22 Август 2019
Днес 117 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

„Екодизайн форум” ще представи най-новото в устойчивото производство и потребление

Между 9 и 11 декември 2016 г. в НДК ще се проведе първото годишно издание на Екодизайн форум под надслова „Бизнес за природата“. Събитието е част от широкоспектърната платформа „Екодизайн Прет-а-Порте“ с фокус чисти технологии, устойчиво развитие в производството и използването на природни ресурси, енергийна ефективност, интелигентни градове и кръгова икономика.

Екодизайн форум 2016 ще бъде тридневна конференция за браншови специалисти и инвеститори, съчетана с изложба на продукти и услуги в областта на екосъобразните решения и иновации, подпомагащи устойчивото развитие в производството и строителството.

Първата конференция, която ще се реализира на 9 декември, е на тема „От ресурсна ефективност до кръгова икономика” и е в партньорство с Асоциацията на еколозите от общините в България под патронажа на МОСВ и МРРГ. Втората е на тема „Ниско енергийни сгради и зелено развитие”, ще се проведе на 10 декември и ще бъде в партньорство с Център за знания за енергийноефективни сгради с ВЕИ – ЕнЕфект.

Третият ден от конферентната част е „Клийнтех Прет-а-Порте“ на осем избрани стартъп екипа от Aкселератора за бизнес идеи за климата и е в партньорство с Фондация Cleantech Bulgaria. Това е мрежа за чисти технологии, която работи в три основни направления: подпомагане на стартиращи компании чрез достъп до финансиране и развиване на ключови умения, иновации и наука, както и работа с общини и региони по развиване и надграждане на стратегии за подобряване на градската среда.

Целта на „Екодизайн Прет-а-Порте“ е да представи най-новите продукти и услуги, които целят баланс между опазването на природата и задоволяването на потребителските нужди от комфорт, качество и функционалност.

„Екодизайнът проектира природосъобразни технологии,сгради, интериори и екстериори, превръща отпадъчни продукти в удобна и красива среда с цел по-здравословен живот при минимално изразходване на енергийни ресурси. Това е процес, който засяга всички производствени браншове, засяга строителството и урбанистичното планиране, засяга проектирането както на материалните, така и на идейните продукти. Днес тенденцията към строителство на нулевоенергийни и интелигентни сгради, на еко къщи, построени с естествени материали. Това е тенденцията към енергоспестващи технологии за отопление и осветление, тенденцията към Екодизайн – интериорен, екстериорен и промишлен. Тази тенденция към създаването на биоразградими и нетоксични опаковки, перилни продукти и много други иновации в областта на чистите технологии, не е просто мода, а осъзната необходимост.“ - отбеляза Светла Ненова, изпълнителен директор на Екодизайн Прет-а-порте. – „Целта ни е да информиране, да вдъхновяваме, да даваме надежда, че усилията за редуциране вредата от човешката дейност водят до реални резултати и не са за сметка качеството ни на живот. Всъщност смятаме, че това е нашето бъдеще” – добавя тя.

 


b2b Media | 21 Август 2019
article thumbnail

Рекламодатели, комуникационни агенции и студенти тази година се състезават в три отделни конкурса за ...


 

b2b Media | 20 Август 2019
article thumbnail

26-ият международен творчески фестивал Golden Drum, който се провежда в Порторож, Словения, на 17-18 октомври 2019г. ...


 

b2b Media | 20 Август 2019
article thumbnail

Международна конференция ще представи за първи път в България практически решения от водещи световни ...


 

b2b Media | 20 Август 2019
article thumbnail

Безплатното лятно кино с най-големия екран на открито е новата атракция на града ...


 

b2b Media | 16 Август 2019
article thumbnail

През септември в София ще се състои  Европейския конкурс за млади учени EUCYS 2019 ...


 

b2b Media | 14 Август 2019
article thumbnail

От 16 август 12 звездни филма ще огреят най-големия екран на открито в България ...


 

b2b Media | 14 Август 2019
article thumbnail

Цели четири дни варненци и гости на града ще могат да празнуват празника на Варна в Delta Planet Mall. От 15 до 18 ...


 

b2b Media | 05 Август 2019
article thumbnail

Заявката за зрелищен екшън, скорост и адреналин, не само бе оправдана, но и многократно надмина всички ...


 

b2b Media | 01 Август 2019
article thumbnail

Избрани модели от серията 


 

b2b Media | 26 Юли 2019

Домакин на най-голямата математическа олимпиада за студенти в света ще бъде Американският университет ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
Fair
28°C
Пловдив
Fair
32°C
Бургас
Fair
33°C
Варна
Fair
33°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски