21 Септември 2020
Днес 169 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Доброволци от Пощенска банка обновиха екопътека на Витоша

Доброволци от Пощенска банка обновиха екопътека на ВитошаПроектът „Зелени истории на открито“ е част от устойчивата екологична политика на финансовата институция и се реализира за втора поредна година

Доброволци от Пощенска банка реновираха кът за отдих и обновиха горската екопътека в местност Златните мостове заедно с екипа на Природен парк „Витоша“ във второто издание на инициативата „Зелени истории на открито“. В събитието тази година се включи и основателят на първия ресторант с нулев отпадък в България Блажка Димитрова, която вдъхнови участниците да бъдат по-зелени и отговорни с множество практични съвети и с разказ на историята, която стои зад нейния необикновен ресторант с кауза.
Екипът на Пощенска банка почисти района, освежи детските люлки в него и продължи с облагородяването на екопътеката, като направи достъпен стръмен участък със стъпала, сглоби и лакира дървен парапет за по-голяма сигурност при преминаване, постави нова маса „витошки тип“ и обособи кът за почивка. За най-малките посетители на планината доброволците от банката инсталираха интерактивно образователно табло. Стъпалата на пътеката, които служителите на финансовата институция изградиха, указват кои животни можем да срещнем в Природен парк „Витоша“, а интерактивното образователно табло показва на децата къде живеят те. Специално за най-малките участници в инициативата екипът на Природен парк „Витоша“ организира уъркшоп, за да се запознаят с растенията – част от екосистемата в планината, и да направят цветни нестандартни картички-картини с еко материали. След успешно свършената работа детската площадка на голямата поляна в местност Златните мостове се превърна в още по-привлекателно място за игри и забавления сред живата природа.

Проектът „Зелени истории на открито“ е част от устойчивата екологична политика на Пощенска банка. Инициативата, която се реализира за втора поредна година, показва как заедно, с обединени усилия, можем да променяме средата, която обитаваме. Основна цел на участниците е да провокират по креативен и забавен начин интереса на обществото към активен начин на живот и отговорно поведение към природните ресурси и да мотивират възможно най-много хора да полагат осъзнати действия за опазване на околната среда.  

Второто издание на проекта „Зелени истории на открито“ е с фокус върху животинските видове и техните местообитания и е продължение на започнатото през 2019 г., когато доброволците на Пощенска банка поставиха образователни табели, които разказват интересните истории за характерните растителни видове в района, сглобиха и лакираха дървено мостче, инсталираха пейки за пикник „витошки тип“, почистиха района и боядисаха детските люлки в него. Когато сканират QR кодовете на образователните табели, посетителите на парк „Витоша“ могат да научат повече за спецификите на дърветата и за дългосрочните цели на инициативата „Зелени истории на открито“ в специално създадена секция на интернет страницата на Пощенска банка.

„Екипният дух е силата, която притежаваме, и сме щастливи, че заедно служителите всяка година се включват с ентусиазъм в нашите инициативи за намаляване на вредния отпечатък върху околната среда, в доброволчески кампании по засаждане на дървета и почистване на площи, в грижа за животни, в информационни кампании, които насърчават активния начин на живот. Тези дейности са се превърнали в лични каузи за много от тях, а в инициативите често се включват и техните деца, приятели и семейства. Радваме се, че можем да реализираме отново проекта „Зелени истории на открито“, като го превърнем в устойчива инициатива, и да допринесем с действията си за облагородяване и опазване на околната среда. С проекта, който стартирахме през 2019 г., не просто си поставихме за цел да преобразим една горска пътека в местност Златните мостове и да я направим по-атрактивна за посетителите и гостите на планината, а поехме дългосрочен ангажимент за създаването и поддържането на една по-добра среда“, коментират от Пощенска банка.

Повече за втората част на инициативата „Зелени истории на открито“ и снимки от събитието можете да видите тук.

Доброволци от Пощенска банка обновиха екопътека на Витоша

 


b2b Media | 21 Септември 2020
article thumbnail

Колекцията дава възможност на всички геймъри да създадат свое уникално пространство за игра в дома си ...


 

b2b Media | 18 Септември 2020
article thumbnail

Служителите на CETIN България се включиха за първа година в кампанията „Готови за първия срок“ и така ...


 

b2b Media | 18 Септември 2020
article thumbnail

Финансови експерти ни насочват как да ръководим бизнес финансите си по-ефективно, за да печелим повече ...


 

b2b Media | 18 Септември 2020
article thumbnail

Най-голямото събитие за професионално развитие срещна български професионалисти с топ бизнеси, иновативни ...


 

b2b Media | 17 Септември 2020
article thumbnail

На редовно общо събрание членовете на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) избраха ...


 

b2b Media | 17 Септември 2020
article thumbnail

Форумът отново ще е витрина на най-доброто на българската и европейската независима сцена

600 ...


 

b2b Media | 17 Септември 2020
article thumbnail

Лидери в технологичната индустрия и експерти по киберсигурност са готови да споделят възгледите си по време ...


 

b2b Media | 17 Септември 2020
article thumbnail

Между 15 септември и 15 октомври служители на присъединилите се компании участват в първата акция по събиране ...


 

b2b Media | 17 Септември 2020
article thumbnail

Първият легитимен софтуер, дигитализиращ трудово-правните отношения – sHRedy, вече е внедрен в две големи ...


 

b2b Media | 15 Септември 2020
article thumbnail

Инициативата на „Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) ще бъде отворена за кандидатстване от днес ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски