04 Април 2020
Днес 0 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

"Четирите нива на Къркпатрик" вече в България

"Четирите нива на Къркпатрик" вече в БългарияНастолна книга за оценяване на обученията с премиера за български лидери и топ специалисти в София през март

На 25 март 2020 г. в The Book, София, ще бъде представено за първи път в България бизнес заглавието “Четирите нива на Къркпатрик”. Специалисти по тренинги, обучения, семинари и уъркшопове, ръководители и собственици на бизнеси, които имат нужда от ефективен анализ на резултатите от инвестираното в нови знания и умения, са поканени на премиерата на българското издание.

Ако трябва да прочетете само една книга на тема бизнес обучение, това е книгата“, е категоричен Калин Бураджиев от българското издателство CBC Publishing. Основната цел на доброто оценяване е да се докаже, че има реална полза за бизнеса или мисията на организацията.

4 причини, които превръщат “Четирите нива на Къркпатрик” в настолна книга:

  1. Простотата на модела го прави практически приложим в оценката на резултатите от обучението независимо от бизнес сферата, където се прилага. Възможността да бъде проследен и доказан ефектът от инвестицията в човешкия фактор е важно предимство от гледна точка на мениджмънта.  

  2. Функционалността на модела. Авторите  предлагат подробен план за прилагане на модела по начин, функционален от гледна точка на бизнес резултатите.

  3. Адекватността и устойчивостта на модела към съвременните предизвикателства. Изходната точка на оценяването според актуализирания модел са резултатите, разглеждани на Ниво 4: Резултати и на Ниво 3: Поведение. Останалите две нива – съответно Учене и Реакция, са предмет на оценяване едва след анализа на резултатите. Това революционно преразглеждане на всеобщата практика в оценяването на обучението има за цел да коригира непълния ефект от оценката само на първите две нива.

  4. Обобщеният опит. В допълнение към същинския фокус - оценяването, книгата предлага перспектива към цялостния процес в едно обучение. Тя предлага нов прочит върху опита и ноу-хауто на плеяда от специалисти в областта на обучението и неговото оценяване. Без да се заявяват като единствени авторитети в областта на оценяване на обучението, с труда си Джим и Уенди Къркпатрик синтезират всички съвременни постижения в офлайн и онлайн оценяването на различни видове устройства.

Създаден преди 6 десетилетия, моделът за оценяване на обученията на д-р Дон Къркпатрик е надграден и усъвършенстван от сина му Джим Къркпатрик и неговата съпруга Уенди. Новият модел представя методите, чрез които доказаните във времето “четири нива” се прилагат в съвременната работна среда. Той показва защо е важно процесът на оценяване да започне още при самото планиране на една обучителна програма.

Реакция, Учене, Поведение, Резултати - четирите нива за оценяване на обучението, използвани от професионалистите по обучение и развитие по целия свят, но днес надградени с елементи за ефективно прилагане в динамично развиващия се свят на бизнес, държавно управление, военен сектор и организации с идеална цел.

Желаещите да се запознаят с настолната книга на ефикасния обучител и лидер могат да заявят присъствието си с предварителната регистрация за премиерното й представяне.

 


b2b Media | 02 Април 2020
article thumbnail

Since the COVID-19 outbreak, Asia Amusement & Attractions Expo organizing committee has kept a close watch on its development, as well as related policies worldwide in order to make sound and ...


 

b2b Media | 02 Април 2020
article thumbnail

Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“ получи 100 000 лева ...


 

b2b Media | 31 Март 2020
article thumbnail

Лицата на Samodiva Mastermind Summit с поредица от безплатни виртуални събития ...


 

b2b Media | 26 Март 2020
article thumbnail

Банка ДСК и пенсионноосигурителна компания ДСК-Родина започват нова дарителска кампания в подкрепа на ...


 

b2b Media | 26 Март 2020
article thumbnail

Теа Минкова сложи начало на предизвикателството за най-креативна снимка у дома, със свои теми в ...


 

b2b Media | 26 Март 2020

Българската асоциация на ПР агенции внесе официално писмо до министър-председателя на Р България Бойко ...


 

b2b Media | 26 Март 2020
article thumbnail

Глобалният договор на ООН отправя призив към всички компании за обединени действия, за да намалим скоростта ...


 

b2b Media | 26 Март 2020
article thumbnail

Платформата Energy University разполага с 200 безплатни онлайн курса, достъпни на 14 езика ...


 

b2b Media | 19 Март 2020
article thumbnail

Виж компаниите! Създай контакти! Намери работа! Пътят към мечтаната работа минава през най-големия ...


 

b2b Media | 15 Март 2020

Университетът е единственият у нас, напълно подготвен за завършване на семестъра неприсъствен ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски