12 Декември 2018
Днес 28 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Договорени са 83% от бюджета на ОПРР

От общо 514 км републикански пътища, които ремонтираме през тази година, 247 км се обновяват с 230 млн. лв. от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на втората част на Годишното информационно събитие на оперативната програма. Министър Аврамова посочи, че това са предимно второкласни и третокласни пътища в различни области, които са важни не само за живота на хората по места, но и за всички български граждани. Тя даде пример с пътя от Враца до пещерата „Леденика“, който се ремонтира с европейски средства. С реализацията на проекта ще се подобри достъпът до една от най-красивите природни забележителности в България в Природен парк „Врачански Балкан“. „А това означава повече туристи, повече бизнес, повече икономически активности. Означава също по-безопасно пътуване за всички нас, за нашите близки, приятели, деца“, каза министър Аврамова.

Сред знаковите пътни обекти са и ремонтите на отсечките Пловдив-Асеновград, Варна-Добрич, Чирпан-Симеоновград, Добрич-Кардам, които също се финансират от ОПРР. Министърът отчете още, че през изминалата година със средства по ОПРР са обновени десетки улици, булеварди и паркове, подобрена е енергийната ефективност на обществени и жилищни сгради. Сред най-успешните проекти на програмата са и тези за реконструкция на учебната инфраструктура в цялата страна, които допълват правителствената политика за подобряване на образованието.

Министър Аврамова отчете, че към момента по оперативната програма са сключените 525 договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на обща стойност 2,5 млрд. лв. или 83% от бюджета й. Разплатените средства към бенефициенти са 43% от договорената сума или малко под 1,1 млрд. лв. 53 са приключилите проекти на стойност над 50 млн. лева. Програмата е сред отлично изпълняваните в страната, подчерта Петя Аврамова.

Регионалният министър посочи, че през 2019 г. една от стратегическите задачи на ОПРР ще бъде разработването на новата оперативна програма, като процесът е обвързан с кохезионната политика на ЕС за периода 2021 – 2027 г. „Новата цел на тази политика – „Европа – по-близо до гражданите“, и въвеждането на по-гъвкав подход за многофондово финансиране ще ни дадат възможност да се фокусираме върху спецификите, нуждите и потенциала на конкретните територии. А това е предпоставка за изпълнение на инвестиции с по-висока добавена стойност, коментира тя.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството поздрави екипа на Управляващия орган на ОПРР за постигнатите резултати. „Работете все така усърдно и качествено“, пожела им тя.

Първата част на Годишното информационно събитие беше финалът на кампанията „Моят град е моята крепост“, което се състоя на 4 ноември в зала 1 на НДК с водещи Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека.

Сред участниците в днешния форум бяха заместник-министрите на регионалното развитие и благоустройството и на културата – Деница Николова и Амелия Гешева, Николай Станков – съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството, кметове на общини и представители на други бенефициенти.

 

 


e-vestnik.bg | 11 Декември 2018

Руски бомбардировач „Ту-160“ се приземява в Каракас. Снимка: от тв екрана Русия изпрати за съвместни ...


 

e-vestnik.bg | 11 Декември 2018

Тото Риина Арестът миналата седмица на Сетимо Минео, приемник на починалия бос Тото Риина, нанесе тежък удар ...


 

dnevnik.bg | 11 Декември 2018
article thumbnail


От премахване на презумпцията за невиновност до подготовка за диктатура - това са част от реакциите в ...


 

projectmedia.bg | 11 Декември 2018

Ролята на www.forton.bg на пазара за бизнес имоти у нас Офис площи за българския съвременен бизнес у нас ...


 

projectmedia.bg | 11 Декември 2018
article thumbnail

Когато ремонтираме дома си, на първо място избираме материалите по качество, след това по цена и дизайн. То е ...


 

econ.bg | 11 Декември 2018

Бългapcĸитe paбoтoдaтeли pязĸo нaмaлявaт плaнoвeтe cи зa yвeличeниe нa пepcoнaлa, пoĸaзвa peдoвнoтo изcлeдвaнe нa МаnроwеrGrоuр зa ...


 

dnevnik.bg | 11 Декември 2018
article thumbnail


Отношенията между България и Македония са изключително важен приоритет в дългосрочните интереси на ...


 

e-vestnik.bg | 11 Декември 2018

Реклама във Фейсбук на сайт менте за продажба на дрехи и обувки с престижната марка Timberland. Фейсбук е пълен ...


 

projectmedia.bg | 11 Декември 2018

В началото на декември 11 организации учредиха Български клъстер за дигитални решения и иновации в ...


 

projectmedia.bg | 11 Декември 2018

„Лекар“ е най-привлекателната професия у нас. Тя заема първо място с рейтинг от 55,46 от общо шестнадесет ...


 
Начало

Времето

София
Cloudy
0°C
Пловдив
Fair
2°C
Бургас
Fair
1°C
Варна
Light Rain
2°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски