залесителска инициатива на Столична община, част от кампанията „Мисли ...


 

b2b Media | 09 Април 2019
article thumbnail

Имената на победителите ще станат ясни на официална церемония на 24 април вклуб Карусел Българска ...


 

b2b Media | 08 Април 2019
article thumbnail

„Ползи и недостатъци на двупосочната комуникация в социалните мрежи“ е темата на есето за студентите, ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
Partly Cloudy
10°C
Пловдив
Mostly Cloudy
15°C
Бургас
Light Rain
8°C
Варна
Light Rain
10°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски