18 Септември 2018
Днес 0 новини

SOFIX:

629.86

BGBX40:

122.28

BGREIT:

117.37

BGTR30:

520.66

CGIX:

164.34
CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

3D модел на космически град ще бъде показан за първи път по време на „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА – Успехът на фокус”

1467272На 19 април 2018 г. в хотел Маринела учениците от математическата гимназия „Д-р Петър Берон” - Иво Песев и Александър Георгиев ще представят за първи път 3D модел на проекта за Космически град „Син космос”. Това ще се случи по време на четвъртото издание на „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА – Успехът на фокус” – целодневно бизнес събитие, организирано от сп. Bulgaria Business Review, сп. Business Lady и Business Lady Club. Инициативата се провежда под патронажа на Валери Симеонов - Вицепремиер по икономическата и демографската политика на Р България, с участието на Министъра на икономиката - Емил Караниколов и Министъра на труда и социлната политика - Бисер Петков.

С проекта „Син космос” учениците от варненските математически гимназии спечелиха 3-та награда на Международния конкурс на НАСА. Освен, че ще представят проекта, те ще покажат и 3D макет на Космическия град. Иво и Александър ще споделят за мечтаните професии и какво е най-ценното качество, което трябва да притежава техният бъдещ работодател. Проектът Космически град „Син Космос” ще бъде представен на Икономическия форум със съдействието на SAP.

Регистрация за събитието можете да направите на сайта на инициативата www.companyoftheyear.eu, където можете да намерите и актуална информация за панелите, лекторите и темите, по които ще се дискутира. В момента текат ранни записвания, които ще бъдат активни до 12 април, четвъртък. В рамките на този срок можете да запазите вашето място за икономическия форум и гала вечерята за награждаване на компаниите на преференциални цени.

Министърът на икономиката Емил Караниколов и Министърът на труда и социлната политика Бисер Петков ще начертаят пред бизнеса текущото състояние и динамиката на основните показатели за страната, мерки за развитие на икономиката в условията на кадрова криза, какво е мястото на образованието в професионалната реализация на човешкия ресурс и кои са задължителните промени за адекватната образователна роля в този процес.

Председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов ще вземе участие като лектор в Икономическия форум, на тема „Общ регламент за защита на личните данни”, в която ще начертаете същността на регламента, стъпки за приложение, рефлектиране върху бизнеса, санкции и ще отговори на въпроси от публиката. Новата правна рамка на ЕС за защита на личните данни, която ще се прилага от 25 май 2018 г., запазва редица основополагащи принципи и понятия от съществуващата към момента нормативна уредба, но в същото време въвежда по-високи стандарти за защита на данните, разширени права на физическите лица и нови задължения на администраторите на лични данни.

Сред лекторите ще бъде още проф. дтн инж. Николай Вълканов, председател на Съвета на Директорите на „Минстрой Холдинг” АД, който ще вземе участие на тема „Условия за бизнес в България и осигуряване на човешки ресурси”, както и Севдалина Василева, член на УС и изпълнителен директор на Първа Инвестиционна Банка, която ще коментира „Ролята на жените в условията на глобализация и цифровизация”. Своя опит и успешни бизнес практики ще споделят още Георги Руков - Директор Бизнес Развитие на Кредисимо АД и Ростислава Павлова - изпълнителен директор на „Пуратос България”, която ще разкрие „Грижата за служителите като ключов фактор за устойчиво развитие”. За връзката между образование и квалифицирани кадри за бизнеса ще говорят д.ик.н. Янка Такева - председател на Съюза на Българските Учители, Детелина Смилкова - председател на Българска асоциация за управление на хора, както и доц. д-р Наталия Футекова, основател на ERP Academy.


На форумът е предвидено специално време за практически уъркшопове, не формално общуване и размяна на контакти. Основните цели на форума са да споделим добрите бизнес практики, да акцентираме върху иновативни и актуални модели за управление на бизнеса и да поощрим предприемачеството.
Форумът, който ще се проведе от 9:30 часа сутринта на 19 април, е разделен на три основни панела:

I. Икономика на хората.
II. Изграждане и утвърждаване на работодателска марка /Employer branding/.
III. Цифрова икономика и умения на бъдещето.

По време на вечерната официална церемония за четвърта поредна година ще бъдат връчени отличия на компании и институции, положили адекватни усилия за своето развитие и просперитет в различни категории, сред които: Финансов сектор, FinTech, Индустрия, Медии, Застраховане, Образование, Строителство и архитектура, Здравеопазване, Високи технологии, Работодателска марка, Корпоративен работодател и други.

Наградите се връчват за заслуги, свързани с: развитие на човешкия капитал; непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга; ефективност и прозрачност; конкурентоспособност и иновации; клиентски подход; успешен бизнес модел; ноу-хау; добро пазарно позициониране; устойчиво развитие и други.

Медийни партньори на тазгодишното издание са: телевизия България он ер, радио Витоша, радио Фокус, информационна агенция Фокус, информационна агенция Кросс, интернет порталите Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia, Manifesto.BG, Flashnews.bg.

Повече информация за събитието ще намерите тук: www.companyoftheyear.eu

 


b2b Media | 18 Септември 2018
article thumbnail

Сред специалните гости на фестивала са режисьорът Беноа Жако и писателят Дрор Мишани, автор на „Липсващото ...


 

b2b Media | 18 Септември 2018
article thumbnail

„СофтУни Светлина“ е първата частна гимназия за ИТ и дигитални умения в България. Тя се роди като ...


 

Цвети Шарлийска | 18 Септември 2018
article thumbnail

Жури от световна класа ще оценява участниците ...


 

b2b Media | 17 Септември 2018
article thumbnail

Повече от 200 човека получиха по иновативен начин „Е-ИДЕИ за скрити места около София“ ...


 

b2b Media | 17 Септември 2018
article thumbnail

800 служители на TELUS International Europe и техни близки взеха участие в инициативата „TELUS Ден на Подкрепа“ ...


 

b2b Media | 13 Септември 2018

Курсът е част от Telerik Academy Master - изцяло ново направление на Академията с програми за професионалисти с опит ...


 

b2b Media | 13 Септември 2018
article thumbnail

Oсмият АСТ Фестивал за свободен театър ще се проведе от 19-ти до 25-ти октомври и отново ще включва витрина ...


 

b2b Media | 13 Септември 2018
article thumbnail

А1 стартира предварителни поръчки на новия флагман Xperia XZ3 от Sony, като всички, които заявят ...


 

b2b Media | 13 Септември 2018
article thumbnail

„Специално сме се постарали в тазгодишното издание на InnoWave Summit да има ...


 

b2b Media | 13 Септември 2018
article thumbnail

Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП) обединява утвърдени инвестиционни компании, ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
Fair
15°C
Пловдив
Fair
15°C
Бургас
Fair
15°C
Варна
Fair
17°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски