16 Октомври 2018
Днес 155 новини

SOFIX:

608.23

BGBX40:

119.13

BGREIT:

117.06

BGTR30:

506.19

CGIX:

160.5
CHF
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Ден на отворени врати в работилницата на „Неделя“ разкри тънкостите на вкуса на ръчно изработените торти

1510712Основателите на семейната верига български сладкарници разказаха как фамилният бизнес се развива успешно вече 25 години

На 14 септември (петък) сладкарници „Неделя“ отвориха вратите на своята модерна производствена работилница. За първи път в практиката на водещата компания журналисти бяха поканени да посетят централната ѝ база в София, където се изработват любимите на поколения торти за специални и малки моменти.

Основателите на най-успешния сладкарски бранд в България Радослава и Георги Минчеви бяха домакини на медиите. Те предложиха на своите гости тур в производството, където най-важната роля имат майсторите-сладкари и естествените съставки като млечна сметана от краве мляко и кокоши яйца.

В работилницата дневно се произвеждат между 1200 и 3000 торти и работят близо 120 служители. Работният им ден започва в 7 часа сутринта с постоянното присъствие на Радослава. Голямата част от процесите в работилницата се осъществяват на ръка, като от „Неделя“ оптимизират някои от тях. Например за рязането на блатове се използва специално разработена от г-н Минчев машина. Липсата на замразяване по време на производството и едва 4-дневният срок на годност на тортите са гаранция за автентичен, натурален вкус.

Журналистите преминаха през отделните зони на работилницата – за чупене на яйцата, за печене и рязане на блатовете, както и през зоната за специални торти. Ежедневно от нея излизат десетки шедьоври по индивидуален проект. Не веднъж обаче се е случвало експресна изработка на торта да спаси някоя сватба, на която младоженците са изпуснали тортата си в суматохата.

Представителите на медиите с интерес наблюдаваха изключителни умения на сладкарите, особено при изработването на ефирни украси като рози, орхидеи и различни пъстроцветни фигурки според последните тенденции.

Всяка една торта в работилницата на „Неделя“ се създава от ръцете на нашите майстори-сладкари. Осъзнаваме голямата отговорност да бъдем част от незабравимите празници на хиляди семейства вече 25 години. Именно тяхното доверие е нещото, което съхранява магията и любовта, с която творим“ – сподели Радослава Минчева.

По време на тура в работилницата гостите се запознаха и с историята на „Неделя“. Тя започва още преди 25 години. Кратката формула на бизнес модела ѝ обхваща качествените торти, собствените сладкарници и възможността за непрекъснат контрол на качеството в така затворения цикъл. В бъдеще компанията ще се разраства не само на родна земя, но и в Румъния, където в последните години стъпи успешно на пазара с девет собствени сладкарници в столицата Букурещ.

Гордеем се, че още от 1999 г. стъпка по стъпка утвърдихме първия чисто български модел на франчайз: става дума за български продукти, българско ноу-хау и българска търговска марка“ – сподели пред медиите Георги Минчев.

 


b2b Media | 12 Октомври 2018
article thumbnail

Българската асоциация на рекламодателите (БАР) обяви резултатите от петото издание на конкурса ...


 

b2b Media | 10 Октомври 2018
article thumbnail

Потребителите на картата са вече над 63 000, а повече от 700 са партньорските спортни обекти в ...


 

b2b Media | 10 Октомври 2018
article thumbnail

16 истории за деца, написани от непрофесионални автори, станаха част от детската книжка „Нови приказки за ...


 

b2b Media | 08 Октомври 2018

Деловият форум под мотото „Подайръка на храната. Бизнесът среща хранителното банкиране“, който беше ...


 

b2b Media | 05 Октомври 2018
article thumbnail

За заместник-председател бе избрана Камелия Димитрова, която ще бъде следващият председател на Асоциацията ...


 

b2b Media | 04 Октомври 2018

На 10 октомври от 9:30 часа в иновативното и вдъхновяващо столично пространство „Генератор” Българската ...


 

b2b Media | 03 Октомври 2018
article thumbnail

Младият програмист Виден Даскалов е създателят на първата у нас единна информационна система за ...


 

b2b Media | 01 Октомври 2018
article thumbnail

Вчера в Пирин Голф и Кънтри Клуб край Банско Американският университет в България заедно със свои ...


 

b2b Media | 22 Септември 2018
article thumbnail

Водещият Павел Владимиров изучи кои са най-големите женски изкушения. ...


 

b2b Media | 18 Септември 2018
article thumbnail

Основателите на семейната верига български сладкарници разказаха как фамилният бизнес се развива успешно ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
Fair
18°C
Пловдив
Fair
20°C
Бургас
Fair
20°C
Варна
Partly Cloudy
20°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски