Днес 83 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

A Data Pro е финалист за престижните технологични награди SIIA CODiE

 

Технологичната компания A Data Pro беше избрана за финалист в категорията „Най-добро решение за обработка на съдържание с помощта на изкуствен интелект“ за престижните награди SIIA CODiE. Тя е единствената българска компания стигнала до финала в оспорваната категория със своето технологично решение „Измерване на потребителския интерес към различни теми“ (Topic Engagement Service).

Наградите CODiE се връчват за 36-та поредна година от Асоциацията на софтуерната и информационната индустрии (SIIA) – основна бизнес асоциация на софтуерната, образователната, медийната и дигиталната индустрии.

Категорията „Най-добро решение за обработка на съдържание с помощта на изкуствен интелект“ отличава продуктите, които си служат с изкуствен интелект, алгоритми за машинно и дълбочинно обучение, за да предложат по-интелигентни, автоматизирани и мащабни решения.

„Да сме сред финалистите точно в тази категория е огромно признание за екипа ни. Правилният анализ на данните в инфодемията, в която живеем, е ключът към намирането на добри бизнес решения за развитието както на отделните компании, така и на икономиките на отделните държави. С нашето иновативно решение даваме нов подход в използването на данните за медийното потребление. То поставя фокус върху измерването на интеракциите с текущи новинарски теми в комбинация с анализ на нагласите на потребителите в социалните мрежи. По този начин се получава информация за цялостния онлайн медиен пейзаж и се разбират реакциите към него.“, коментира Илия Кръстев, изпълнителен директор на A Data Pro.

 

Българският принос

Иновативната услуга на A Data Pro показва кои са най-предпочитаните за деня теми от множество източници според интеракциите на читателите с тях. По този начин клиентите могат бързо да решат дали да инвестират допълнително време и ресурси в определена тема. Събирането на информацията е разпределено по групи със сходни теми, описани с ключови думи. Има и коментари, споделяния и реакции във Facebook, като по този начин ангажираността може лесно да се отнесе към дадена тема. Моделирането на теми е базирано на статистически подход и е езиково-агностично.

A Data Pro предлага мощен инструмент, който може да бъде използван от редакторските екипи, за да решат за кои теми да отделят повече ресурси, да измерят въздействието и реакциите в почти реално време и, в съчетание с анализ на настроенията, дори да изследват общественото мнение.

PR агенциите могат да се възползват от този тип информация за подобряване на комуникационните си стратегии. Те могат да проследят подробно ангажираността към специфични статии, компании или лидери на мнение. Набиращите популярност теми ще се улавят от самото начало и по този начин ще се подпомогнат компаниите да планират комуникациите и ресурсите си.

The post A Data Pro е финалист за престижните технологични награди SIIA CODiE appeared first on Новини за компютри, смартфони, технологии и наука.

 

 


technews.bg | 16 Юни 2021

Фалшификаторите, както във всяка друга сфера, са професионалисти в надушването на всяка възможност 


 

kaldata.com | 16 Юни 2021

На 15 юни в китайската социална мрежа Baidu се появиха предполагаемите скрийншоти на следващата версия на ...


 

kaldata.com | 16 Юни 2021

Тестовете започват още тази година. Jaguar Land Rover обяви пред медиите, че това е проектът Зевс, който е част от ...


 

kaldata.com | 16 Юни 2021

Компанията за създаването на съвременен аналитичен софтуер MicroStrategy Inc. предостави на борсата конвертируеми ...


 

kaldata.com | 16 Юни 2021

Само седмица след новината, че изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск е плащал нула долара федерален данък ...


 

kaldata.com | 16 Юни 2021

По време на конференцията в рамките на GLEX-2021 Дмитрий Рогозин обяви бъдещите планове за развитие на ...


 

kaldata.com | 16 Юни 2021

Илън Мъск неочаквано отговори на обявената война от страна на хакерската група Anonymous като публикува в своята ...


 

digital.bg | 16 Юни 2021

Google Messages е приложение, което е предварително инсталирано на смартфоните с Android. Това позволява на огромен ...


 

technews.bg | 16 Юни 2021

Устройството поддържа работа в 4G мрежи и струва само 32 долара   


technews.bg | 16 Юни 2021

Промени в менюто „Старт”, лентата за известия, File Explorer, темите и звуците   

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »