20 Април 2021
Днес 90 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

„Алтерко“ АД с 91% ръст на приходите от продажба на устройства

 

Предварителните изчисления показват 13,8 млн. лева приходи от продажба на устройства за първото тримесечие на 2021 г., което е 91% ръст спрямо същия период на 2020 г.

„Алтерко“ АД отчита по предварителни данни 91% ръст в приходите от продажба на устройства за първото тримесечие на 2021 г. на консолидирана база спрямо същия период на 2020 г., възлизащи на 13,8 млн. лева. Основна част от приходите са формирани от продажби на устройства от серията за автоматизация на дома Shelly, приходите от които са нараснали със 114%. Общият брой на продадени устройства от бранда е 610 664 в световен мащаб, от които 594 251 бр. на европейския и 16 413 бр. на американския пазар. Предстои дружеството да оповести окончателни данни за първото тримесечие на 2021 г. на консолидирана база до края на месец май 2021 г.

 

През февруари тази година Алтерко Роботикс, част от технологичното дружество „Алтерко“ АД, представи своя революционен сензор за движение Shelly Motion – първия Wi-Fi сензор с възможност за 24/7 интернет свързаност и с живот на батерията повече от 1 година. По-малко от 24 часа след официалното представяне на устройството всички първоначално произведени 10 000 бройки бяха поръчани от потребители по целия свят, a уникалната му технология предизвика интереса на водещи световни медии като Financial Times, TechHive, TechAdvisor, Review Geek, Residential Tech Today, AP, CEPro, който продължава и до днес. Наред с този успех технологичната компания продължава да разраства портфолиото си, като скоро предвижда лансирането на нови устройства от професионалната серия на Shelly, както и категориите Plug&Play и смарт осветление.

 

Успешните резултати от първото тримесечие са продължение на положителната тенденция за растеж на технологичното дружество. Малко по-рано през тази година „Алтерко“ АД отчете на консолидирана база 94% ръст на нетната печалба към края на четвъртото тримесечие за 2020 г. спрямо 2019 г., възлизаща на 13,9 млн. лева.

 

„Обещанието, което си дадохме в края на изминалата година, беше да продължим с усилената работа и стремежа си към постоянно развитие. В края на първото тримесечие мога да кажа, че постигнатите резултати свидетелстват именно за това. Въпреки непредвидимите условия, в които ни поставя световната пандемия, продължаваме да доказваме устойчивостта на нашия бизнес. Увеличаващият се брой продадени устройства по света е показателен за това, че „Алтерко“ все по-уверено и с все по-бързи темпове се превръща във водещ фактор на световния IoT пазар“ – коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Алтерко“ АД.

 

Изминалата 2020 г. беше изключително динамична за холдинга и белязана от редица успехи. В последното тримесечие на годината „Алтерко“ АД увеличи капитала си до 17 999 999 лева, като чрез публично предлагане бяха записани 2 999 999 броя нови акции при емисионна цена от 3 лева за акция. Предлагането предизвика значителен инвеститорски интерес, който продължава и през тази година.

 

Свидетелство за това бе и влизането на дружеството в индекса на Българската Фондова Борса SOFIX, което се случи на 22 март 2021 г. Включването в престижния индекс дойде само два месеца, след като дружеството обяви, че стартира процедура по листване на акциите на „Алтерко“ АД и на Франкфуртската фондова борса на база на увеличаващия се инвеститорски интерес.

 

 

 

The post „Алтерко“ АД с 91% ръст на приходите от продажба на устройства appeared first on Новини за компютри, смартфони, технологии и наука.

 

 


digital.bg | 20 Април 2021

Logitech G, марка на Logitech и водещ иноватор при геймърските технологии и оборудване, обяви пускането на нов модел в ...


 

technews.bg | 20 Април 2021

Дигиталната валута ще се използва от домакинствата и бизнеса   


technews.bg | 20 Април 2021

Нови технологии могат безпроблемно да вмъкват компютърно генерирани изображения почти навсякъде 


 

technews.bg | 20 Април 2021

Цифровата платформа имитира жив разговор с гениалния учен   


kaldata.com | 20 Април 2021

Германският автомобилен гигант BMW обяви своите намерения за създаването на нов тип акумулаторни батерии с ...


 

kaldata.com | 20 Април 2021

Вчера бе публикувана информация, че браузърът Chrome 90 разполага с нова функция, която дава възможност да се ...


 

digital.bg | 20 Април 2021

Facebook aктуализираха своето портфолио с премиерата на няколко решения, насочени към водещите аудио платформи. ...


 

digital.bg | 20 Април 2021

Apex Legends е популярно заглавие, което бе представено преди две години като Cross-Platform игра в жанра Battle Royale. ...


 

digital.bg | 20 Април 2021

Социалната мрежа е основно средство за комуникация и достъп до новини за милиони потребители, независимо от ...


 

technews.bg | 20 Април 2021

Чипове по новата технология се очакват в края на настоящата година   

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »