19 Февруари 2020
Днес 10 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Българската компания ИНСПИРИТ отваря врати на норвежкия пазар

Българската компания ИНСПИРИТ отваря врати на норвежкия пазарЕдинствената у нас компания, фокусирана изцяло върху платформата Microsoft SQL Server – Инспирит, разширява дейността си и официално отвори врати в Осло, Норвегия.

Основателят на компанията – Маргарита Наумова посещава страната за първи път преди няколко години като първоначалният повод е участието й в най-голяматаSQL Server конференция за скандинавския регион - SQL Nexus, а след няколко изнесени презентации и участия в норвежките потребителски групи, Наумова получава покана да бъде част от лекторския екип на Glasspaper AS Осло – най-големият център за технологични обучения в Норвегия. 

„Норвежците са технологична нация. Интересуват се от всичко, до което технологиите са достигнали. За да сме успешни в Норвегия трябва не само да стоим на ръба на новите технологии (което така или иначе правим) но и с увереност и безкомпромисно качество да доставяме решения базирани на новоститеи публикувани буквално вчера. Културата на норвежците е изчистила от комуникацията им толеранса от вежливост, когато става дума за компетентност в сферата на услугите и качество на изпълнението им. Това означава, че те могат да дадат доверието си само и единствено ако са сигурни в компетенцията ти и са доволни от това, което получават. В противен случай, не изпитват трудност да кажат точно какво мислят. Това все още не е утвърден модел в родния пазар и поради тази причина в доста случаи, качеството на доставяне на (ИТ) услуги у нас страда.“ – заяви Наумова.

Успешното сътрудничество на Маргарита с норвежкия учебен център през годините, множество доставени обучения, резултатите и обратната връзка на студентите, както и разработената и доставена от Маргарита и екипа на Инспирит програма за Microsoft University Norway (уникална ежегодна инициатива на Microsoft Norway)стават причина мениджмънта на Glasspaper AS да предложи помощ и партньорство за създаването на Инспирит Норвегия, която днес вече официално е факт.

ИНСПИРИТ ще продължи да поддържа силен фокус върху SQL Server Data Platform технологиите. Стратегията на компанията е да включи в услугите си още области от Data Management Framework и по-точно Data Governance, Data Quality, Meta Data Management решения, както и да затвърди водещата си позиция в BI, Мaster Data Management и внедряването на сложни SQL Server базирани инфраструктурни решения. Екипът ни ще продължи да се разширява. Надяваме се да можем да пробием още през първото полугодие на 2019-та със значим проект в Норвегия, в който да включим български експерти. Има индикации за това, така че ни остава да работим и да се надяваме, че намеренията ни ще се осъществят.“ – добави Маргарита.

 


profit.bg | 18 Февруари 2020

Цената на машината достига близо 1.5 милиарда евро   


profit.bg | 18 Февруари 2020

SOFIX намаля с 1.70% до ниво от 550.97 пункта. 


 

money.bg | 18 Февруари 2020

Средствата за стоителството трябва да дойдат от тол такси от тежкия трафик   


money.bg | 18 Февруари 2020

Това е поредната интервенция срещу доминантното положение на страната след санкциите срещу „Северен поток ...


 

economynews.bg | 18 Февруари 2020

Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се понижи тази ...


 

economynews.bg | 18 Февруари 2020

Влиянието на глобализацията и конкуренцията от чужбина се усеща в работата на хората от тази видеоистория. С ...


 

money.bg | 18 Февруари 2020

ИТ компаниите избират локациите на новите си офиси според пазара на труда в града 


 

money.bg | 18 Февруари 2020

Цели 12 години по-късно   


money.bg | 18 Февруари 2020

ЕС остава най-значимият въпрос пред Джонсън Лондон   


economynews.bg | 18 Февруари 2020

Сумата е доста по-голяма в сравнение с предходната година. Два пъти увеличение е много сериозен резултат. ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски