10 Август 2020
Днес 0 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

HeleCloud придобива компанията специалист по облачен софтуерен инженеринг DataStork

 

Придобиването обогатява портфолиото на HeleCloud с облачно софтуерно инженерство и AI/ML експертиза, както и с клиентска база от глобални компании и пазарни иноватори

Технологичният консултант в платформата на Amazon Web Services (AWS) с офиси в Лондон, София и Хага – HeleCloud, обяви, че е придобила DataStork, компания за софтуерен облачен инженеринг и AI/ML услуги, със седалище в София. Сделката е подкрепена от инвестиция на BGF, най-активния инвеститор във Великобритания и Ирландия.

Придобиването на DataStork подсилва амбицията на HeleCloud да бъде водещ партньор по отношение на публичните облачни услуги за европейския бизнес и да подкрепи облачната революция чрез предоставяне на умения, знания, инструменти и оперативни възможности за средни и големи предприятия в платформата AWS. HeleCloud е вече един от водещите AWS партньори в региона на EMEA, опериращ на най-високото ниво – Premier.

Основана през 2016 г., DataStork е разработила широк спектър от технически възможности, обхващащи Microservices, Internet of Things (IoT), Serverless, DevOps, BigData, еластични системи, потребителски интерфейс и системи за търсене. В компанията работят над 20 софтуерни инженери, разработващи авангардни софтуерни решения за редица големи клиенти, включително Bosch, Uber, HedgeServ и FT. Като компания за разработка на облачен софтуер, DataStork помага на клиентите си да развиват иновации, да се възползват от неограничена гъвкавост, да оптимизират разходите, да намалят времето на престой и да подобрят управлението на жизнения цикъл на приложенията. Силните страни на DataStork варират от архитектурата на системи чрез разработване и тестване на софтуер, до ефективно изпълнение и практики за подобрение на оперативните процеси на техните клиенти.

„Всеки съвременен бизнес е дигитален. Компаниите, които се фокусират върху наличните данни и въвеждат иновации бързо, за да превърнат тези данни в добавена стойност за своите клиенти и в собствено пазарно предимство, ще бъдат лидерите на утрешния ден. Придобиването на DataStork е естествена следваща стъпка за HeleCloud по пътя ни към осигуряване на водещите за пазара възможности, които съвременните организации очакват от нас. Заедно HeleCloud и DataStork ще бъдат по-добре подготвени от всякога, за да помогнат на клиентите да трансформират наличните си приложения, да внесат иновации отвъд конвенционалния софтуер за изграждане на системи в Облака, да извлекат полезна информация от своите данни и да разширят бизнеса си чрез платформата на AWS“, заяви Добромир Тодоров, изпълнителен директор и Chief Cloud Officer на HeleCloud. “Комбинацията от софтуерен инженеринг на DataStork и AI/ML уменията им с нашия широк експертен опит в областта на AWS и разрастващото ни се присъствие на европейския пазар ще предоставят на клиентите възможностите, които са им необходими, за да бъдат успешни. Очаква се придобиването да доведе и до по-голяма ефективност на бизнеса ни и увеличен пазарен дял. Разбира се, ние ще се уверим, че всички съществуващи клиенти на DataStork продължават да получават същите висококачествени услуги, с които са свикнали досега, но също така ще могат да се възползват от възможностите на по-голямата група“, добави Тодоров.

“Чрез опита ни с големи еластични системи в облака, интернет на нещата и Big Data за големи компании като Bosch, Uber и FT, DataStork е в отлична позиция да разшири портфолиото на HeleCloud с услуги с висока добавена стойност в областта на облачното софтуерно инженерство. Основното предизвикателство в усвояването на вече зрелите и всеобхватни публични облачни услуги през последните години е възможността на наличния софтуер да се възползва от тях в пълна степен, както и повишената сложност на управлението на комбинирани хибридни облачни решения”, коментира Дойчин Йорданов, основател и изпълнителен директор на DataStork, като допълни, че “DataStork, с основното си VMware R&D наследство и ноу-хау в платформата на AWS, ще ускори процеса за мигриране в публичния Облак на клиентите на HeleCloud чрез адаптиране на софтуерната архитектура към облака и разработка на хибридни облачни решения, основани на AWS и VMware технологии и оркестрирани чрез изкуствен интелект (AI).”

Страните не разкриха финансовите детайли по сделката, която беше финализирана по-рано тази седмица.

DataStork, която ще продължи да работи под това име, сега е дъщерно дружество, изцяло притежавано от HeleCloud. Компаниите разполагат с тясно свързани портфолиа от услуги, които ще продължат да развиват и интегрират с течение на времето.

Това е второто придобиване за HeleCloud от 2019 г. насам, когато компанията придоби OlinData, AWS Advanced Consulting Partner, базирана в Холандия, специализирана в инфраструктурата с отворен код, като част от непрекъснатия растеж на HeleCloud в цяла Европа, подкрепен от BGF.

 

 


dnevnik.bg | 10 Август 2020
article thumbnail


Пред БНР Екатерина Михайлова, преподавател по конституционно право в НБУ, коментира юридическите ...


 

dnevnik.bg | 10 Август 2020
article thumbnail


Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, ...


 

e-vestnik.bg | 10 Август 2020

Протести в Минск. Снимка: от тв екрана 1. Лукашенко загуби изборите. На много места комисиите се уплашиха да ...


 

dnevnik.bg | 10 Август 2020
article thumbnail


Адвокат Михаил Екимджиев от Асоциацията за европейска интеграция и защита на човешките права коментира ...


 

e-vestnik.bg | 10 Август 2020

Две от множеството публикации, които заклеймяват протестите. Покойният писател Христо Калчев беше казал: ...


 

e-vestnik.bg | 10 Август 2020

Румен Белчев Хубаво е да си попсува човек на воля! Една псувня – и ти олекне на душата, две псувни – вече ...


 

dnevnik.bg | 10 Август 2020
article thumbnail


В България няма политическа криза, внушават политиците от ГЕРБ, присъдружните й политолози и медии и ...


 

dnevnik.bg | 10 Август 2020
article thumbnail


Коментарът е от профила на автора във "Фейсбук".

Ние никога, никога, никога и нито за миг не трябва ...


 

dnevnik.bg | 09 Август 2020
article thumbnail


Дори нищо друго да не се беше натрупало, нищо от това, за което вече месец се иска оставката на ...


 

dnevnik.bg | 09 Август 2020
article thumbnail


Понеже темата с окупацията на Орлов мост днес е повече от актуална, вдъхновен от един пост на Степан ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски