Днес 103 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Фондация „Конкордия България“ отбелязa 10-а годишнина под патронажа на Австрийското посолство

Фондация „Конкордия България“ отбелязa 10-а годишнина  под патронажа на Австрийското посолствоНа специално събитие в Австрийското посолство с любезното домакинство на Нейно превъзходителство посланика на Австрия г-жа Андреа Вике фондация ,,Конкордия България“ отбеляза 10-годишнината от старта на своята работа у нас.

В събитието се включиха членове на Надзорния съвет на организацията-майка ,,Конкордия Социални проекти“, както и значими партньорски организации от различни сектори, подкрепящи „Конкордия България“ – НПО, институции и представители на корпоративния сектор.

В центъра на честването бе равносметката за дейността на фондацията за десетгодишното ѝ присъствие и дейност у нас.

При “Конкордия“ става дума за изграждане на мостове. Ние сме един жив пример за тази мрежа от отношения, която бе изградена през последните 10 години и която се надяваме да продължи да расте. Една мрежа на отношения между Изтока и Запада, млади и стари, социално-слаби хора и хора, които са добре, между различни групи от населението, между различни вероизповедания и религии.”- отбеляза Маркус Инама, член на Управителния съвет фондация Конкордия България“ и първи изпълнителен директор на организацията у нас в периода 2008-2012 г.

Конкордия България” е част от мрежата на „Конкордия Социални проекти“ и работи интензивно в подкрепа на деца и младежи от рискови и маргинализирани групи, като по този начин допринася за тяхното личностно развитие и интеграция.

Изключително важни са първите години за живота на едно дете и всеки, който в тези ранни първи детски години се грижи за него, се превръща отчасти в негова майка или баща. За това е необходимо голямо сърце.“ – сподели Нейно превъзходителство г-жа Андреа Вике. Благодарим на всички, които подкрепят Конкордия България!“

Ние знаем, че работата с деца е високоотговорно призвание, защото става дума за хиляди съдби, всяка по своему уникална. Затова Държавната агенция за закрила на детето и лично аз Ви подкрепяме по избрания път, защото каузата за осигуряване на по-добър и пълноценен живот е мисия, която съм уверен, че ще продължим заедно.“- написа Валери Йорданов, зам.-председател на Държавна агенция за закрила на детето, в своя поздравителен адрес към фондация Конкордия България“.

Работата на терен и в близост до хората от уязвимите общности е характерна за фондация „Конкордия България“. В последните години значително се разшири дейността в сферата на дневната подкрепа за различни възрастови групи. Основен фокус в работата на екипа са образователните дейности и подкрепата на личностното развитие на децата и семействата. Те участват в различни занимания по интереси – арт-ателие, спортни дейности, музика, занимания по готварство, фотография, история, обичаи и нрави, духовно развитие.

Сред успешните проекти на фондацията е Центърът за настаняване от семеен тип за деца „Детска къща КОНКОРДИЯ“, който през 2017 г. разшири своя капацитет, както и Преходното жилище за деца и младежи. В тези две социални услуги от резидентен тип се предлага комплексна грижа за деца и тийнейджъри от уязвими групи и с дълъг институционален престой, за които към момента няма възможност за реинтеграция в семейна или близка до семейната среда.

Повод за гордост са и двете социални предприятия, които развива фондацията, а именно: фризьорския салон „Конкордия“ и ателието Конкордия", които предлагат професионално обучение, работни места и подкрепена трудова заетост за мотивирани млади хора, които имат затруднен достъп до пазара на труда. В ателието екипът предлага на своите клиенти висококачествени ръчно изработени и естетични декоративни свещи в различни форми, размери и дизайн, включително и свещи от натурален пчелен восък.

„Футболен клуб КОНКОРДИЯ“ е друга гордост за организацията – първият в България детски футболен клуб, който осигурява безплатна тренировъчна програма за деца в риск. Двата отбора на клуба вече за трети сезон играят в детско-юношеското първенство на БФС, а през 2018 г. започва да тренира и девически отбор.

През април 2018 г. фондация „Конкордия България“ осъществи първата копка на своя Дневен център за социални услуги за деца и семейства в кв. „Орландовци“. Проектът е иновативен, тъй като е един от първите дневни центрове за социални услуги за деца, младежи и семейства в България със специално изградена за целта сграда и в максимална близост до общностите в риск. Той ще предлага програми с цел превенция на отпадане от образователната система и намаляване на риска от изоставяне на деца в България. Предвижда се центърът да отвори врати през пролетта на 2019 г.

Фондация „Конкордия България“ отбелязa 10-а годишнина  под патронажа на Австрийското посолство

 


b2b Media | 17 Май 2019
article thumbnail

Образователният конкурс-обучение „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ на регионалния портал за ...


 

b2b Media | 17 Май 2019
article thumbnail

Статуетките на PR Приз 2019 - Influencing the Influencers бяха раздадени на 16 май вечерта  на събитие, което събра целия ...


 

b2b Media | 17 Май 2019
article thumbnail

Изложба в Ларгото представя живота и делото на видния българин на жителите и гостите на София Събитие по ...


 

b2b Media | 17 Май 2019
article thumbnail

Смарт стаята е пред хотел Рила до събота и дава отговoр на въпросите какво означава умен дом, умна ...


 

b2b Media | 17 Май 2019

ЦЕНТЪРЪТ ЩЕ ПРЕДСТАВИ ДЕЙНОСТТА СИ И НОВОТО СИ СПИСАНИЕ „ЖИВИ НАСЛЕДСТВА” В ТРИ ГРАДА – СОФИЯ, РУСЕ И ...


 

b2b Media | 17 Май 2019
article thumbnail

Международни циркови спектакли,  български артисти и разнообразни циркови работилници в 9-тото издание на ...


 

b2b Media | 15 Май 2019
article thumbnail

Президентът Румен Радев ще поздрави абсолвентите На 19 май ще се проведе тържествената церемония по ...


 

b2b Media | 14 Май 2019
article thumbnail

Церемонията във Враца е под патронажа на кмета на общината - Калин Каменов На 18 май, събота от ...


 

b2b Media | 14 Май 2019
article thumbnail

Записването за „Национална седмица на детската книга“ вече започна Едни от най-големитеимена в ...


 

b2b Media | 13 Май 2019
article thumbnail

Илияна Захариева поема ръководството на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) през 2019 ...


 

Още Медии и PR:

Начало

Времето

София
Fair
17°C
Пловдив
Fair
20°C
Бургас
Fair
22°C
Варна
Fair
22°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски