Днес 258 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Българската компания ИНСПИРИТ отваря врати на норвежкия пазар

Българската компания ИНСПИРИТ отваря врати на норвежкия пазарЕдинствената у нас компания, фокусирана изцяло върху платформата Microsoft SQL Server – Инспирит, разширява дейността си и официално отвори врати в Осло, Норвегия.

Основателят на компанията – Маргарита Наумова посещава страната за първи път преди няколко години като първоначалният повод е участието й в най-голяматаSQL Server конференция за скандинавския регион - SQL Nexus, а след няколко изнесени презентации и участия в норвежките потребителски групи, Наумова получава покана да бъде част от лекторския екип на Glasspaper AS Осло – най-големият център за технологични обучения в Норвегия. 

„Норвежците са технологична нация. Интересуват се от всичко, до което технологиите са достигнали. За да сме успешни в Норвегия трябва не само да стоим на ръба на новите технологии (което така или иначе правим) но и с увереност и безкомпромисно качество да доставяме решения базирани на новоститеи публикувани буквално вчера. Културата на норвежците е изчистила от комуникацията им толеранса от вежливост, когато става дума за компетентност в сферата на услугите и качество на изпълнението им. Това означава, че те могат да дадат доверието си само и единствено ако са сигурни в компетенцията ти и са доволни от това, което получават. В противен случай, не изпитват трудност да кажат точно какво мислят. Това все още не е утвърден модел в родния пазар и поради тази причина в доста случаи, качеството на доставяне на (ИТ) услуги у нас страда.“ – заяви Наумова.

Успешното сътрудничество на Маргарита с норвежкия учебен център през годините, множество доставени обучения, резултатите и обратната връзка на студентите, както и разработената и доставена от Маргарита и екипа на Инспирит програма за Microsoft University Norway (уникална ежегодна инициатива на Microsoft Norway)стават причина мениджмънта на Glasspaper AS да предложи помощ и партньорство за създаването на Инспирит Норвегия, която днес вече официално е факт.

ИНСПИРИТ ще продължи да поддържа силен фокус върху SQL Server Data Platform технологиите. Стратегията на компанията е да включи в услугите си още области от Data Management Framework и по-точно Data Governance, Data Quality, Meta Data Management решения, както и да затвърди водещата си позиция в BI, Мaster Data Management и внедряването на сложни SQL Server базирани инфраструктурни решения. Екипът ни ще продължи да се разширява. Надяваме се да можем да пробием още през първото полугодие на 2019-та със значим проект в Норвегия, в който да включим български експерти. Има индикации за това, така че ни остава да работим и да се надяваме, че намеренията ни ще се осъществят.“ – добави Маргарита.

 


economynews.bg | 25 Юни 2019

Най-рано през ноември се очаква системата да може да бъде въведена в търговска експлоатация, след като в ...


 

economynews.bg | 25 Юни 2019

КЕВР сформира междуведомствена група за изготвяне на критерии за сделката за придобиването на ЧЕЗ, ...


 

economynews.bg | 25 Юни 2019

Предложеният законопроект предвижда намаляване на стандартната данъчна ставка за брашно, изделия от ...


 

profit.bg | 25 Юни 2019

Сесията на БФБ донесе спад за всички четири индекса.   


profit.bg | 25 Юни 2019

Планета Земя живее по законите на гравитацията, открити от сър Исак Нютон. Но има гравитационни аномалии на ...


 

economynews.bg | 25 Юни 2019

По предварителни данни на Националния статистически институт през първото тримесечие на 2019 година общите ...


 

economynews.bg | 25 Юни 2019

Китайският заместник-министър на земеделието Цюй Дунюй бе избран за нов генерален директор на ...


 

econ.bg | 25 Юни 2019

Цените на хранителните продукти в Гърция са над средните за Европейския съюз. Освен това страната е ...


 

profit.bg | 25 Юни 2019

Фармацевтичната компания AbbVie Inc обяви, че ще придобие производителя на ботокс Allergan Plc за сумата от 63 млрд. ...


 

profit.bg | 25 Юни 2019

От утре - 26 юни, се спира движението по близо 5 км участък от път I-8 Калотина - Сливница, като трафикът се ...


 
Начало

Времето

София
Mostly Cloudy
18°C
Пловдив
Fair
21°C
Бургас
Fair
22°C
Варна
Fair
22°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски