28 Март 2020
Днес 51 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Как да си изберем видео карта – съвети от Ardes.bg

Какво представлява

Видео картата представлява разширителен елемент, преобразуващ графичния файл съхранен на компютъра, във вид който може да се покаже на монитора. В миналото тя е представлявала допълнителна платка и се е връзвала с процесора чрез слот на дънната платка, но вече е част от процесора или чипсета.

Съвременната видео карти не просто формира изображение, но и извършва допълнителна обработка благодарение на вградения си графичен процесор, като по този начин намалява натоварването на основния процесор на компютъра. Най-често представлява печатна платка, поставена в универсален или специализиран слот за разширение. Наблюдава се тенденцията тя да е интегрирана с дънната платка, защото така не само се подобрява качеството на работа, но и се избягват възможни проблеми като несъвместимост между двата елемента.

Кои са най-важните характеристики

Избирайки този важен компонент за нашия компютър, трябва да проследим стойностите на следните характеристики:

  • Графичен процесор (GPU)– от него зависи мощността и скоростта. Колкото е по-голяма честотата на ядрото му, толкова по-бързо ще се обработват командите, свързани с графиката;
  • RAM – отделна от основната RAM на компютъра, паметта на картата отговаря за изчисленията и рендирането на изображения. Колкото повече RAM памет има, толкова по-гладка и реалистична ще е картината на екрана;
  • Видео памет – нейната функция е графичният трансфер на данни. Този подтип памет работи на по-висока честота от стандартната и позволява на графичния чип да работи с големи количества данни.
  • Охлаждаща система – тъй като процесорът и видео картата са най-горещите елементи от компютъра, те се нуждаят от адекватна охладителна система, особено когато работят при максимална консумация на ресурси.
  • Съвместимост – от какви входове има нужда, колко ампера захранване, размер на елемента спрямо компютърната кутия и тн.

На какво да обърнем внимание при избора

Изборът на този компонент се влияе основно от това за какви цели ще ни служи. Ако ще използваме компютъра за тежки игри или ще гледаме висококачествени 3D или 4K филми, ще трябва да заложим на качествена видео карта с мощен процесор и достатъчно RAM, за да върви графиката гладко и ненасечено. Устройство с такива мощни характеристики обаче е и на доста висока цена. За стандартно използване на компютър, без сериозни графични натоварвания, ще ни свърши работа и видео карта в средния ценови клас.

На кого да се доверим

Без всякакво съмнение Ардес са едни от най-известните доставчици на качествени ИТ стоки. В онлайн магазина им ardes.bg е достъпно великолепно разнообразие от най-добрите продукти на пазара. А секцията с видео карти Ардес представя над 200 продукта с отлично качество и на най-добрите възможни цени.

Лесното селектиране по различни характеристики прави избора лесен и приятен. Поръчката се оформя лесно, а доставката е бърза и коректна.

The post Как да си изберем видео карта – съвети от Ardes.bg appeared first on Новини за компютри, смартфони, технологии и наука.

 

 


digital.bg | 28 Март 2020

Приложенията за комуникация са удобен начин да поддържаме връзка с любимите си хора независимо къде се ...


 

digital.bg | 28 Март 2020

Собствениците на iPhone често се сблъскват с един много необичаен проблем, който е свързан с вградения ...


 

digital.bg | 28 Март 2020

Целият свят е на път да се промени под натиска нещо не толкова ново, но всяващо паника и смърт. Над 1 млрд от ...


 

technews.bg | 27 Март 2020

Най-добре е да почистите устройството с изопропилов алкохол   


pixelmedia.bg | 27 Март 2020

Теленор ще се включи за дванайсета поредна година в международната инициатива на природозащитната ...


 

digital.bg | 27 Март 2020

Тази седмица се състоя едно от най-големите събития в технологичният календар на китайският технологичен ...


 

technews.bg | 27 Март 2020

Celia вече изпълнява базови гласови команди с високо качество   


digital.bg | 27 Март 2020

За разлика от стандартните дронове с термокамери, които мерят само приблизителна температура, този може да ...


 

prodatabg.com | 27 Март 2020

Щом сте отворили тази статия, ...


 

digital.bg | 27 Март 2020

Apple не планира просто да пусне MacBook с ARM процесор, а дори някои техни лаптопи, включително и десктоп компютри, ...


 

Още Технологии:

Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски