Днес 107 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

ERP.BG призова за широко партньорство между ИТ фирмите у нас

 

 

„България може да стане лидер в дигитализацията, ако освен на подготовката на кадри, наблегне и на колективността, както и на съвместната подготовка на проекти от страна на повече на брой ИТ фирми“ – това заяви Анастас Шопов, изпълнителен директор на българската софтуерна компания ERP.BG пред аудиторията на черноморска конференция „Дигиталният свят – днес и утре“. Според него, обединявайки усилия българските технологични компании могат да реализират много по-мащабни проекти, което ще им позволи да се конкурират успешно на глобалния пазар.

 

Форумът „Дигиталният свят – днес и утре“ беше организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) в рамките на председателството на България на Организацията за Черноморско Икономическо Сътрудничество (ОЧИС). Той събра над 70 български фирми и постави редица въпроси, свързани с навлизането на дигиталните услуги и тяхното значение за повишаване производителността и конкурентоспособността на бизнеса.

 

Като един от основните проблеми участниците във форума посочиха липсата на достатъчно квалифицирани кадри в ИТ индустрията. Анастас Шопов от своя страна наблегна на възможностите за партньорство и разказа за новата екосистема и партньорска програма ERP.net, създадена от ERP.BG. Той описа еволюцията на ERP системите от затворени (all in one), които се опитват да включат всички функционалности в едно решение, към отворени, които могат да добавят нови модули, но тези модули не комуникират помежду си.

 

„Нашето решение на тези проблеми е отворена ERP платформа, която дава възможност на отделните приложения да ползват общи данни и работни процеси. По този начин клиентите получават най-доброто от предлаганите до момента варианти“ – добави още мениджърът на ERP.BG.

 

По време на дискусията той посочи, че българският пазар е сравнително малък и е трудно българска фирма да развие сама продукт, който да се конкурира на световните пазари. „Решение виждам в обединяване на различни фирми, които се допълват за да може заедно да предложим напълно конкурентно решение“ – сподели още Анастас Шопов. ERP.BG e един от първите български разработчици на бизнес софтуер, а от скоро е и първият, който превърна своята ERP система EnterpriseOne в цялостна екосистема за приложения под името ERP.net. Това включва инструменти за разработка на приложения от външни фирми и специалисти, партньорска програма за разработчици и различни форми на подкрепа както в технологично отношение, така и по отношения на маркетинга и продажбите.

 

 

The post ERP.BG призова за широко партньорство между ИТ фирмите у нас appeared first on Новини за компютри, смартфони, технологии и наука.

 

 


digital.bg | 17 Юли 2019

Тайванският производител продължава да изпитва сериозни проблеми с конкуренцията в глобалния пазар на ...


 

technews.bg | 17 Юли 2019

Интернет компанията вече е изпратила подаръци на семейството   


technews.bg | 17 Юли 2019

Причината са търканията напоследък между Южна Корея и Япония   


kaldata.com | 17 Юли 2019

„Имаме заподозрян за хакерските атаки. Той беше задържан вчера следобед. Той работи като служител на ...


 

pixelmedia.bg | 17 Юли 2019

На 16 юли отбелязахме 50 години от първото кацане на човек на Луната. То е осъществено от екипа на Аполо 11 на 16 ...


 

digital.bg | 17 Юли 2019

Sony актуализираха портфолиото си от премиум устройства с премиерата на най-добрия си full-frame безогледален ...


 

pixelmedia.bg | 17 Юли 2019
article thumbnail

Snapchat тества нова секция Show in Discover, в съответствие с плана си за преосмисляне на телевизията. На нея ще се ...


 

pixelmedia.bg | 17 Юли 2019

Samsung Galaxy Note 10 ще дебютира на 7 август в Ню Йорк, но като че ли вече не останаха много неща, които да не знаем за ...


 

pixelmedia.bg | 17 Юли 2019

Apple спря продажбата на по-евтини iPhone в Индия, връщайки цените им на първоначалното ниво, твърди нов доклад. ...


 

pixelmedia.bg | 17 Юли 2019

След по-малко от месец, Samsung ще представи новата си серия фаблети Galaxy Note 10, която ще включва общо четири ...


 
Начало

Времето

София
Partly Cloudy
22°C
Пловдив
Fair
26°C
Бургас
Fair
27°C
Варна
Fair
27°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски