Днес 114 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Световен ден на безопасността и здравето при работа 2021

Световен ден на безопасността и здравето при работа 2021Международната организация на труда апелира за инвестиране в устойчиви системи за безопасност и здраве при работа.

На 28 април се отбелязва Световния ден на безопасността и здравето при работа. От 2001 г. повече от сто страни в света на този ден обръщат специално внимание на повишаването осведомеността и фокусират вниманието на обществеността върху мащаба на проблемите, свързани с осигуряването на безопасни и здравословни условия на труд, както и намаляване на смъртните случаи и наранявания на работното място. През 2021 г. Международната организация на труда призовава „Предвиждайте, подготвяйте се и реагирайте на кризи: Инвестирайте сега в устойчиви системи за безопасност и здраве при работа!“

Кризата, породена от пандемията, ни показа важността на този процес, включително по отношение на качеството на услугите по трудова медицина за всяко предприятие и организация и на национално и международно ниво. МОТ съветва да се повиши осведомеността и да се стимулира диалога за необходимостта от създаване и инвестиране в устойчиви системи за здраве и безопасност при работа и предотвратяване разпространението на COVID-19 на работното място.

„Пожелавам на всички нас да се адаптираме към новата реалност в трудовия ни живот, защото както е казал Платон „Първото благо е здравето!“  - споделя инж. Димитър Коларов, управител на ЛОТ-КОНСУЛТ.
Експертите споделят, че е необходимо все по-активно работодателите да полагат грижи за застрашените групи работещи с цел запазване на тяхната работоспособност, включително и за работещите дистанционно. Тенденцията е все повече включване на дигитализация на работното място, ефективно обучение през целия трудов живот, включително и за справяне със стреса, придобиване на специфични компетенции и умения, безхартиени дейности, установяване на баланс между професионалния и личния живот и увеличаване на работоспособността в активна възраст.

Очакванията са дейностите по организация на бизнеса, процесите, процедурите, работното време да продължат да се подлагат на анализ и усъвършенстване и истинско предизвикателство ще е новата реалност и форми на работа да бъдат облечени в адекватна законова форма, т.е. нормата и практиката да са в синхрон.

„Хората разбраха, често сблъсквайки се и челно с проблема, че здравето и безопасността на работещите хора е приоритет и то не само за тях самите, а и за техните семейства, колеги, приятели.“ – категорична е д-р Мария Титопулу, доктор по социална медицина. – „Надявам се, че ваксината ще ограничи разпространението на заболеваемостта и че тя няма да е оставила траен негативен отпечатък и последствия върху психичното здраве на българите. Очакваме по-скоро въвеждането на единно електронно здравно досие, с което да се осигури непрекъсваемост на връзката и информацията, предавана между личните лекари, службата по трудова медицина, здравните заведения и фармацевтите!“

До 7-ми май продължава да тече срока за обществено обсъждане на проекта на Наредба за условията за извършване на задължителните предварителни и периодични медицински прегледи на работниците и служителите.

 


b2b Media | 16 Юни 2021
article thumbnail

Сюжетът разглежда в дълбочина чувствата и мислите на герои от популярни класически приказки ...


 

b2b Media | 15 Юни 2021

Обновеният обект на веригата ще изненада с модерен облик, богат асортимент и специални промоции ...


 

b2b Media | 14 Юни 2021
article thumbnail

Компанията бе отличена с първо място в категорията „Маркетинг, свързан с кауза“ за подкрепа ...


 

b2b Media | 14 Юни 2021
article thumbnail

„Електронната търговия изживя огромен ръст, и той се ускорява, от развитието на ...


 

b2b Media | 10 Юни 2021
article thumbnail

Ново мотивиращо видео ще насърчава българите в чужбина да упражнят правото си на вот
  ...


 

b2b Media | 10 Юни 2021
article thumbnail

Доклад на европейската асоциация за опазване на пчелите BeeОdiversity показва, че за цялата 2020 г. и първото ...


 

д-р Славейко Джамбазов, Йоанна Вутова, НТА ООД (www.hta.bg) | 09 Юни 2021
article thumbnail

Докато в световен мащаб разпространението на COVID-19 настъпваше, в кампуса на Американския университет в ...


 

b2b Media | 09 Юни 2021
article thumbnail

Българската компания ЛОТ-КОНСУЛТ е акредитирана за предоставяне на ...


 

b2b Media | 08 Юни 2021

Обектът ще отвори отново врати в края на юли с премиум дизайн и модерни удобства за ...


 

b2b Media | 04 Юни 2021
article thumbnail

Българската асоциация по триатлон (БАТ) получи подкрепа от DEVIN Минерална за двете държавни първенства по ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »