09 Декември 2021
Днес 32 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Откриването на стенопис в Американския университет дава начало на проект за опазване на климата и планетата

Американския университет в България (АУБ), ще бъде открит стенописът Down to Earth (в условен превод „Приземяване“). Стенописът е изпълнен на стената на общежитието „Скаптопара I“ в кампуса на университета и поставя началото на проект, който ще възпитава екологично мислене у младите хора в интерес на опазването на природата и смекчаването на факторите за изменение на климата. Проектът е съвместно начинание на Клуба по устойчиво развитие на АУБ и проект „Game On|Don’t let climate change end the game!” на Българска фондация „Биоразнообразие“ и се финансира от Посолството на САЩ.

На събитието се очаква да присъстват кметът на Благоевград, областният управител и председателят на Общинския съвет, представители на Американското посолство в България, фондация „Биоразнообразие“ и студентите от Клуба по устойчивост към АУБ. Церемонията ще открие президентът на АУБ, д-р Дейвид Еванс.

Проектът Down to Earth се реализира с идеята да свърже изкуството, образованието по природни науки и студентското лидерство и да повиши осведомеността относно устойчивите практики не само в общността на АУБ, а и извън нея. Той се вписва в дългосрочните програми за сътрудничество между посолството на САЩ и Американския университет в България.

„В забързания живот на съвременното ни общество често забравяме колко зависими сме от природата. Кризата с COVID-19 ни показа колко е важно да се забави темпото на климатичните промени и да се погрижим за нашата планета. В същото време сме изправени пред сериозна криза, която засяга образованието, малкия местен бизнес и сектора на изкуствата и културата. Вярваме, че младежкото лидерство може да вдъхнови положителни промени в посока възстановяване на изгубените връзки с природата и опазването на нейните видове.“ каза Петър Ванев, координатор на проекта от страна на фондация „Биоразнообразие“.

Движещата сила зад проекта Down to Earth е Клубът по устойчиво развитие на АУБ. Той събира на едно място 30 студенти с еднакво мислене, които работят по разнообразни проекти за опазване на околната среда. Досега дейностите на Клуба са били фокусирани върху разпространението на информационни плакати и дигитално съдържание за повишаване на осведомеността; предлагането на промени в политиките на университета и организиране на събития за насърчаване на устойчив кампус. Чрез работата си по настоящия проект, членовете му ще насърчават студентите от университета да се включват в предизвикателства и уебинари. Участието в проектните дейности ще поощрява младежите да следват устойчив начин на живот чрез екологични инициативи за подобрения в ежедневието им и в заобикалящата ги среда. Така младите хора ще поемат водеща роля в изграждането на демократично, силно и устойчиво гражданско общество в България. Членовете на клуба имат за цел също да привлекат и вниманието на местната общност към устойчивия начин на живот.

Включвайки се с проект „Game On|Don’t let climate change end the game!”, по програма DEAR на Европейската комисия, Българска фондация „Биоразнообразие“ цели да повиши информираността по отношение на климатичните промени и тяхното въздействие върху биоразнообразието и обществото ни, като подкрепи младите хора и техните идеи и инициативи. Проектът продължава дългогодишните усилия на организацията да популяризира екосистемните услуги и възможностите, които опазените защитени територии предоставят на хората. Тя ще бъде основният двигател на комуникацията за проекта Down to Earth заради широката аудитория, до която достига чрез медийни партньори, социални медии и уебсайтове. Подкрепата от посолството на САЩ и всички други партньори ще бъде от ключово значение, за да може инициативата да достигне до всички заинтересовани страни.

Планирани са месечни срещи с партньори и редовен мониторинг на постигнатите резултати във всяка дейност по проекта.

Всички дейности по проекта ще се осъществяват на територията на кампуса на АУБ или онлайн. Самият кампус обаче е отворена зона за отдих на благоевградчани, така че ползите не са ограничени само до общността на АУБ.

 


b2b Media | 06 Декември 2021
article thumbnail

Значителен спад се наблюдава и в нарушените авторски права и нерегламентираното използване на различни IP ...


 

b2b Media | 06 Декември 2021
article thumbnail

Министърът на правосъдието поздрави призьорите от Националните награди за правосъдие ...


 

b2b Media | 02 Декември 2021

По показателя „Престиж“ е лидер в 4 от 5 професионални направления ...


 

b2b Media | 02 Декември 2021
article thumbnail

Деветият Бал на юристите, част от който са и Националните правосъдни награди, тази година ще се проведе на 3 ...


 

b2b Media | 30 Ноември 2021
article thumbnail

Първата кандидатура за участие бе подадена само час след обявяване старта на конкурса ...


 

b2b Media | 30 Ноември 2021
article thumbnail

Кендал пренася своите фенове в детската си мечта – да живее в ранчо за коне ...


 

b2b Media | 29 Ноември 2021
article thumbnail

Кралят и кралицата на Белгия бяха специални гости за годишнината на завода и марката ...


 

b2b Media | 25 Ноември 2021
article thumbnail

Банка ДСК, Регионален фонд за градско развитие и Община Велико Търново сключиха два договора за финансиране ...


 

b2b Media | 24 Ноември 2021
article thumbnail

На 26 и 27 ноември ще се проведе осмото издание на „Базар на професиите“. За втора поредна година ...


 

b2b Media | 24 Ноември 2021

Уникалният за България курс предлага нови възможности за кариерно развитие на широк кръг от ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »