19 Октомври 2018
Днес 11 новини

SOFIX:

608.18

BGBX40:

119.24

BGREIT:

117.15

BGTR30:

507.44

CGIX:

160.49
CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Бизнесът на среща с възможностите на хранителното банкиране

На 10 октомври от 9:30 часа в иновативното и вдъхновяващо столично пространство „Генератор” Българската хранителна банка и Cargill България организират среща, по време на която ще се дискутират възможностите на хранителното банкиране. Темата на събитието е „Подай ръка на храната. Бизнесът среща хранителното банкиране“ – тема, чието обществено значение става все по-силно през изминалите години и е със специален фокус върху ползата от хранителното банкиране у нас.

Все по-често по пътя на храната от производителя до потребителя по най-различни причини се появяват излишъци, а тенденцията е те да се изхвърлят. Българската хранителна банка работи всеки ден, за да осигурява възможности излишната, но годна храна да бъде споделяна. През последните години в много държави по света бизнесът започна да регистрира значимостта на този проблем и да осъзнава, че има решение това да се ограничи. Много компании започнаха да си кооперират с хранителни банки и интегрираха хранителното банкиране в своите бизнес дейности. Именно за това искаме да говорим и ще се стремим да разясним на тази среща“ – коментира Цанка Миланова – изпълнителен директор на Българската хранителна банка. 

Българската хранителна банка е първата организация в страната, която събира, складира и раздава дарени хранителни продукти с кратък срок на годност, в съответствие с всички стандарти за безопасност на храните. С помощта на мрежа от партньорски организации в цялата страна храната се разпределя до десетки хиляди нуждаещи се. Като глобална компания, свързана с изхранването на хората, Cargill има многогодишен опит активно сътрудничество с много хранителни банки по света и България не прави изключение.

„Достъпът до храна е основно човешко право. Като една от най-големите компании в света, оперираща в сферата на храната и земеделието, Cargill приема много сериозно ролята си да подпомага изхранването на хората. Затова смятам, че хранителното банкиране е изключително важен процес и трябва да се превърне в неизменна част от пътя на храната, който започва от нейното създаване и приключва с достигането й до хората. Храната е най-ценният ресурс на планетата и вярвам, че стремежът към нейното ефективно оползотворяване трябва да бъде фокус не само на хранителните банки, но и на бизнесите, които са в хранителната индустрия“ – споделя Методи Георгиев, изпълнителен директор на Cargill България и оперативен директор на Центъра за споделени бизнес услуги на Cargill в София (Cargill Business Services Sofia).

По време на форума „Подай ръка на храната. Бизнесът среща хранителното банкиране“ международни експерти ще представят едни от най-добрите практики в хранителното банкиране и постиженията от колаборацията на хранителните банки с компаниите в хранителния сектор.Крейг Немиц, директор „Оперативни дейности“ към Глобалната мрежа за хранително банкиране, ще проследи еволюцията на хранителното банкиране от благотворителност към партньорство. Възможностите на хранителното банкиране у нас пък ще бъдат представени от Цанка Миланова, изпълнителен директор на Българската хранителна банка (БХБ).

Жолт Коца, управляващ директор „Доставки на зърно и маслодайни семена за Европа, Близкия Изток и Африка“, ще сподели световния опит на Cargill чрез регионални и международни примери за общностна подкрепа. Цветелина Георгиева, мениджър комуникации, връзки с обществеността и регулации на Данон България, ще внесе повече светлина върху работата на компанията с БХБ. 

Едно много познато на българската аудитория лице също ще бъде сред спийкърите на срещата – шеф Таньо Шишков, който ще говори за ефективното управление на излишъците от храна в домакинството. Срещата ще бъде насочена за широк кръг компании, както от хранителната индустрия, така и от други сектори на икономиката, обвързани пряко или косвено с ползите от хранителното банкиране. Повече информация за събитието можете да намерите ТУК.  

 


prnewinfo | 18 Октомври 2018

mkt360.eu I 17.10.2018 Творческият екип на агенцията спечели за трети пореден път и образователната кампания на ...


 

b2b Media | 16 Октомври 2018
article thumbnail

Класацията има за цел да привлече общественото внимание към позитивната промяна в българското ...


 

b2b Media | 13 Октомври 2018

Действащи журналисти от всички медии и студенти по журналистика от 3-и и 4-и курс ще могат да се включат в ...


 

b2b Media | 12 Октомври 2018
article thumbnail

Българската асоциация на рекламодателите (БАР) обяви резултатите от петото издание на конкурса ...


 

b2b Media | 10 Октомври 2018
article thumbnail

Потребителите на картата са вече над 63 000, а повече от 700 са партньорските спортни обекти в ...


 

b2b Media | 10 Октомври 2018
article thumbnail

16 истории за деца, написани от непрофесионални автори, станаха част от детската книжка „Нови приказки за ...


 

b2b Media | 08 Октомври 2018

Деловият форум под мотото „Подайръка на храната. Бизнесът среща хранителното банкиране“, който беше ...


 

b2b Media | 05 Октомври 2018
article thumbnail

За заместник-председател бе избрана Камелия Димитрова, която ще бъде следващият председател на Асоциацията ...


 

b2b Media | 04 Октомври 2018

На 10 октомври от 9:30 часа в иновативното и вдъхновяващо столично пространство „Генератор” Българската ...


 

b2b Media | 03 Октомври 2018
article thumbnail

Младият програмист Виден Даскалов е създателят на първата у нас единна информационна система за ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
Fair
12°C
Пловдив
Fair
13°C
Бургас
Partly Cloudy
15°C
Варна
Partly Cloudy
15°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски