13 Април 2021
Днес 122 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Американският университет отличи своите най-значими дарители за годината

На онлайн церемония Американският университет в България (АУБ) награди личностите и организациите, допринесли за развитието на учебното заведение. Сред дарителите се открояват имената на компаниии фондации, но и на много възпитаници, които са запазили връзката си с университетската общност и я подкрепят безусловно. Специален гост на събитието беше Нанси Шилър, президент и изпълнителен директор на Фондация „Америка за България“.

В приветствие към участниците президентът на АУБ д-р Дейвид Еванс посочи: „Годината беше изключително предизвикателна, но университетът се справи успешно и продължава да се развива, до голяма степен благодарение на щедростта на многобройните ни приятели и дарители. Те ни оказаха ценна подкрепа, като помогнаха на нашите студенти да овладеят предизвикателствата. Успяхме да наберем над 450 000 долара дарения от възпитаници, които бяха „удвоени“  с щедрата подкрепа от „Америка за България“, един забележителен успех през тази толкова трудна година. Убеден съм, че така поставяме основата за още по-големи успехи в бъдеще.“

Възпитаникът на АУБ Георги Петров, който заедно с Михаил Стойчев (випуск 2009 на АУБ) основава SMSBump, получи признанието за вдъхновяващ млад донор-възпитаник на унивреситета. SMSBump беше придобит миналата година за 37 милиона долара от американската компания Yotpo, която наскоро приключи четвърта фаза на финансиране и към момента се оценява на над един милиард долара. “Образованието и преживяванията в АУБ промениха живота ми. През тези 4 години успях да създам ценности и да изградя нагласите си към света, научих се как да подхождам към различни проблеми – списъкът ми с получени ползи е безкраен“.

В събитието участие взеха и завършилите АУБ Игор Мякотин и Томас Наглис, които са част от екипа на документалния филм „Добре дошли в Чечня“. Игор е копродуцент и помощник-редактор, а Томас е водещ преводач и офис мениджър на продукцията, която тази година влезе в краткия списък на номинираните за „Оскар“ в две категории.

Благодетелите на АУБ бяха наградени в общо шест категории. Най-голямото отличие – призът за визионерство на името на Дими и Ивон Паница, бе връчено на Мариан Келър,  дългогодишен член, както и бивш председател на Настоятелството на АУБ.

„Онова, което беше забележително тогава и остава валидно и днес, е как моделът на американското образование liberal arts може да бъде приложен с такъв голям успех в съвсем различно общество“, изтъкна Мариан Келър. „Разбира се, това се дължи на чудесния преподавателски състав и на администрацията на АУБ. Тук имах шанса да се срещна с много изключителни студенти с интересни житейски истории и впечатляващи постижения, каквито бяха представени и днес.“

Тази година като водещ корпоративен дарител беше отличена компанията Telelink, а NY’s gang получиха приза в категорията за лидерство в действие. Възпитаниците Юри Забело, Владимир Борачев и Светозар Георгиев също бяха отличени и получиха признание в категорията донори-възпитаници на АУБ.

 


b2b Media | 12 Април 2021

Онлайн презентациите отчетоха силен интерес от страна на общността на АУБ ...


 

b2b Media | 09 Април 2021
article thumbnail

Официалният старт на конкурса-обучение бе даден на 5 април, когато участниците получиха и първата си задача ...


 

b2b Media | 09 Април 2021
article thumbnail

Веригата е изградила дългосрочни партньорства с 13 фермери в областта ...


 

b2b Media | 08 Април 2021
article thumbnail

Трансформацията: неизбежно зло или шанс за оцеляване? Как се достигат върхови постижения и се става жива ...


 

b2b Media | 07 Април 2021

Най-дългогодишният конкурс в сферата на връзките с обществеността – PR Приз, през 2021 г. за 21 път ще отличи ...


 

b2b Media | 07 Април 2021
article thumbnail

Клиентите на веригата пестят активно и печелят награди докато пазаруват любимите си стоки. ...


 

b2b Media | 06 Април 2021
article thumbnail

Лидерът на пазара на бутилирана вода в България „Девин“ ЕАД пуска на пазара ново поколение хидратация под ...


 

b2b Media | 05 Април 2021
article thumbnail

На 2 април приключи подаването на заявления за участие в единадесетото издание на конкурса BAPRA Bright Awards – ...


 

b2b Media | 01 Април 2021

Голямата награда в надпреварата е пълна стипендия за обучение ...


 

prnewinfo | 30 Март 2021

Ideas Bulgaria I 23.03.2021 Независимата българска комуникационна агенция Ideas Bulgaria пое обслужването на един от лидерите ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »