30 Ноември 2021
Днес 34 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Бизнес

ЕК: Как ще пътуваме по-безопасно?

Европейската комисия предложи актуализация на правилата за координация на безопасното и свободното движение в ЕС, които бяха въведени в отговор на пандемията от COVID-19. 
   

Лек ръст на транспортните услуги

По предварителни данни през Q3 на 2021 г. общият индекс на оборота за сектор "Транспорт, складиране и пощи", изчислен от сезонно изгладени данни, се увеличава с 2.2% спрямо второто тримесечие на 2021 година. Ръст се
   

180% по-скъпа електроенергия в света

Кофас ЦИЕ: нарастващите цени на суровините намаляват маржовете и засягат инфлацията. Но ЦИЕ се възстановява по-бързо от Западна Европа по отношение на БВП, като Полшае лидер с ръст на БВП от +5,0% през 2021. 
   

Какво знаем и какво не знаем за Омикрон

СЗО първоначално определи новия щам като "будещ безпокойство" и предупреди, че Омикрон може да причини заболеваемост със сериозни последици. Това се дължи на факта, че вариантът представлява съвкупност от голям брой мутации на коронавируса. 
   

Как цените на електричеството ще се успокоят?

Енергийният експерт добави, че по подобие на Полша, и у нас може да се въведе някакъв лимит на износа на електроенергия. Идеята е определен процент спрямо производството на електроенергия да бъде за износ. Останалата част
   

Пенсиите се увеличават от 25 декември

Съгласно решението на 46-то Народно събрание от 25 декември 2021 г. минималният размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст се увеличава от 300 лв. на 370 лв., а максималният й размер се повишава от 1440 лв. на 1500 лв. 
   

Сагата Северен поток 2

Германия е настоявала "Газпром" да спазва както германските закони, така и правилата на ЕС, и е предупредила да се избягват незаконни продажби на газ. Спорът за актуализираната газова директива на ЕС, която влезе в сила
   

Новата власт уволнява свои за далавери

Съветът на директорите на Държавна консолидационна компания (ДКК) ЕАД освободи Ваня Караганева от длъжността изпълнителен директор. За краткия период, в който заема този пост, Караганева е извършила редица противозаконни действия и безотговорни бездействия. 
   

ЕК задейства I3 с бюджет €570 млн.

Инструментът ще насърчава изграждането на европейски вериги за създаване на стойност, в които аспектът на сближаването има силно присъствие, като поне половината от бюджета му ще бъде заделена за по-слабо развитите региони. 
   

Релефът на Варненския залив - цифров модел

Чрез интерактивната карта (https://sinihorizonti.com/varna-lake/) може да бъде проследено как се променя Варненското езеро през годините - от далечната 1835-а насам. 
   
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »