27 Февруари 2021
Днес 14 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Аналитичният софтуер Tableau улеснява работата с географски данни и създава нови възможности за прогнозиране

 

Системите за бизнес анализи (BI – Business Intelligence) са сред най-бързо развиващите се подсегменти на корпоративния софтуера през последните месеци, а с новата си версия 2020.4 аналитичното решение Tableau ги прави още по-функционални. “Системата разширява значително възможностите за работа направо в браузъра и добавя нови инструменти за географски анализи и за създаване на по-точни прогнози. Tableau и до сега беше сред най-бързо развиващите се BI софтуери, а с новите си функционалности ще помогне на организациите да извличат още по-голяма стойност от своите данни” – споделя Даниела Димова, Маркетинг специалист от българската софтуерна компания Тим ВИЖЪН България, която е партньор на аналитичния софтуер у нас.

 

Още по-богати анализи на географски данни

 

Географската информация става все по-важна за редица бизнеси и организации. През последните няколко години Tableau развива динамично тази област от анализите, а с новата си версия 2020.4 системата я обогатява още повече. Потребителите вече могат да създават неограничен брой слоеве с географски данни от един и същ източник, които се наслагват в една визуализация. Това става само с няколко клика чрез функцията “drag-and-drop” (преместване с мишката). Така бързо и лесно работещите с аналитичния софтуер могат да визуализират множество различни типове данни върху една карта.

 

Сред другите новости при географските анализи са още директна връзка към таблици с гео данни в Redshift и визуализирането им в Tableau, поддържане на публикувани в Tableau Server карти в офлайн режим, за да са достъпни за всички потребители дори и в ситуациите, когато нямат връзка с интернет, както и работа с геоданни в Tableau Prep – приложение, което служи за предварителна подготовка на данните за анализ.

 

Нови възможности за прогнозиране

 

В новата версия на анализиращия софтуер са добавени и два нови статистически модела, които потребителите могат да използват за създаването на прецизни прогнози – Regularized linear regression и Gaussian process regression. Това подобрява възможностите на BI софтуера в областта на прогнозирането – една сфера от все по-голяма важност във време на пазарни флуктоации и динамични промени. В добавка – времевият обхват на прогнозите вече може да се дефинира изключително лесно само с няколко клика на мишката.

 

Tableau Prep вече е достъпно направо в браузъра

 

С новата версия на BI системата един от най-полезните й инструменти – Tableau Prep – вече е достъпен направо в браузъра. Това спестява допълнително време на потребителите, защото вече няма нужда данните да се обработват в десктоп версията на решението преди да се качат в Tableau Online или Server, а от там да бъдат ползвани за същинските анализи. Всичко се случва на едно място още по-бързо и интуитивно.

 

По-лесна администрация

 

Нововъведението ще спести много време и усилия и на IT екипите, които администрират работата с информацията и аналитичните решения. Занапред те ще могат да управляват всичко свързано с инсталирането, лицензирането и обновяването на версиите на Tableau Prep централизирано от едно място. Това ще сложи край на работата с различни версии в една организация и на нуждата от обновяване на решението индивидуално за всеки потребител. Освен спестяване на време новата версия ще осигури на администраторите по-голяма прозрачност и нови възможности при цялостното управление и верифициране на източниците на данни в компанията.

 

Аналитичната система е достъпна за безплатни 14 – дневни тестове тук, а желаещите да придобият умения за работа с решението могат да се включат в предстоящото практическо обучение „Основи на работата с Tableau“ от 24 до 26 февруари.

 

 

 


e-vestnik.bg | 26 Февруари 2021

Снимка: Сайънтист Що се отнася до получаването на труднодостъпните коронавирусни ваксини, приятелите на ...


 

e-vestnik.bg | 26 Февруари 2021

Облаци над Тексас. Снимка: Зоя Маринчева Всички продукти се развалили и нямало вода дни наред. После Мелиса ...


 

dnevnik.bg | 26 Февруари 2021
article thumbnail


Анализът е от седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика (ИПИ).

Последните дни бяха ...


 

e-vestnik.bg | 26 Февруари 2021

Никол Пашинян (вдясно) с американския посланик в Ереван. Снимка: официален сайт Арменският премиер Никол ...


 

dnevnik.bg | 26 Февруари 2021
article thumbnail


Анализът е препубликуван от "Дойче веле".

Началото на кампанията за парламентарния вот по всяка ...


 

projectmedia.bg | 26 Февруари 2021

Мащабно проучване, обхванало 8 хил. майки и бащи от 16 страни, с деца до 12 месеца, очертава най-големите ...


 

projectmedia.bg | 26 Февруари 2021

  Експертът по лечебна гимнастика Маруся Иванова със специална загрявка за най-малките любители на зимния ...


 

projectmedia.bg | 26 Февруари 2021

  TECHSYN комбинира химически оптимизиран синтетичен каучук със специално изработен силициев диоксид, ...


 

projectmedia.bg | 26 Февруари 2021

    Севиля – Барселона, Рома – Милан и ПСВ Айндховен – Аякс са топ мачовете през събота и неделя ...


 

projectmedia.bg | 26 Февруари 2021

  През март абонатите на Xplore TV ще могат да прекарат редица часове в компанията на ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »