23 Април 2018
Днес 182 новини

SOFIX:

658.14

BGBX40:

129.99

BGREIT:

115.91

BGTR30:

542.98

CGIX:

172.04
CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Форум събира малки земеделски стопани в ЕС

Форумът ще се състои в столицата на Европейския съюз от 21 до 23 май 2018 г., съобщава fermer.bg. Общо над 100 делегати от 9 страни (Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Косово, Черна Гора, Република Македония, Румъния и Сърбия) ще се съберат в Брюксел, за да представят многообразието и потенциала на „Тера Мадре Балкани“ – една мрежа с дълбоки корени в региона, хиляди поддръжници, 24 президиума на „Слоу Фуд“, над 100 хранителни общности, 50 шеф-готвачи и 15 образователни програми за хранене и вкусна кухня.

Освен низ от култури, ще бъде застъпена и темата за определянето на пътищата за развитие на новата Обща селскостопанска политика (ОСП), чиито последствия с особено голяма сила ще се отразят на новоприетите страни – членки на ЕС, и страните кандидати.
Представителите на Slow Food споделят холистичното виждане, че реформата на ОСП трябва да включва не само производството на храни, земеделието и търговията, но също и качеството на храните и околната среда, здравеопазването, управлението на ресурсите и земята, екологията, социалните и културните ценности. Разглеждана по този начин, ОСП би могла наистина да осигури устойчиво развитие на селските райони и с това да спомогне за задълбочаване на интеграцията в ЕС.
Друг фокус на тазгодишното издание ще бъде конференцията „Потенциалът на Западните Балкани за устойчиво развитие на селските райони като двигател за европейската интеграция“. Тя ще се състои във вторник, на 22-ри май, в Европейския. Акцентът на конференцията ще бъде потенциалът на Балканите за устойчиво развитие на селските райони като двигател за европейската интеграция.
Международният ден на биологичното разнообразие, 22 май, ще се отпразнува с изложба и дегустация на храни, представящи биоразнообразието на Балканите, пред столовата на Парламента. Продуктите ще бъдат от региона и ще са подбрани от президиумите и „Съкровищницата на вкусове (Ark of Taste) на Слоу Фуд. Шеф Георги Бойковски (България) ще представи под различна форма българско кисело мляко от автохтонни породи в столовата на Европейския парламент.
Конференцията „Бъдещето на традиционните балкански храни“ на 23 май ще разкрие в дълбочина нуждите, ограниченията и потенциала на балканските производители на занаятчийски храни и как те могат да добавят стойност към производствата си чрез схемите за качество на ЕС (ЗНП/ЗГУ). Конференцията се организира в партньорство с Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ на ЕК, а домакин ще бъде Постоянното представителство на Република България в Брюксел.
 

 


projectmedia.bg | 23 Април 2018

По традиция у нас търсенето на майстор винаги се е свързвало с притеснение и потенциални проблеми, а ...


 

e-vestnik.bg | 23 Април 2018

   


e-vestnik.bg | 22 Април 2018

   


dnevnik.bg | 22 Април 2018
article thumbnail


"Дневник" публикува статус във "Фейсбук" на Юлиан Попов, бивш министър на околната среда, с ...


 

e-vestnik.bg | 22 Април 2018

  ...


 

e-vestnik.bg | 22 Април 2018

  ...


 

projectmedia.bg | 22 Април 2018

Играта е част от нашия живот. Можем да я наблюдаваме във всеки един негов аспект, защото тя е един от нюансите ...


 

dnevnik.bg | 21 Април 2018
article thumbnail


"Дневник" публикува анализа от Портал "Култура".<br /><br />Бойко Борисов се развива като ...


 

dnevnik.bg | 21 Април 2018
article thumbnail


"Дневник" публикува анализа от Портал "Култура".<br /><br />Бойко Борисов се развива като ...


 

e-vestnik.bg | 21 Април 2018

  ...


 
Начало

Времето

София
Fair
25°C
Пловдив
Fair
27°C
Бургас
Fair
23°C
Варна
Fair
25°C

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски