04 Март 2021
Днес 78 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Кислород ще достига до пациентите с COVID-19 в пловдивската болница „Св. Мина“ с подкрепата на Българо-белгийския бизнес клуб и Посолство на Белгия

Кислород ще достига до пациентите с COVID-19 в пловдивската болница „Св. Мина“ с подкрепата на Българо-белгийския бизнес клуб и Посолство на БелгияС първото по рода си колективно дарение клубът осигури средства в размер на 44 000 лева за специализираната COVID болница у нас

Посланикът на Кралство Белгия у нас Н.П. Фредерик Морис, президентът на Клуб „Белгия – България – Люксембург“ Кристоф Де Мил  и членове на управителния съвет на сдружението, връчиха дарение в размер  44 000 BGN една от водещите болници у нас за лечение на пациенти с COVID-19 – МБАЛ „Св. Мина“.
 
Връчването се състоя на официална церемония в Община Пловдив, при всички необходими противоепидемични мерки в присъствието на кмета на града Здравко Димитров, заместник-кметовете инж. Анести Тимчев и Стефан Стоянов, директорът на дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов и управителят на болница „Свети Мина“ проф. Петър Петров.
 
В резултат на дарителската акция под мотото „Кислород за Пловдив“ на Българо-белгийския бизнес клуб, първото по рода си колективно дарение на национален бизнес клуб у нас вече е факт.
 
Събраните средства ще подпомогнат създаването на ефективна система за кислородна терапия на болните. С преструктурирането и преоборудването на болницата там ще могат да бъдат приети между 90 и 150 пациенти с COVID-19. Директорът на болничното заведение благодари за подкрепата, която пристига в точния момент и на точното място.
 
Дарението приеха кметът и директорът на болницата проф. Петър Петров.
 
Как бе организирана кампанията „Кислород за Пловдив“? - https://bblbg.com/?page_id=1473

Кристоф Де Мил, президент на Белгия – България – Люксембург Бизнес Клуб разказа как бе организирана кампанията „Кислород за Пловдив“. „В нашия клуб членуват отговорни бизнеси, които живеят с проблемите на обществото. Радвам се, че имахме възможността да открием нашата кауза в Пловдив и бързо мобилизирахме нашите членове да даряват, защото времето и пандемията ни притискат. Дарителската акция продължава, а банковата сметка за набиране на средства за болница „Св. Мина“ остава активна на нашия уебсайт“, каза той.
 
„Наред с неочакваните трудности, породени от пандемията, сме свидетели на небивал дух на солидарност – между хората, но и между страните на Европейския съюз. Белгийската бизнес общност в България винаги е била много активна и с „Кислород за Пловдив“ отново показва не само съпричастност към усилията на здравната система, но и умение да се решават проблеми в движение за постигането на добри резултати.“ Това сподели от своя страна Н.П. Посланик Фредерик Морис.
 
„Това дарение е изключително ценно за нас, защото е акт на човешка съпричастност и солидарност в момент, в който целият свят се опитва да се пребори с пандемията. Тези средства са изключително необходими и идват в точния момент, за да подкрепят усилията на Община Пловдив да доизгради и модернизира кислородната система на болницата“, заяви в обръщението си кметът Здравко Димитров. Той допълни,  че  общинската болница е сред първите пловдивски здравни заведения, които се включиха в лечението на пациентите с COVID-19. Почти целият й капацитет е ангажиран с отговорната мисия. Болницата в момента разполага с 90 легла и приема заболели от опасния вирус не само от Пловдив, но и от целият регион.

Кислород ще достига до пациентите с COVID-19 в пловдивската болница „Св. Мина“ с подкрепата на Българо-белгийския бизнес клуб и Посолство на Белгия

 


b2b Media | 01 Март 2021
article thumbnail

Това са част от изводите във второто национално проучване за състоянието на корпоративната социална ...


 

b2b Media | 01 Март 2021

Заявки за участие ще се приемат от 1 до 23 март ...


 

b2b Media | 26 Февруари 2021
article thumbnail

Фирмите реагираха гъвкаво, следващата стъпка е изграждане на общност на знанието и солидарността ...


 

b2b Media | 25 Февруари 2021

За 10-а поредна година на официална церемония бяха отличени победителите в отделните категории на конкурса ...


 

b2b Media | 25 Февруари 2021
article thumbnail

Acronis, глобален лидер в


 

b2b Media | 23 Февруари 2021
article thumbnail

Съвместният проект включва осигуряване на дигитални устройства за дистанционно обучение на деца в региона ...


 

b2b Media | 22 Февруари 2021
article thumbnail

Булсатком подкрепи турнир по хокей на лед за деца, който се организира от СК „Левски“ и се проведе вчера в ...


 

b2b Media | 17 Февруари 2021

Как законът тълкува дистанционната работа и какви са рисковете и ползите за работодателя – темата е ...


 

b2b Media | 10 Февруари 2021
article thumbnail

Целта е да се достигне заетост от 95 000 работни места до 2025г. ...


 

b2b Media | 10 Февруари 2021
article thumbnail

Хидратацията на организма e сред водещите фактори за нашето здраве през цялата година. Това в голяма степен ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »