09 Август 2020
Днес 4 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Кордеел България постави началото на изграждането на модерен административно-логистичен комплекс

Кордеел България постави началото на изграждането на модерен административно-логистичен комплексИнвестицията за „Built to Suit and lease“ проекта надхвърля 52 млн. лева

На официална церемония днес бе поставено началото на строителните дейности по изграждането на модерен административно-логистичен комплекс, който ще бъде разположен върху терен от 57 декара край „Ботевградско шосе“.

Планираната инвестиция на Кордеел Груп възлиза на 52 млн. лева и включва изграждането на складови и офис площи, както и необходимата инфраструктура. Проектът е от типа „Built to Suit and lease и е в съответствие с изискванията и спецификациите на бъдещия наемател - Орбико България – един от най-големите дистрибутори в България и Европа. Новият център ще осигури 500 работни места.

Двете европейски компании следват утвърдени стандарти и работят за създаването на условия за развитието на бизнеса в различни сфери на българския пазар.“, сподели Владимир Андреев, управляващ директор на Кордеел България.

Като изпълнител на административно-логистичния център Кордеел България ангажира около 50 компании с над 300 специалисти в различни дейности в отделните етапи на строителството.

Добре развитата пътна инфраструктура в района ще осигурява бързо и ритмично обслужване на логистиката. Проектът е в съответствие с изискванията на съвременното строителство. Мониторингът и управлението на сградните инсталации се осъществяват чрез автоматизирана система.

Събитието уважиха Н. Пр. г-н Франсоа Бонтан, посланик на Кралство Белгия и Н. Пр. Ясна Огняновац - посланик на Република Хърватия у нас, които подкрепят българо-белгийските бизнес отношения и развитието на търговските и културни отношения с хърватските компании у нас.България и Белгия отбелязват 140 години дипломатически отношения, като този проект е ярък пример за стабилността им“, сподели пред гостите Н. Пр. г-н Франсоа Бонтан, посланик на Кралство Белгия.

Свидетели сме на най-голямата хърватска инвестиция в България. Надявам се в бъдеще икономическите отношения между двете страни да се развиват все повече.“, заяви Н.Пр. Ясна Огняновац - посланик на Република Хърватия у нас.

В символичната „първа копка“ взе участие заместник министър-председателят - Томислав Дончев, който сподели, че “Когато говорим за инвестиции, обичайно се фокусираме в числата, те разбира се са важни. Но инвестициите означават и доверие. Българското правителство ще продължи да дава аргументи в България да се правят нови инвестиции, да поддържа добра макроикономическа среда, ще създава нова инфраструктура. Особено горд съм с тези инвестиции, които всеки ден създават стойност и добавят по нещо към българската икономика.“

На събитието присъстваха Дирк Кордеел - председател на Съвета на директорите на фамилната компания Кордеел и членове от борда на директорите на компанията у нас, както и Бранко Роглич - председател на Съвета на директорите на Орбико България и представители на българския мениджмънт на дружеството.

Този логистичен център е най-големият за Орбико Груп и е от изключително значение за бизнеса на компанията ни в България. Проектът допринася за изграждането на едно успешно бизнес партньорство между България, Хърватия и Белгия.“, заяви Бранко Роглич.

Административно-логистичният център

Административно-логистичният център на Орбико България ще се състои от модерни складови помещения и офис сграда, които ще бъдат изградени в срок от 18 месеца. Проектът предвижда 32 000 кв.м. складови площи с капацитет от 45 000 палетоместа за съхранение. Предвидени са автоматизации в процесите по изготвяне на поръчки, както и контролирана среда за складиране, които ще завишат продуктивността и нивото на оперативните процеси, също и качеството на предлаганите услуги. Логистичният център разполага с 38 товарни рампи с нивоизравнители за обслужване на камиони и бусове. Това позволява обслужването на около 100 камиона дневно.

Офисната сграда е 4 500 кв.м. и е с изцяло остъклена фасада. Високата енергийна ефективност, комбинирана с изискана визия на фасадното решение, правят сградата архитектурен акцент на целия комплекс. Съвременната отоплителна, вентилационна и климатизационна система, освен че ще осигури комфорт и благоприятен микроклимат за служителите, ще работи с екологичен хладилен агент, който е от съществено значение за грижата към  природата.

Логистичната сграда е разделена на две зони – темперирана и нетемперирана, като основната разлика, е съдържанието на палетите. Темперираната заема по-голяма част от складовото пространство, като там има обособени и складове със завишени изисквания откъм пожарна безопасност.

Кордеел България постави началото на изграждането на модерен административно-логистичен комплекс

 


money.bg | 08 Август 2020

Правилните уроци по превъзмогване на рецесиите са от преди точно 100 години   


profit.bg | 08 Август 2020

Барикадите ще бъдат премахнати и в центъра на столицата ще се възстанови нормалния ритъм на живот, ...


 

money.bg | 08 Август 2020

Това е един от първите курорти, които са открити на Малдивите   


money.bg | 08 Август 2020

Политиките им скриват действителната цена на удара от коронавируса и изкривяват икономиката, смята ...


 

econ.bg | 08 Август 2020

195 нови случая на заразени с COVID-19 през последното денонощие при направени 5 837 проби. Това показват данните ...


 

profit.bg | 08 Август 2020

Няколко неща, с които да се мотивирате, когато бизнесът търпи върхове и спадове   


profit.bg | 08 Август 2020

Намерени са и двете черни кутии на индийския самолет, разбил се вчера при кацане в Южна Индия 


 

profit.bg | 08 Август 2020

Нигерийците използват приложението O’Sanctus за дигитално присъствие на молитвите 


 

money.bg | 08 Август 2020

27 годишният милионер разказва как постига това и дава няколко съвета   


profit.bg | 08 Август 2020

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се зарече, че ще предприеме едностранни действия, ако не бъде постигнато ...


 
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »

Новости по русски