18 Февруари 2020
Днес 89 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Фондация „Америка за България“ дари 250 000 щ. д. на Американския университет в България и ще удвои дарения от възпитаници на университета в размер до 500 000 щ. д.

Американският университет в България (АУБ) получи дарение от 250 000 щ. д. от фондация „Америка за България“. Дарението е поредното свидетелство за огромната подкрепа на фондацията към образователната институция през годините. Част от сумата ще послужи за усъвършенстване на административните процеси и ще съдейства на Настоятелството на АУБ в изпълнението на плановете за управление на университета. Другата половина е предназначена за стипендии, които ще подпомагат талантливи младежи да получат висококачествено образование в България в АУБ.

От фондация „Америка за България“ обявиха и своето решение да удвоят сумата на всяко дарение от възпитаник на университета, направено от 1 януари до 30 юни 2020 г., на стойност до 500 000 долара. По този начин общата сума може да достигне до 1 000 000 долара, което ще доведе до двойно по-голям ефект на набраните от възпитаници средства. Ангажираността на фондацията с каузата на АУБ ще помогне на университета да продължи да следва своята мисия и да предоставя образование в България на световно ниво на талантливи младежи, които носят позитивна промяна в страната и света.

АУБ е един от многото начини, по които фондация „Америка за България“ предоставя пряка подкрепа за образователния сектор в България и подпомага позиционирането на страната като динамична и конкурентна икономика, както за работа, така и за живеене“, каза Нанси Шилър, президент на „Америка за България“. „За фондацията е привилегия да допринася за добрите отношения на приятелство между България и САЩ“, допълни г-жа Шилър.

Изключително признателни сме на фондацията за щедростта и огромната подкрепа през годините. Фондацията е блестящ пример за институция, посветена на демократичните ценности и икономическото развитие на България. Помощта, която фондацията оказва на университета и на нашите талантливи студенти, е свидетелство за важната роля, която възпитаниците ни имат за просперитета на страната“, каза председателят на Настоятелството на АУБ д-р Каролин Стефанко.

Фондация „Америка за България“ e поддръжник и партньор на университета от много години“, каза д-р Дейвид Еванс, вр.и.д. президент на АУБ. „Този жест е прекрасен знак за доверието към АУБ в осъществяването на нашата мисия да предоставяме демократично образование на най-високо ниво. Очакваме с нетърпение да продължим работата си с фондацията и заедно да надградим върху успехите досега за едно още по-славно бъдеще“.

Фондация „Америка за България“ е основана през 2009 г. в подкрепа на развитието на частния сектор и свързаните с това демократични институции в страната. Тя е най-големият дарител на Американския университет в България. С дарения на обща стойност над 23 милиона, фондацията е помогнала на стотици студенти на университета да получат първокласно образование. Построеният през 2012 година студентски център на АУБ бе посветен на фондацията, която осигури 8 000 000 щ. д. за осъществяването на проекта. Модерната и многофункционална сграда бързо се превърна в емблема на университета и предпочитано място за студентите да общуват извън класната стая и да развиват талантите и уменията си в спортната и театрална зали.

 


b2b Media | 11 Февруари 2020
article thumbnail

Агенцията ще се грижи за комуникацията на новия 5-звезден хотел в центъра на столицата Агенция за PR и ...


 

b2b Media | 11 Февруари 2020

PR агенция Параграф 42, част от групата на The Smarts, ще работи по развитието на CSR политиките на OLX и отношенията с ...


 

b2b Media | 07 Февруари 2020
article thumbnail

Как да се справим успешно с предизвикателствата в бизнеса и личния живот ще представи тазгодишното издание ...


 

b2b Media | 07 Февруари 2020
article thumbnail

След гласуването на журито вече са известни номинираните в отделните ...


 

b2b Media | 07 Февруари 2020
article thumbnail

Кино и съревнования между таланти и знания са в основата на събитията тази година Американският ...


 

b2b Media | 07 Февруари 2020

Американският университет в България (АУБ) получи дарение от 250 000 щ. д. от фондация „Америка за България“. ...


 

b2b Media | 05 Февруари 2020
article thumbnail

„Книга на спомените“ е темата на петото издание на ученическия конкурс-обучение „Работилница за ...


 

b2b Media | 04 Февруари 2020

Американският университет в България с първи конкурс за социално предприемачество ...


 

b2b Media | 03 Февруари 2020
article thumbnail

На 8 февруари младежи и техните родители могат да посетят кампуса на ВУЗ-а и да се запознаят с условията за ...


 

b2b Media | 02 Февруари 2020
article thumbnail

Спечелете покана за ексклузивни прожекции на избрани заглавия в Cinema City ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски