24 Октомври 2020
Днес 4 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Българската компания Pontica Solutions отвори втори офис

Българската компания Pontica Solutions отвори втори офисПо време на извънредното положение компанията удвои екипа си и назначи 100 човека във Варна

Българската компания Pontica Solutions официално откри втория си офис в България и след София, вече присъства и във Варна. Въпреки предизвикателната икономическа среда, компанията продължава да расте и да развива успешно бизнеса си, като по време на извънредното положение успя да удвои своя екип. Pontica Solutions е специализирана в аутсорсинг на бизнес процеси и информационни технологии.
„Като компания, стартирала като стартъп преди 5 години, ние сме запазили силния ни предприемачески дух и гъвкавост. Затова и приехме глобалната COVID пандемията като предизвикателство и възможност за растеж. В периода, в който светът беше спрял, ние успяхме да спечелим още два международни клиента в нашето портфолио - технологични, иновативни и световно признати брандове, чийто бизнес също въпреки кризата се развива много успешно. Така ни се наложи това в предизвикателното време да вземем решение за откриване на офис извън София и да наемем бързо нови хора.“, сподели Евгени Борисов, директор „Операции“ и съосновател на Pontica Solutions.

След задълбочен анализ на пазара, компанията избира Варна като локация на новия си офис. Причината затова е наличието на достатъчен брой квалифицирани кадри, говорещи чужди езици, достъпност на локацията и наличие на качествени бизнес сгради.

„Варна наистина има потенциал да се превърне в „Град на знанието“, заради университетите и добрите езикови училища тук. Като възпитаник на едно от тях, много се радвам, че ще дадем възможност на младите хора да останат и да се развиват тук. Заради глобалната криза в туризма, се оказа, че във Варна много бързо намерихме талантливи кадри с добро ниво на френски и английски, за да отговорим на нуждите на клиентите ни. В рамките на два месеца успяхме да назначим вече 100 човека, като плановете ни са да продължаваме да растем. Ние разглеждаме Варна, не като второстепенен офис и ще го развиваме паралелно със софийския ни.“, добави вторият съосновател и изпълнителен директор на компанията Иван Георгиев.

Офисът във Варна в момента работи за два от единайсетте международни клиенти на компанията. По-голяма част от екипа ще е ангажирана с оптимизацията на процесите по доставка в различните пазари (Франция, Испания, Англия, Полша) на водещата европейска лайв-платформа - https://stuart.com/. Бизнесът на иновативната компания изцяло променя представата за доставки в градовете на всякакъв вид стоки и се извършва с велосипеди и тротинетки, затова те налагат природосъобразна, ефикасна и изключително бърза и гъвкава услуга. Платформата все още не е достъпна у нас, но оперира в над 80 града в Европа.

 


profit.bg | 23 Октомври 2020

В продължение на хилядолетия хората създават градове като начин да си осигурят защита, достъп до храна и ...


 

profit.bg | 23 Октомври 2020

Министър-председателят Бойко Борисов е с отрицателен PCR тест, но ще се самоизолира, докато получи ...


 

money.bg | 23 Октомври 2020

За последните 12 месеца ценният метал повиши стойността си в долари с 28%   


money.bg | 23 Октомври 2020

Проектът е наречен One Excellence   


money.bg | 23 Октомври 2020

"Еднократната" помощ далеч няма да е такава, посочва Петър Ганев 


 

economynews.bg | 23 Октомври 2020

840 туроператори и туристически агенти подадоха заявления за помощта от 10 млн. лв. по оперативна програма ...


 

economynews.bg | 23 Октомври 2020

Работниците мигранти играят критична роля в редица сектори, включително транспорт, битови услуги, ...


 

money.bg | 23 Октомври 2020

Това стана ясно по време на второто онлайн събитие на единствената бизнес телевизия у нас 


 

money.bg | 23 Октомври 2020

В Румъния вече се приемат поръчки, засега не ясно кога ще има износ   


economynews.bg | 23 Октомври 2020

Платформата ще бъде създадена и ще се администрира и поддържа от Българска агенция по безопасност на ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски