Днес 266 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Дигиталното поделение на MAG анонсира партньорство с Фондация „Димитър Бербатов“

MAG-O, дигиталното поделение на най-големия летищен оператор във Великобритания, днес обяви партньорство с Фондация „Димитър Бербатов“, което и двете страни се надяват, че ще прерасне в дългосрочно и стратегическо.

MAG-O поема ангажимента да подпомогне петима ученици, започващи бакалавърско обучение през есента на 2020 г., и да предложи менторска програма по време на висшето им образование и при започване на работа.

Стипендията MAGnificent Future в партньорство с Фондация „Димитър Бербатов“, ще бъде предоставена на ученици, които са демонстрирали потенциал в областта на дигиталните или компютърните науки, имат високи постижения, и също така са приети в бакалавърска степен на специалност в тази сфера в университет в България. При старта на проекта MAG-O ще предостави пет стипендии за петима студенти, за периода на четирите им години следване.

Детайлите около стипендиите ще бъдат разработени през 2019 г. Процесът за подаване на заявления се очаква да започне през пролетта на 2020 г. Те ще бъдат разглеждани от експерти от MAG-O и от Фондацията.

Димитър Бербатов сподели: “Радвам се на възможността чрез моята фондация и MAG да продължа връзката си с Манчестър. Там прекарах един от най-вълнуващите периоди в моята кариера. Бих искал да дам своя принос да се разширят връзките между Великобритания и България. Затова приехме предложението за тази стипендия, и разбира се най-вече заради удовлетворението да помогнеш на петима млади хора да се образоват и да се реализират с наша помощ.”

MAG-O се ангажира с тази инициатива, създавайки едно значимо и ключово партньорство, което ще осигури на млади българи подкрепа в кариерното им развитие. Част от плановете за летището в София включват развитието на „дигитален център“, подобен на този, съществуващ на летище Манчестър.

По време на работата си в София през последните две години върху офертата на MAG, висшето ръководство на MAG-O разпозна наличието на много добри кадри в сферата на дигиталните науки и реши да се ангажира с предприемането на първи стъпки, с цел подсилване на връзките между технологичната сцена в София и офисите на компанията в Манчестър и Лондон, независимо какъв ще бъде резултатът от концесионната процедура.

Мисията на Фондация „Димитър Бербатов” е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби. В това число да насърчава развитието на талантите при децата, като съдейства за получаването на образование, знания, умения и култура у подрастващото поколение, като подпомага обучението, специализацията, квалификацията и преквалификацията на младите хора със изявени способности. До този момент фондацията е подкрепяла преди всичко деца и млади хора в ученическа възраст. За първи път ще бъде връчвана стипендия, учредена специално за студенти и то за целия курс на тяхното обучение.

Дигиталният бизнес на MAG-O стартира преди две години само с 40 служители, но бързо се разви значително с още 140 души – програмисти, софтуерни архитекти и специалисти по обработка на данни, генерирайки самостоятелни приходи от 338.6 милиона лева всяка година. Поделението в момента е в процес на предоставяне на дигиталните си услуги на още 20 летища по целия свят и разглежда варианти за осигуряване на база за международен бъдещ растеж. През 2018 г. MAG-O придоби два дистрибуторски бизнеса, които са фокусирани върху глобалното предоставяне на летищни услуги. MAG-O също така допринася за осигуряването на дигитални услуги и решения на летищата на MAG във Великобритания, които сумарно обслужват 60 милиона пътници годишно.

Основен приоритет на MAG-O и компанията-майка MAG, е ангажиментът техните общности да имат полза от подобрения в околната среда, от инвестиции и създаване на нови възможности и работни места. MAG-O смята партньорството си с Фондация „Димитър Бербатов” за ключов пример в тази насока.

Андрю Харисън – Главен изпълнителен директор, „Летищни услуги” MAG, сподели: “Независимо дали MAG ще спечели концесионната процедура за оператор на летище София, съвместната ни инициатива с Фондация „Димитър Бербатов” е добра инвестиция за нас. София е локация, която продължаваме да разглеждаме като потенциал за бизнес развитие извън Великобритания. През последните две или три години открихме, че градът е пълен с таланти и иновации, и искаме да насърчим тази тенденция. Като Главен изпълнителен директор на дигиталното поделение на MAG, знам, че този пилотен проект ще идентифицира талантите на бъдещето. Надявам се, че това ще е само първата ни стъпка в създаване на дигитален бизнес в България.

Нуждите на летищата се променят, клиентите ни закономерно стават все по-търсещи и изискващи. Като летищен оператор искаме да сме сигурни, че можем да отговорим на техните нужди. MAG успешно развива своите дигитални услуги през последните две години. Те бяха повратна точка за летищната група по отношение на приходи, а клиентите ни определено харесват интерактивните платформи и изборите, които предлагат.

Сега, когато сме достигнали критична точка в цикъла си на растеж, където MAG-O се разраства на международната сцена, имаме нужда да намерим нови локации, където да развием млади таланти, за да подпомогнем този растеж. София отговаря на условията перфектно и ние вярваме, че е най-доброто място за подобно начало.
Димитър Бербатов е толкова обичан и уважаван както в България, така и в Манчестър заради успехите си в „Манчестър Юнайтед“. Затова възможността за работа с неговата Фондация е перфектната възможност за разширяването на връзката между България и Великобритания. Доказваме нашата посветеност към България, като предлагаме Стипендията MAGnificent Future заедно с Фондация „Димитър Бербатов“, и се надяваме, че ще можем да разширим проекта за в бъдеще.“

 

 


economynews.bg | 22 Май 2019

По думите на енергийния министър Теменужка Петкова, удължаването на живота на двата блока в атомната ...


 

econ.bg | 22 Май 2019

Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджета на община Стара Загора за 2019 г. в размер на 300 хил. ...


 

econ.bg | 22 Май 2019

Основанието, което се опитва да прокара "Бул инс", е по някаква странична наредба. Не знам за какви условия ...


 

econ.bg | 22 Май 2019

През 2018 г. производството на късометражно кино в България спрямо 2017 г. драстично намалява с цели 42 процента. В ...


 

profit.bg | 22 Май 2019

Служителите на Jamie's Italian се надяваха, че всичко ще се промени към по-добро, но уви, нещата се развиха по ...


 

economynews.bg | 22 Май 2019

Корпорацията "Boeing" е завършила работата над промените в програмното обезпечаване на самолетите "Boeing-737 MAX", ...


 

econ.bg | 22 Май 2019

Процедурата за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“ е публикувана, днес – 22 май 2019 г., ...


 

econ.bg | 22 Май 2019

Министерският съвет одобри допълнителни трансфери в размер на 21 807 594 лв. по бюджетите на общините за 2019 г. за ...


 

economynews.bg | 22 Май 2019

Разликата в заплащането на мъжете и жените е най-голяма в здравеопазването и социалните дейности - 28 ...


 

economynews.bg | 22 Май 2019

Като победител в предстоящите избори се очертава партия ГЕРБ, която има около 2% преднина пред БСП според ...


 
Начало

Времето

София
Thunder in the Vicinity
16°C
Пловдив
Mostly Cloudy
20°C
Бургас
Fair
17°C
Варна
Fair
17°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски